15. april 2024

RCKongens vinterturnering 2017/2018 runde 4.

RcKongen/Heljan på Rebslagervej 6 i Søndersø på Fyn, har på fjerde år dannet rammen for vinterturnering for 1:10 offroad biler i deres fantastiske lokaler.  I spidsen for det hele står en velkendt mand i RC-kredse, nemlig Kim Bendiksen og bag ham står ejerne af Heljan og Rckongen, Kim Nannestad og Jan Nannestad.

På få år har disse herrer bygget en flot anlæg op i de mondæne haller, der tidligere dannede rammen for produktion af modeltog og huse til hele verden. Det der begyndte som en sjov lille bane hvor kunderne kunne prøve deres drift biler og deres terrængående biler, har i dag udviklet til en af de fineste indendørsbaner for 1:10 offroad biler.

I fire år har Kim Bendiksen ydmygt forsøgt at etablere vinterturneringen, I håb om at få de bedste kørere samlet til noget godt race og det har krævet blod sved og tårer. Det kræver sin mand, at gøre alle tilfredse, og de der har kørt i flere år og deltaget eller arrangeret race, ved om nogen hvor mange krav de forskellige kørere kommer med. De fleste kører mange forskellige klasser i løbet af et år, og har mange forskellige krav til et godt race. Hvad er det så der gør det både fedt og samtidigt hyggeligt at deltage i RcKongens vinterturnering for både prokørere og begyndere?

Rammerne er yderst vigtige. De store opvarmede haller med rene toiletter, gulve, stole og borde til alle er et kæmpe plus.

En flot bemandet butik hvor man kan få dæk, lim, stumper og reservedele til mange forskellige mærker, er også noget der gør det let for alle at deltage uden at skulle medbringe en masse sager selv. De gode åbningstider, hvor alle kan købe et billigt månedskort eller et årskort og komme og køre i åbningstiden. Bemærk at Kim holder banen og butik åben tirsdag og torsdag til kl. 21. Alle har altså mulighed for at træne og indstille deres biler inden et race.

En bane hvor ejerne har investeret i de bedste og dyreste tæpper, så alle får noget ud af både træning og race. Kim Bendiksens ukuelige indsats sammen med de lokale kørere for at forbedre banelayout og samtidig skifte layoutet så de lokale helte ikke har alt for stor en fordel, når folk kommer fra fjern og nær.

En løbsleder. Hvor Kim i begyndelsen selv kommenterede racene, blev det efterhånden nødvendigt, at engagere en person, der kunne dømme hårdt og fair og samtidig gøre racene lidt interessante for tilskuere og kørere. Det kan Søren Jeppesen.

Uden mad og drikke dur helten ikke. Kim og RcKongen serverede lørdag morgen varme æbleskiver med syltetøj og puddersukker, og søndag blev der indkøbt sandwich som kørerne kunne handle sammen med sodavand i butikken.

Personlighed. Kims venlige gemyt kommer man ikke udenom. Han er simpelthen en rar mand, der ofte stiller sit hus til rådighed til folk der kommer langvejs fra, så de har et sted at overnatte. Han behandler alle pænt og ens og det tror jeg også er en væsentlig faktor, når folk vælger at deltage i hans race. Han lytter og udvikler uden at tage hensyn til hvem der vejleder. På den måde prøver han at finde en balance imellem forretningens gang og de ønsker kørerne har.

Præmierne. I tidens løb, har Kim forsøgt sig med stumper, dæk og andre ting til racerne, som man kunne vinde som præmie. Flotte diplomer og ikke uanselige beløb til gavekort i butikken er også været prøvet af i forsøget på at gøre turneringen mere attraktiv. I år er han så gået tilbage til det traditionelle med fine pokaler med graverede skilte der fortæller om klasse og år. Kim har altid holdt på at racet skulle være for alle og ikke bare de seriøse, og de lokale begyndere og de unge drenge ville altså hellere have pokaler til hylden, end dæk.

Reglerne. Det er ikke nemt at gøre et race interessant for både begyndere og de seriøse konkurrence kørere. Så Kim har i tidens løb ændret en del på reglerne, ting vi i dag tager for givet, har Kim selv rettet til for at give alle en fair chance.

Dækreglen er vel den vigtigste. Hvor forretningen måske kunne sælge flere dæk, hvis man måtte bruge mange, så valgte Kim altså det modsatte og reglen er i dag, at kun et sæt for og bagdæk må anvendes til race. Også selvom det koster mandskab at markere dæk og kontrollere dem. Samtidig har Kim udviklet en Rookieklasse, hvor man kan køre med fri motor, 2wd eller 4wd, truck eller buggy. Bilen skal bare være skala 1:10. På den måde kan alle komme ud og køre. I denne weekend fik de to ballademagere Tommy og Jesper Luux endda lov til at køre med i både Truck klassen og Rookie klassen med ægte vintage (gamle modeller fra 80’erne og 90’erne) med kulmotorer og endda servostyrede mekaniske fartregulatorer. Mange af de kørere der kører i dag, ved ikke engang hvad det erJ!

Denne weekend nåede vi det højeste deltagerantal i vinterturneringens historie, nemlig op på 60 tilmeldte i de forskellige klasser og det ved jeg Kim er meget stolt og ydmyg over. Sådan er han nemlig. Denne reportage fra weekendens race handler ikke om resultaterne, men derimod om hvor fedt det er, at der stadig er nogen der gider arrangere et fedt race til glæde for alle.

Det var superfedt at se så mange forskellige kørere fra hele landet, dyste på fair og hård vis i de forskellige klasser. Søren Jeppesens fantastiske kommentarer og kørernes respekt for hans domme, var flot.

Tak til Kim Bendiksen og hele Nannestad familien for de fine rammer.

Tak til alle de sjove sjællændere, der fra 1:8 verdenen forstår at skabe stemning. Store koryfæer i RC som Peter og Ole Harder, HB drengene Timm og Pelle, Den græske gud Henning Warner, samt Søren Hempel som gør et flot arbejde i at hjælpe med at få folk til Fyn og tager flotte billeder fra racene, og mange mange flere.

Tak til de herlige jyder, heriblandt Frederik Hougaard netop hjemvendt fra både VM og Holland, jeres rolige omgang udenfor og inde på banen var klasseJ.

Tak til de lokale helte og de der ikke kun følger strømmen, men prøver andre biler. Vi kan ikke alle sammen køre Associated J, selvom det var os der vandt denne gang.

Tak til Jens Otto, der stadig efter DRCMU-gate, tør vise sig på banerne og stadig leverer billeder og tekst fra de forskellige race efter mange år i branchen.

Tak til tosserne på tur, fra et rivaliserende firma i RCbranchen, det er altid en fornøjelse at se jer bryde reglerne og jeg forstår nu, hvorfor vi aldrig fuldførte et race i 1:8 nitro J. HAHAHA.

Den store vinder denne weekend var dog Kim Bendiksen! Tak for dit engagement min ven!

 Jeg håber, at mange fortsat vil støtte og deltage i RcKongens vinterturnering, det er bare sjovere når vi er mange, og konkurrencen er hård og fair på banen.

Resultaterne finder du på siden her.

Rookie

2WD

4WD

Racing Truck

Tak til Jonas Kærup for tekst og hjælp.