14. april 2024

DRCMU 3 – Tinglev.

En lang weekend med RC ræs er overstået. Stedet var Tyske hal i Tinglev. Hele lørdagen blev brugt på at finde et set up til bilen. Hele 13 gange kunne kørere komme ud og afprøve bilen. Det var er rigtig mange, der benyttede sig af. Så grebet steg og steg. Der var flere biler, der begyndte at vælte sidst på dagen.

Lige som man troede at Covid 19 havde sluppet taget i Danmark, så er vi i 3. bølge. Desværre kom dette til at spille ind i arrangementet. En kører var testet “positiv”, og kørte hjem. Det betød, at flere kørere trak sig. Der var næsten 90 tilmeldte, men dette tal blev lavere om søndagen. Løbet havde deltagelse af flere tyskere og en enkelt fra Norge. Han bor i København.

Banenlayout var velkendt og hele opsætte til løbet er altid i sikre hænder i Tinglev. Bjarne Callesen styrede tæller, og fungerede også som dommer. Han fik dog hjælp i finalerne.

 

F1.

Der blev kørt F1 om lørdagen med 4 deltagere. De bedste tider lå omkring 14 sekunder, og dem stod Kim Nielsen for. Han var 3 omgange foran nr. 2 i første kval. runde. Synd at klassen er gået så meget tilbage. I 2019/20 var der 30 forskellige kørere til start i de løb, der blev kørt.

Kim Nielsen vandt foran Martin Jensen og Paw Mikkelsen.

 

 

FWD.

Der er kommet gang i FWD. Denne gang var der både A-og B-finaler. Der var et par hurtige tyskere til start, der kørte med helt i toppen. Om lørdagen var de hurtigst. Sikkert et spørgsmål om, hvilke dæk de lå og kørte på. Om søndagen, da alle havde nye dæk på, så vendte billedet til Stevens fordel. Også  Nicolai Nielsen havde fået fart i bilen søndag morgen.

Torsten Baggendorf var nok hurtig også på nye dæk. Han sluttede på 2.pladsen efter de 3 kval. runder. Nicolai kom ind på 3.pladsen. En god tid i klassen lå på omkring 13,5 sek. Flere kunne køre 22 omgange på banen.

Det var dog danske Steen M. Olsen, der kunne tage 2 runde sejre, og dermed pole.

I finalerne var han også ganske overlegen og vandt alle 3 finaler. Kik lige på første A-finale. Stevens bedste tid var 13.703 og hans gennemsnit var 13.868. Også Torsten kørte stabilt.

I 2.A-finale vandt Steven foran Nielsen med 3 sekunder. I sidste A-finale var hans “forskel i tider” var 3 /10. I klassen skal man køre stærkt og meget stabilt.

Tyske Torsten Baggendorf kom ind på 2.pladsen og Nicolai Nielsen blev nr. 3.

Det bliver spændende at se om løbet i Vejle vil trække flere af huse og køre klassen.

 

STOCK.

Stock er blevet den helt store klasse. En blanding af talent og erfarne kørere. UdStyret er også forskelligt. Nogle stillede til start med det nyeste, og andre stillede til start med billige modeller, eller biler, der har “set bedre dage”. Flere kørere kørte med Yokomo SD chassis. Et plastik chassis, der faktisk kører godt, og kunne måske være en ide til en helt ren mærkeklasse. Hvor alle kørte med det samme udstyr.

Hurtigst i klassen var Kim Nielsen efterfulgt af Lasse Stockholm og Henrik Rasmussen. Se hurtigt kik på deres udstyr, og det var “super” udstyr. De bedste kunne køre under 13 sekunder for en omgang. Tommy Udsen kunne også blande sig i toppen. Han kunne køre sig ind på 2.pladsen i 1. kval. runde. Men så mistede han lidt fart, eller også fandt de andre mere fart. Eneste junior kører i A-finalen var Sebastian Dalgaard. Dejligt at se at han kan begå sig blandt de “ældre kørere”. Kim Nielsen kunne som den eneste køre 24 omgange i finalerne og han behøvede kun to finaler, så var han samlet vinder.

 21 kørere var til start. Kim Nielsen kunne være med til præmie uddelingen. Der var noget med valg og børnepasning.Onsdag efter løbet kunne han så glæde sig over, at konen var blevet valgt i kommune valget.  Var det sidste gang vi så Kim i RC løb? Måske vi får Danmarks bedste RC anlæg i Haderslev?

 

SUPERSTOCK.

SuperStock blev en tæt kamp mellem Jesper Rasmussen og Patrick Danielsen. Begge kunne tage en sejr i de to første A-finaler. Men før de nåede så langt havde de kæmpet om pole. Begge lagde ud med at køre 26 omgange i 1. runde. Jesper var hurtigst. Hans bedste tid var  11.566 for en omgang. “Nede” i feltet viste Casper Morgen klassen og kørte nogle tider. Kasper Kold Bjerggaard var også med, hvor det er sjovt. Niklas Engholm har holdt en længere, og det kunne ses. Han manglede fart og stabilitet. I 2.runde kunne Patrick Danielsen vinde foran Björn Christensen fra Tyskland. Jesper kom ind på 3.pladsen. Danielsen kørte hurtigste tid 11.534.

Patrick kunne også vinde 3. kval. runde med ca. 1 sek. ned til Jesper. Kasper Bjerggaard kom ind på 3.pladsen.

Jesper kunne vinde med 1.5/10(ca) i første A-finale. Tæt og flot ræs i front. Bag dem skete der ikke meget.

I 2. A-finale var Björn oppe på første pladsen, men kunne ikke holde fronten. Eter lidt placering skift kunne Danielsen vinde foran Jesper.

En lille fejl og man er væk, det kan Danielsen godt skrive under på.

7 omgang i sidste finale kunne Jesper køre sig forbi Patrick og så var sejren i hus for Rasmussen. Tyske Bjørn Christiansen kom ind på 3.pladsen. Nogle kan sikkert huske, at han har vundet DHI-CUP engang.

Med 19 kørere i klassen er den kommet godt afsted efter de nye regler omkring motor.

 

MODIFIED.

Kevin Nielsen kunne vinde alle 3 indledende runder, og dermed holde i pole.

 Der var mandefald i klassen, så 9 kørere stillede til start. Det betød af alle kørte med i A-finalen. De bedste tider lå omkring 11, 5 sekunder.

Fra top til bund ca. 2 omgange eller 22 sekunder.

 

I første finale kom dagens overraskelse. Efter en rodet finale kunne Mike Hansen køre over målstregen, som vinder.2/10 foran Kevin Nielsen.

Der var flere, der været oppe i front. Så det tegnede til at blive to sidste finaler med masser af spændning. De hurtigeste kunne køre 27 omgange. Kik på eks. på 2.A-finale. Kevin hurtigste tid 11.260 og hans gennemsnit var 11.460 – ganske imporende. Der fuld fart over disse biler.

Men Kevin lavede ingen fejl, og vandt de to sidste finaler. Frederik Hovgård kom ind på 2.pladsen, og Mike Hansen sluttede på 3.pladsen.

Kevin Nielsens data for dagen.

Besttime

00:11.161 (17) (14.11.2021) Kevin Nielsen

00:11.161 (17) Kevin Nielsen

Practice

25 04:50.586 (14.11.2021) Kevin Nielsen

25 04:50.586 Kevin Nielsen

Qualy

27 05:06.749 (14.11.2021) Kevin Nielsen

27 05:06.749 Kevin Nielsen

Final

27 05:09.390 (14.11.2021) Kevin Nielsen

27 05:09.390 Kevin Nielsen

 

I forbindelse med DRCMU3 i Tinglev var der unge kørere nok til at køre en finale kun for dem.

I overlegen stil vandt Sebastian Dalgaard foran Kristoffer Lyhne Jensen og Mads Iversen.

 

Du finder alle resultater på siden her.

Serien holder nu juleferie indtil Jan. 2022, hvor der er planlagt løb i Ny Højen 15/16 Jan.