18. juni 2024

OFFROAD DASU 1/8.

ARTIKEL af Jonas Kærup.

Afdeling 2 af DM i 1:8 ebuggy fra Skanderborg blev kørt lørdag d.29 maj.

En våd mudret bane blev tørret op af de engagerede Skanderborg folk med træflis, maskiner og hårdt arbejde. Solen hjalp til om lørdagen, men banen var stadig fugtig flere steder op ad dagen.

Skanderborg RC afholdte et fantastisk race i skønne omgivelser med god forplejning. Vi var vidner til en titanisk kamp imellem Pelle Culmsee  (Sworks) og Marcus Kaerup ( Team Associated ) i både kvaller og finaler. I seedningen tog Marcus første stik med sin Reedy Power/ Team Associated RC8B3.2e. Pelle Culmsee kom dog stærkt igen og vandt alle 4 kvaller foran Marcus Kærup. Thomas Hansen (Sworks) kørte sig op 3 pladsen. Næsten 30 kørere i 1:8 ebuggy gør det mega fedt og spændende at både se og følge med, er herligt show for sporten. Flere 1:10 korufæer som Jesper Rasmussen, Mads Koue, Kim Nielsen og Kim Boelslund var forbi for at “dufte” til racet. 

I 1:8 Dasu serien er der begrædeligt ingen dæk regler eller begrænsninger, hvilket gør det nærmest umuligt og VANVITTIGT dyrt at finde de rigtige dæk. Givet mange dæk virker, men i konkurrence er det bare ikke godt nok. 

Vi bøvlede en del med at ramme de rigtige dæk og fandt dem faktisk i egen kasse til den sidste finale. Synd Dasu ikke får det begrænset, så det er billigere og bedre race for pengene. 

Christer Rasmussen valgte dog at se stort på udstyr og dæk, og kørte sin 9 år gamle Kyosho bil ind på en samlet 4.plads

I finalerne var vi vidne til KONGE race imellem Pelle Culmsee og Marcus, de lå simpelthen indenfor få centimeter af hinanden i 10 min og føringen skiftede mange gange. Bedre bliver det simpelthen ikke. Pelle vandt de to første finaler med god sved på panden og dermed den samlede sejr. Marcus fandt dog de rigtige Proline M3 Holeshot dæk i fars dækkasse til sidste finale. Trods en fejl ( bilen styrede meget bedre ) og en placering nede på som 4’er, kørte han sin Team Associated bil op igennem feltet, overhalede Pelle i første hug og vandt med 5 sek i den hurtigste 10mins tid til racet 

Som verdensmesteren Martin Lissau sagde da Marcus indhentede Pelle : “Fynboerne har stemplet ind, og det ser klamt ud”. 

1:8e buggy er fedt, RIGTIGT FEDT! Drengene i Dasu afholder nogle monster race, med blomster, champagne og fed stemning på podiet. Tak for det Skanderborg ! 

Næste weekend står den dog på DRCMU race i Tinglev med vores 1:10 biler, det glæder vi os også til 

Marcus debuterer sine nye Team Associated racere RC10B6.3 og RC10B74.1, så hvis du er i området eller bare skal ned til grænsen for at handle, så kig ind forbi. Tinglev klubben er også garant for et supershow med masser af close racing.

Resultater finde på myrcm.ch