22. maj 2024

Offroad DASU 3 1/8.

Afdeling 3 af DM i 1:8 ebuggy blev afholdt i Bjæverskov på Sjælland. Vanen tro havde Steffen Culmsee lavet en fed banegennemgang med gode tips til at komme hurtigt rundt på banen.

Formatet i 1:8 er ret fedt. Fri træning weekenden før og/ell. 3 timer på banen dagen før racet. Marcus og jeg vælger altid det sidste og denne gang skulle det vise sig at være en god løsning.

Bjæverskov klubben har et fedt område og bane og afholder nogle gode race. Desværre har deres bane altid været lidt løs og dermed ofte ganske ujævn. Til dette race havde klubben vandet hele banen i noget der hedder Dustex.

Det gør jord og ler super hårdt og kompakt og jeg skal ærligt sige at jeg i min 35 år i RC sjældent har set så meget greb. Vores næsten 4kg tunge og brede 1:8 racere kunne vælte ved det mindste udsving på styringen. Det var mega fedt at se på, men svært at køre i begyndelsen.

Folk fandt dog hurtigt ud af at tæmme de voldsomme racere med tyk olie i differne, hårdere dæk og dæmpere. Kampen helt i front i 1:8 ebuggy står oftest imellem 3-4 kørere. Pelle Culmsee, Thomas Hansen, Pelle Martin og Marcus Kaerup. Denne weekend var der ikke lavet om på det, selvom resten af de 30 kørere i denne ene klasse ligger lige i bagenden af de 4 nævnte. Culmsee lagde hårdt ud med omgangsrekord i seednings heatet 28.974 sek for en omgang.

Dernæst var han hurtigst af alle over 3 omgange og seedede dermed 1 og får derfor førstevalg på plads i tårnet i alle 4 kval heat. En lidt speciel ordning, som spejler sig i Efra/Ifmar regler. Så står man nemlig samme sted hele dagen ( til finalen kan det dog skifte alt efter din placering samlet i kvallen ). Fedt nok.

De 4 kvalrunder gik dog til Marcus Kaerup med sin Associated RC8B3.2e. Pelle Culmsee ( Sworks )fik lavet lidt fejl i første kvalrunde og valgte efterfølgende at trække sig fra racet grundet lidt elektriske problemer. Han flyttede fokus over på nitro til dagen efter. Lidt ærgerligt, men de andre gav den godt med “pedal” og havde nogle fede kampe og heats.

Vejret var ulideligt varmt (30 grader i skyggen) så mange fik åbnet kølehullerne i deres bodies på racerne. I finalerne var Marcus kørt, men bag ham var der mange flotte kampe imellem Mugens Oliver Fischer ( ja det er FCK’s Victor Fischers bror ) , Pelle Martin (AE) og Thomas Hansen (Sworks ). Marcus kunne dermed vinde sin første DM-afdeling i 1:8e og fører nu det danske mesterskab i klassen.

Pelle Martin blev 2’er og Oliver Fischer 3’er. Alt i alt et fedt race, på en fed bane, med vildt god stemning og forplejning. Tak til alle fra Bjæverskov, endnu et fedt arrangement!. Vil du se hvad Marcus Kærup bruger af udstyr, bil og setup, så følg Marcus RC DRIVER på facebook. Der kommer masser af nyt de næste par dage 👍

Tak til Jonas Kærup for tekst og billeder.