24. maj 2024

DMRU 2023 – afgørelsen.

Der var VM islæt ved afslutnings i Bagsværd hos “Gamle Slotracere”. Først fordi Steen Michaelsen og Erik Noltensmejer næsten lige var kommet ud af flyveren, der havde bagt dem hjem efter mange dage med VM løb for slotcar modeller. Erik havde spor klistermærker med hjem fra eventen, så alle deltagere kunne sætte VM banemærker på vores biler. Måske det nærmeste til et VM jeg kommer.

Der var mandefald i dagene op til løbet, men deltagerantallet kom op på 10. Mere om det senere.

Ved første øjekast ser banen lille og teknisk ud. Steen Michaelsen forklarede dog, at man kun skulle “bremse to steder, resten af banen skulle bare “operere” i midten af controlleren. 

Banen havde stået “stille” i nogen tid, men en gang dækmiddel på banen, og så var grebet iorden. 

Der var gæster fra Sverige – gamle bekendte for mange i Danmark. Lars Harrysson og Christer Helgesson. Lars er sikkert kendt af mange, der har kørt NM for Scaleauto modeller. Han var været med i bagmands guppen omkring Nordisk Mesterskab.

De havde selv biler og lånte også nogle af Steen. 

1/32 Open.

8 kørere kørte kvalifikation og var Steen Michaelsen hurtigst. Men Erik Noltensmejer og Jens Otto Frederiksen var ikke “langt væk”. 

Da første heat skulle starte trådte Peter Rousing ind ad døren. Nogle få læsere vil sikkert huske navnet fra 1970. Han var frisk og “hoppede” ind i løbet.

Der køres kun 1 runde i 1/32 , 6×4 min. I det hurtigst heat lå Steen, Jens Otto og Erik og kæmpede om sejren. Men i de sidste heats kunne Steen trække fra, men Erik og Jens Otto kæmpede det bedste de havde at gøre med. Før sidste heat lå Jens Otto på 2.pladsen. Men han sluttede slutte af på spor 1. Ikke noget dårligt spor, men fejl og forsigtigt kørsels gjorde at han satte mange omgange til. Steen sluttede på 307 omgange. Erik på 295 og Jens Otto 290. Jan Pieler og sønnen Kenn havde en rigtig fin kamp. Begge kørte 268 omgange, men Jan var nogle få centimeter foran. Jan kørte 5.pladsen hjem. Svenske Lars Harrysson kørte 4.pladsen hjem med 277 omgange. 

Steen vandt et mesterskab mere i klassen. Det var hans 4 mesterskab i træk. Efter ham foran Erik og Jens Otto i samlet stilling.

1/24.

Det går stærkt i klassen på den “lille” bane. Ligemeget hvilken motor, der lå i bilen. En god tid lå på ca. 4 sekunder.

I år er JK 12BB kommet ind i 1/24 og der køres et selvstædigt mesterskab for denne klasse. Det startede meget godt i Aalborg, men siden da er deltagerantallet faldet. Kun to stillede til start, og dermed var mesterskabet afgjort. Erik Noltensmejer og Jens Otto Frederiksen kunne køre om æren i sidste løb. Mesterskabet var i hænderne på Jens Otto. Han skulle bare stille bilen på banen og køre en omgang. Men hvorfor ikke går efter flest kørte omgange på dagen.

Lars Harrysson var den eneste, der kunne køre under 4 sekunder i kvalifikationen. Han kørte 3.994. Nr. 2 kørte 4.050 og det var Frederiksen. Steen kørte 4.081 og Erik kørte 4.100. Så der var lagt op til mega tæt ræs. 

Christer Helgesson viste også hurtighed, og kørte med i det hurtigste heat.

Desværre fik begge svenskere problmer med udstyret og udgik ned over heatet. I front var der meget tæt kamp om fronten. Der blev kæmpet om hver centimeter på banen og Frederiksen, Noltensmejer og Michaelsen gravede dyrt og kørte på max. Uden af flade af. En fejl kunne få afgørende rolle i placeringen. 

Jens kørte 256 omgange. Steen 253 og Erik 252. 

 

Jan Pieler og Peter Rousing kørte hurtig i deres heat og kunne køre med i hurtigste gruppe i 2. gennemkørslen.

Jeg ved om de andre lavede nogle ændringer på deres biler, men jeg var nødt til at skifte dæk. Der var ikke frihøjde på dem, jeg havde kørt med i første gennemkørsels. Gennem træningen vidste jeg, at de dæk, der nu var på bilen, ikke var hurtige nok. Men kunne de andre finde flere omgange i 2. gennemkørsel.

Men det viste sig at Steen havde fundet et eller andet. Vi var også 5 på banen nu. Jeg kørte nok forsigtigt og holdt igen flere gange når nogle langsommere biler skulle overhales. 

Stille og roligt kunne Steen tage en omgang i hvert heat. Men ville han køre mere end 256 omgange.

Han kunne køre 3.931 og det var dagens hurtigste. Han nåede 258 omgange. Erik og Jens Otto kunne ikke forbedre sig, men havde igen nogle lange tætte kampe på de forskellige spor.

Lars køre et godt 2.gennemkørsels og sluttede på 4.pladsen. Marc og Kenn Pieler havde et godt famile opgør nede i feltet. Begge 214 omgange.

Mester i S16D blev Steen foran Jan Pieler og Henning Hein sluttede på 3.pladsen. Godt gået af den 80 årige vetaran.

I 2023 har der været 15 kørere i production Light og 10 kørere i S16D. I 1/32 har der været 16 kørere. Ganske pæne tal, så skal alle bare møde op samlet til løbene, så giver det rigtigt sjovt.

Se mere på dmru.dk