24. maj 2024

DRCMU 3 2018 OFFROAD

Det var varmt, rigtigt varmt til DRCMU 3.

Stedet var Kongens anlæg i Søndersø. Før løbet havde Kim Bendiksen meldt ud, art der ville komme nye tæpper på banen. Desværre kunne det ikke nås, at fremskaffe de rigtige tæpper.

Derfor der kom tæppestumper på de  steder på banen, hvor der ikke var så meget greb i de gamle tæpper. Det virkede lidt bedre. Men nu var kun et smalt spor at køre i.

Solen bagte godt på de gamle tæpper, så grebet forsvandt. Kom ens bil ud på de gamle tæpper, så var man ”lost”.

Det så ud som om 4WD bilerne klarede problemerne med grebet bedre end 2 WD biler.

OK, forholdene var ens for alle, men det var ikke morsomt og komme rundt på banen med sin 2WD.

 

Ellers var alt godt, mange tilskuere kom forbi. Det var nemlig opvisning af en MONSTERTRUCK, der lige køre over et par biler.

Deltagerantallet i de 3 klasser var 45. Ok der var flere, der kørte to klasser.

Igen var der ingen, der kørte stock. En kedelig udvikling. Det var andet løb i træk uden stock klassen på programmet.

 

19 kørere var tilmeldt 2 WD, og sikken en overraskelse, der skete under de indledende.

Jonas Kærup, der havde vundet 1. afdeling i Kolding kæmpe med teknikken. Varmen gjorde hans udstyr ustabilt. Han kunne ikke køre 5 min. uden at bilen stoppede.

Han forsøgte alt, men først til finalerne kunne han køre 5 min.

Han kørte med i C-finalen. Et særsyn.

Ellers var alt ved det gamle, Jesper Rasmussen i front og taget temporet.

Lasse Bak og Frederik Hovgaard manglede lidt fart i at kunne presse Jesper. Markus Kærup havde heller ikke farten, og han udgik i et heat, så er det op ad bakke.

Der blev kørt med 7 i finalerne.

Der skete ikke det helt store i finalerne. Kørerne beholdt stort set deres placeringer i hver heat. Jesper vandt de to første finalerne med et godt stykke ned til de andre.

I sidste finale kørte han ikke, og det udnyttede Frederik Hovgaard til at tage sejren.

Samlet resultat Jesper Rasmussen foran Frederik Hovgaard og Lasse Bak på 3.pladsen.

 

I Racing Truck var deltagerantallet på 6 deltagere. I front var det igen Kim Boeslund og Ulrick Rasmussen, der kæmpede om sejren.

Vi skulle helt frem til sidste finale, før der rigtig blev skiftet placeringen. Men da havde Kim vundet to finaler.

 

Søren Hempel kom bedst afsted i sidste finale og han holdt fronten hele vejen hjem. Så han kunne snuppe 2. pladsen samlet foran Ulrick Rasmussen. Kim har nu 3 sejre i år.

På køremødet blev det oplyst, at der ville blive kørt med 6 kørere i hver finale. Så der var rift om pladserne.

Det gik ud over Kim Nielsen, der manglede fart og lavede småfejl undervejs. Det gav ham en 7.plads. Værsgo til B-finalen.

Den kunne han dog vinde senere lørdag eftermiddag.

Jesper Rasmussen udgik i sidste kvalifikationsrunde efter 1 omgang. Det gjorde ikke noget han havde vundet de to første. Markus Kærup var bedst af resten, efter sejr i sidste runde. Frederik Hovgaard og Lasse Bak kæmpede om 3.pladsen, og den faldt ud til Frederiks fordel.

Christoffer Henriksen og Mathias Douglas var de sidste i A-finalen.

 

Så A-finalen var et rent Associated/Yokomo opgør.

Der kom lidt grus i Jespers sejrs maskine, da han kørte af banen i 2. A-finale. En fold eller noget andet på banen sendte ham langt ud i det høje græs. Den blev funden og han kunne køre 2.pladsen hjem efter Frederik Hovgaard.

Markus Kærup havde lavet for mange små fejl, så han kunne ikke helt blande sig i toppen, men sidste finale kunne rette lidt op på dette, hvis han kørte et superløb. Jesper Rasmussen skulle også ud og lave et godt resultat, hvis han skulle lave ”the dobbelt”.

Sidste finale blev flot opsving i super 4WD kørsels.

Jesper Rusmussen tog spidsen, men Lasse Bak lave en flot start og var på 2.pladsen. Den kunne han ikke holde, og Markus kørte super godt, og var lidt nede i feltet, men kom tilbage og tog 2.pladsen. Jesper havde turbo sat til, og kunne som den eneste køre 14 omgange på banen.

Samlet resultat Jesper foran Frederik og med Markus på 3.pladsen.

 

En varm dag hos RCKONGEN. Mange var sikkert glade for, at havde en fridag foran sig. Hvor sender og RCbil kunne udskiftes med badebukser og kolde drinks på en strand.

 

Næste løb er på Sjælland, mon vejret kan blive ved. Vi håber.

Resultat og stilling på DRCMU.dk