22. maj 2024

RCK_5 offroad 1/10 2019/20

Deltager antallet var på omkring de 30 kørere. Denne gang fordelt på 4 klasser. Der var nemlig Racing Truck var på programmet igen. I øvrigt for første gang i denne vinter. Der var 5 deltagere og der var stor forskel i farten hos dem. Men glædeligt at klassen ”genopstår”.

 Jonas Kærup, der mere eller mindre er ved at lukke sin lange og store rc karriere ned var til start.

Han har kørt klassen for mange år siden og har helt gemt hvordan sådan en “lastbil” skal håndteres. Kun Tobias Baungaard kunne følge lidt med i tiderne. Jonas kørte 17 omgange hver gang, derimod svingende Baungaard fra 15 til 17 omgange.

Løbet hos RCKONGEN er faktisk 3 løb. Der køres en kval. runde og så er der finale. Det var afdelingerne 13-15, der skulle køres. Alle 3 finaler tæller med i mesterskabet. Jonas lade ud med 17 omgange, og Tobias Baungaard kørte 16 omgange. Alle kørte med i A-finalen og 1.finale vandt Jonas med 9 sekunder ned til Baungaard. Jonas kunne tillade sig at lave nogle fejl til sidst. 2.finalen var afstanden hele 2 omgange mellem Jonas og Tobias. Igen Jonas på 17 omgange. Denne gang havde Kærup ingen fejl.

Tobias kunne vindesidste finale, men kun fordi Jonas lavede mange fejl. Jonas kunne køre 17,700 på en omgang, men det hjælper ikke så meget, når man lavede mange fejl.

Samlet sejr til Kærup foran Tobias og med Jonas Kristensen på 3.pladsen. 

 

I 4WD var der 8 deltagerne til start med, men Tommy Kristoffersen måtte hurtigt udgå med tekniske problemer. Som det er set mange gange denne vinter var Marcus Kærup en klasse bedre end de andre. Der blev kørt med to indledende heats, men alle kørte med i A-finalen. Mathias Douglas holdt godt på, men havde ikke de store chancer. Douglas lagde dog ud med at vinde 1.A-finale, da Marcus lavede for mange fejl. Kærup kunne køre 16.062.

De to var de eneste, der kunne køre 19 omgange på banen.

I 2.runde var Kærup tilbage i front og vandt med 4 sekunder ned til Hovgaard. Douglas kom ind på 3.pladsen. Så sidste finale skulle afgøre samlet sejr. Marcus var godt kørende trods en lille fejl i starten. Han vandt med 4 sekunder ned til Douglas, og Pelle Martin sluttede godt af og kom ind på 3.pladsen. Det gav ham også 3. pladsen samlet.

Samlet vandt Marcus Kærup foran M. Douglas og Pelle Martin kom ind på 3.pladsen.

 

I 2WD var det er 3 mands kamp mellem Frederik Hovgaard, Jonas Kærup og sønnen Marcus Kærup.

Der var 7 deltagere i klassen.

De var stort set på omgangshøjde i hver heat, men Marcus var bare en tand hurtigere. Hans bedste tider lå på omkring 16,5 sek. Marcus kunne vinde 1-finale med 7 sekunder ned til Jonas. Alle deltagerne kørte med i A-finalen. Tiden var 18 5.07.825

I 2.finale var Marcus ”nede på 3.pladsen”, efter nogle fejl. Det betød, at Jonas Kærup kunne tage sejren foran Frederik Hovgaard. Der var dog 8 sekunder mellem dem.

Sidste finale skulle afgøre samlet sejr. Men Jonas Kærup udspillede sin rolle på første omgang. Så var vejen fri for sønnen. Han blev dog ”skygget” af Frederik, der havde en rigtig fin lørdag og sluttede på 2.pladsen. i sidste finale, og det gav ham 3.pladsen sammenlagt. Der var under ½ sekund mellem Frederik og Marcus i sidste finale. Det betød også at Marcus vandt to klasser denne lørdag, både 2-og 4WD.

 

Sportsmand klassen var den største med 11 kørere til start. I front var der tæt ræs mellem Bo Dissing og Magnus Willumsen. Begge kørte nogle fine kval. runder og A-finaler. Lige bag dem lurede Jens Otto Frederiksen og var klar til at tage over, hvis frontgruppen lavede fejl. Det gjorde de ikke. Paw Mikkelsen og Michael Jørgensen havde farten til nogle gode placeringer, men sammenstød og personlige fejl afskar dem fra topplaceringer. John Nielsen havde heller ikke den bedste lørdag. Han sluttede dog dagen af med at køre i A-finalen.

Bo Dissing lagde ud med at vinde første A-finale foran Magnus. Afstanden var 6 sekunder. Begge kunne køre 16 omgange. Finalen var præget af mange fejl og af kørsler.  

Det blev dog meget bedre i 2. A-finale hvor Magnus Willumsen kunne vinde foran Jens Otto Frederiksen. Afstanden var 7 sekunder, men alle i top-3 kunne køre 17 omgange.

Jens Otto udspillede sin rolle ved at køre af banen på første omgang. Magnus lavede kun en fejl, og det gjorde BO også, men Bo´s var større så slut resultat blev sejr til Magnus for Bo og Jens Otto på pladsen. Der er 3 afdelingen tilbage, men mon ikke Willumsen har point nok til at blive mester i klassen.

De 3 i toppen kunne køre 17 omgange på banen. Samlet sejr til Magnus foran Bo og Jens Otto på 3.pladsen.

Du kan se alle resultaterne på myrcm.ch. Alle 3 afdelinger ligger nu for sig selv i hvert sig løb./13-15 afdeling/

Sidste event er 4. april. Der nu kun en løbsdag tilbage i serien.