18. marts 2024

LMP24 SYD – ESBJERG.

Så blev 1.afdeling af LMP24 i Syd kørt. Stedet var Esbjerg Slotracing lokaler på deres flotte 6 spors bane.

11 kørere var til start og de gav hinanden et flot ræs. Efter tidtagningen var de lokale folk med helt fremme.

Hjemmebane fordel er oplagt i rilleræs. Der bliver kørt rigtigt mange omgange på en klubaften, og der er ikke tradition for at kørerne tager “land og rige” rundt for at prøve de forskellige baner. Klubben i Esbjerg har rigtig gode forhold, desværre er medlems antallet ikke særlig højt. Det er synd og skam.

Klassen LMP24 får flere og flere ud og køre rilleræs. Det er også et simpel koncept. Samme bund(chassis), samme motor type og samme body. Det giver jævnbyrdig og spændende tætte kampe om placeringerne. Lad os håbe tilgangen kan smitte lidt af på Esbjerg klubben. Flere klubber melder om øget interesse for LMP24.

Men tilbage til løbet.

Lokale Lasse Kristensen toppede med tiden 5.607. Bag ham var sønnen Martin Kristensen 5.727 og så Henning Hein med 5.790. Alle 3 lokale.

Hvordan gik det redaktøren?

Lokalerne var åbne fra 18.00, så lidt træning blev det til. Bilen kørte OK, desværre kunne bilen ikke gå gennem teknisk kontrol. Der skal være 0.8 mm over bagaxlen. Jeg satte “nye” dæk på, men frihøjden al for høj. Så min kval. min blev ikke god. Jeg fik lov til skifte til dæk. Gode folk hjælp med at “køre dækkene ned”. så var jeg klar til 1.gennemkørsels.

Martin og Lasse havde fin fart i deres biler, og dominerede hele aftenen.

Lasse vandt første gennemkørsels med 8 omgange. På de fleste baner var han bedst. Martin kom ind på 2.pladsen med 175.48.

Bedst af resten var Jan Pieler da han kørte 171.82.

Løbet blev afviklet perfekt, og der var ikke så mange “track calls.” Det var sikkert noget med banen at gøre, idet der ikke er en tunnel/bro, der kan skabe “uro”. Skal man finde noget minus, så var det vente tiden på maden, men det har jo ikke noget med klubben at gøre.

Efter første gennemkørsels “klagede” flere kører over, at de ikke kunne se noget af banen, på grund af påsætter placering. Det blev ændret til 2.gennemkørsels. Peter Larsen røg ud af det “hurtige” heat. Jesper Rasmussen havde en bedre tid end ham. Jesper er først startet i efteråret og har allerede kørt en masse. OK, han kommer fra RC verden, hvor han er en Danmarks bedste i 1/10 buggy racing.

Lasse fortsatte sin hurtige stil i 2.gennemkørsels. Han tider svingende ikke meget. Han lå fra 29 til 31,5 omgange i de 6 heats. Det var tæt kamp i midter feltet. Martin kunne forbedre sig med 5 omgange, men det var ikke nok. Han manglede 4 omgange op til “farmand”. Jesper Rasmussen kunne ikke forbedre sig i denne gennemkørsels. Så hans 4.plads røg sig en tur. Jan Pieler var “flyvende” og kunne tage 3.pladsen med 3 omgange ned til Klaus Godtfredsen. Han var lige “ et mulehår” foran Henning Hein. Begge havde 170 omgange.

Dagens bedste tid var 5,494 sat af Lasse Kristensen.