19. juli 2024

DRCMU 5 Offroad TiMo.

 

Vejret var igen med offroad 1/10 folket. Nogle ganske få dråber kom ved DRCMU 5 i Tinglev søndag 21. August. I forhold til tidligere år har klubben ændret lidt på bane layoutet. Banen har fundet en lidt længere langside blandt andet. Tingene fungere altid perfekt  i Tinglev og igen styrede Bjarne Callesen løbet på bedste måde.

Deltager antallet var igen i den lave nede. 26 kørere i de 3 klasser.

Størst klasse var 2WD – 13,5 turns hobbyWing motor i blinky mode.

Kim Nielsen var ganske godt kørende og kunne som den eneste i klassen køre 17 omgange i kvalifikation runderne. Dermed var han i pole og selvtilliden var i top. Det lignede ikke at nogle af de andre havde farten til at true første pladsen denne søndag.

Dagens positive overraskelse var Oliver Nielsen, der kunne køre sig ind på 2.pladsen.

 Bedste lokale mand var Ole Strandlyst, der kørte sig ind på 3.pladsen. Steffen Kock har holdt en lang pause væk fra RC, men han er nu tilbage og er ved at finde farten i offroad. Han kørte sig ind på 4.pladsen, i sidste gennemkørsels kunne han køre sig ind på 2.pladsen i runden. 

 Kim kørte den bedste omgangs tid 17,8 sek. I klassen er en småfejl af stor betydning. Hurtigt kan en kører gå fra en 2.plads til 6. pladsen. 

Kim Nielsen lavede en fejl i 1.finale og så var der plads til Oliver, der kunne tage sejren foran Ole Strandlyst. Generelt var det nogle meget seværdige finaler. Flere gange kunne Bjarne Callesen rose kørere for deres kørsels og starterne var uden “panik”. Det blandt også B-finalen, der blev et spændende opgør mellem Jens Otto Frederiksen og Matti Strojek. Samlet sejr blev afgjort få omgange før slut i 3.finale. Det var ung mod gammel. Den gamle vandt. 

De eneste “14 dråber” regn faldt lige før 3. B-finale. Men Bjarne Callesen udsatte finalen 10 min. Og så var banen tør, ingen brug for regndæk. Men mange fik fundet deres regndæk frem.

Der var lagt op til spænding i de sidste 2 finaler efter Kims småfejl.. Men Kim lavede ingen fejl, og han vandt relativt sikkert de sidste to finaler. Oliver blev hver gang nr. 2. I “pænt” stykke efter. Ole Strandlyst sluttede på 3.pladsen. Rasmus Callesen fik sig kørt op på 4.pladsen. 

 

Frederik Hovgaard har vundet 3 løb i klassen, men var denne weekend til ETS løb. Der er kun 1 point mellen ham og Kim før sidste afdeling i September måned. Der køres på BlackTrack banen.

I 4 WD var der 6 deltagere og Jesper Rasmussen kunne næsten holde legestue med de andre. Han vandt hver gang han var ude og køre. Mike Hansen var best af resten. Men han manglede ca. 3/10 pr. Omgang for kunne følge Jesper. Han nåede 18 omgange i hver finale og 17,0 var hans bedste omgang. I første finale kunne Rene B. Jepsen køre sig ind på 2.pladsen. Der var en del personlige fejl i finalerne og det er der ikke plads til, hvis man vil være med helt i toppen. I disse to sidste finaler sluttede kørere på den placering, som de startede finalerne.

Mike Hansen var sikker nr. 2 og Rene Birk Jepsen kom ind på 3.pladsen.

 

I Racing Truck var der 4 deltagere. Det var de tre gamle mænd mod unge Sara Koue. Der bliver hygget og drillet i klassen. Det skal der også være plads. Men når starten er gået er det “ramme alvor”.  

 Per Eriksen havde pole, men kunne ikke holde Sara Koue bag sig. De vandt hver en finale, så de skulle dog ud i 3.finale før vinderen blev fundet. Per Eriksen overkørte bilen og sluttede på 3.pladsen i sidste finale, så Sara vandt over mændene. 

 Ole Willumsen kom ind på 3.pladsen, og Steen Moeskjær Jensen kom ind på 4.pladsen.

Årets sidste DRCMU offroad køres på BlackTrack og husk det er et to dags løb. Se mere på www.drcmu.dk

Du finder alle resultater og samlet stilling på DRCMU.dk