Kallsoy Park åbningsløb.

Hvad får 13 mænd/drenge til at samlet en lørdag formiddag for at køre med rilleracer biler?

Et sted på Sjælland – langt ude på landet i Landsbyen Ørslev.

Jeg ved det ikke, men det var hyggeligt og der var masser af tæt ræs. Kim Petersen har bygget en ny bane på landstedet i Ørslev på midtsjælland. Den har stået klar i flere måneder, men en vis virus har lukket for et åbningsløb.

Sønnen Patrick har trænet på banen, farmand har sikkert også “trillet” et par omgange på anlægget. Så det var sikkert dem, der ville sætte temporet.

Lørdag den 27/6 var der åbningsløb. Klassen var LMP24.

Folk kom fra store dele af Sjælland, København og Fyn.

Der var spændende at se at Danmark måske bedste slotracing kørere  – Steen Michaelsen og Erik Noltensmejer prøve kræfter med LMP24 klassen.

Faktisk var 4 ud af top 5 fra sidste DM i 1/24  til start. Klaus Godtfredsen og Jens Otto Frederiksen havde taget turen fra Fyn for at køre med i dette hyggeløb.

Det var hygge løb – det betød ingen startpenge og ingen præmier. Men alligevel blev der kørt som galt det verdensmesterskabet.

LMP24 klassen er stadig i udvikling. Flere fra Sjælland kørte stadig med motorbrake, og kan ikke forstå at deres spurgear hurtigt kunne blive ødelagt. Løsning: Motor skal loddet fast.

Klaus Godtfredsen lærte fra sig og flere sjællænderne kunne pludselig se, at det ikke var kokus-pokus at lodde en motor fast.

Bedste eksempel på dette var Claes Falsdorf. Han kørte hurtigt, men hans bil var ikke optimal. Efter Klaus havde haft fingre i den, var Claes blandt de hurtigst alle 3 gange, der blev kørt en runde/løb,.

Der blev 3 løb hvoraf de to bedste ville være tællende.

Du kan se alle resultaterne på siden her.

Deres gik internettet ned i 2.runde, derfor kan du ikke finde dem på siden.

Patrick Petersen  var hurtigst i kvalifikationen med tiden 4.309. Kenny Winther kom lige efter med tiden 4.408.

Steen M. og Erik N. lå nede i feltet, de skulle nok lige vende sig til LMP24 bilen og banen.

Banen har 4 spor, så der blev kørt 3 heats.

Patrick Petersen kørte 159 omgange i første gennemkørsels. Det var nok til sejren.

Du finder resultatet her.

Du kan faktisk se løbet omgang for omgang på siden, så du vil nørde lidt, hvem var hurtigst på eks. blå bane.

Det er et godt værktøj, hvis man vil finde ud af, hvor er det man er hurtig, og hvor sætter man det “hele” til. Der er kørt meget fair og der var meget få “track call”. Banen er opbygget godt så man undgår afbrydelser. SUPER.

I 2.runde var Steen Michaelsen i front. Han havde fundet opskriften på at køre stærkt på banen. Bjarne Godtfredsen var i top 4, Erik N. havde forbedret sig og Kenny var stadig hurtig kørende. Patrick var på 3.pladsen.

I sidste runde kunne Patrick ikke finde “melodien” og sluttede på 10.pladsen. Steen sluttede dagen med at køre 156 omgange. Der blev mega stærkt i tiden runde af hele feltet. 3.runde sluttede med sejr til Michaelsen foran Noltensmejer og Godtfredsen på 3.pladsen en stilling der er set før. Kenny kom ind på 4.pladsen.

Der var ikke plads til fejl på banen. Du kunne godt ligge 1. i heatet, 2 min senere på 4.pladsen.

Min bedste resultat var 150 omgange. Så i hvert heat manglede jeg ca. 1,5 omgang.

Resultat fra 3.runde.

En fin dag med plads til at køre sig ind på banen. Masser af tæt og ikke mindst fair ræs. Banen er lille, men vandt meget ved  nærmere bekendt skab. Dejligt at se nye folk, og ikke mindst to unge knægte, der godt køre med “blandt” de store drenge.

Der blev ikke udregnet nogen vinder samlet, i bedste hyggestil.

Der skal nok blive udkæmpet nogle tætte løb på banen fremover.