18. marts 2024

LMP24 lever og har det godt.

LMP24 Endurance 80 minutter.

Det er altid en fornøjelse at besøge Birthe og Peter Broe i Hørning til en omgang slotcar ræs.

I denne sæsonen har de været værter til 80 min. Endurance – 3 styk ialt. Fredag 14 skulle sidste afdeling køres.

9 hold stillede til start. Løbet startede kl. 19.00. LMP24 er nok den billigste klasse i slotcar racing. Den er også simpel i opbygning og reglerne er klare og enkle. Bilerne er jævnbyrdige og det betyder tæt ræs, og farten i bilen passer til alle. En du nystartet, så oplever du hurtigt at kunne køre banen rundt uden fejl.

Motoren er en lukket, og koster ca. 100 kr., der er forskel i ydelse på motorene og når man kæmper om hver 1/10 på banen, så betyder hver omdrejning på motoren noget. LMP24 har været kørt over hele landet, men Corona har “slået” klassen lidt tilbage. Men mon ikke den kommer op i omdrejninger igen. LMP24 er mega fed og betyder tætte løb.

Banen i Hørning af international størrelse og har 8 spor. En bane, der får smilet frem på enhver slotcarkører. Før løbet var der mulighed for fællesspisning. Der var dejlig lasagne på programmet.

Der blev trukken lod for start sporerne, og så kunne løbet starte.

Der blev lagt ud i højt tempo, holdene lå tæt. Efter et par heats lå 4 hold indenfor 2 omgange, og stillingen i top skiftede hele tiden.

Vinderholdet skulle nok findes blandt JR Racing(Jesper Rasmussen/Robin Pedersen), FP Motorsport(Frank Jensen/Peter Broe). Men bag dem lå 4 hold og kæmpede om “hver” meter. Kikker man på de bedste tider for holdene får man et indblik, hvor tæt løbet var. Hurtigste hold kørte 6.956 og “langsomste” hold kørte 7,316.

Efter 1 time og 20 min. var løbet afgjort. Resultat: 10 omgange mellem de 6 første hold. “Uhyggelig” tæt. Men Robin og Jesper var bare lidt hurtigere end de andre. 6 omgange var de foran. De kørte også den hurtigste omgang, og det var på på sort spor. Den yderste spor.

Frank Jensen og Peter Broe kom ind på 2.pladsen med 642 omgange. Double Trouble kørte 641 omgange. Bag navnet gemmer Peter Larsen og Svend Lauridsen sig.

BROE RACING havde ikke den bedste dag, de har vundet tidligere, men måske havde de “fået” en motor, der lige manglede det sidste. BROE RACING er Niclas Henriksen og Jeffrey Mikkelsen. De sluttede på 4.pladsen.

Stort tillykke til vinderne, med håbet om mere LMP24 ræs i fremtiden.