27. april 2024

DMRU 4 hos OMR.

Odense Mini Racing klub stod for årets 4 afdeling af mesterskaberne i 1/32 Open og 1/24 production Light og S16D. Datoen var 24/9.

Banen var ny renset og smurt. For ikke af aflyse eventen kom flere af klubbens medlemmer og hjalp med at være påsættere. Der var 7 deltagere i begge klasser. Efter to syge meldninger op til løbet. Derfor blev der kørt efter “round Robin”. Det gav 4 påsættere til hver gennemkørsel. Lige i underkanten, og til tider havde de nok at lave.

Jørgen Erik Jørgensen kom lidt på “overarbejde”, da løbs computeren valgte to gange af gå “i selv sving” under 1/24 afviklingen. Han fik computeren op at køre begge gange.

1/32 Open.

Efter tidtagningen var Thorkild Hjort hurtigst. Han kunne køre 4.669 sek. på banen. Steen Michaelsen kørte 4.678. Så var var lagt op til et tæt ræs. Efter de nye regler for 2023 køres, der kun en gennemkørsel i klassen. Får man defekt kan man vælge at få 2 minutter til at “servicere bilen”. En gennemkørsel er på 24 min., det betød 6×4 min. På Odense banen.

Thorkild kunne ikke holde det høje tempo, derfor var det Steen og Erik Noltensmejer der var i front efter 3 heats. Steen havde kørt 135 omgange, Erik 134 og Jens Otto Frederiksen 133. Thorkild havde kørt 130.

Heatet efter måtte Thorkild desværre udgå med problemer med bremsen på hans controller.

Steen og Erik udbyggede deres forspring til de andre gennem de sidste heats. Steen(274) kunne vinde med 1 omgang ned til Erik(273) efter tæt kørsel. 9 omgange efter kom Jens Otto Frederiksen(265) på 3.pladsen.

1/24.

Allerede under træningen for de to klasser var der fart over feltet. Der var kun 2 deltagere i S16D. Det var Henning Hein og Steen Michaelsen. 5 deltagere i klassen med JK 12BB motor. Denne har vist af den er mega hurtig. Den vejer mindre end S16D motoren og på den store 8-spors bane i Aalborg var den overlegen.

Tidtagningen blev meget tæt i front. Erik Noltensmejer kørte en omgang på 4,186, Steen Michaelsen kørte 4,193, men det blev den lokale Jens Otto Frederiksen, der kunne tage pole med ny bane rekord 4,143. Det var tæt. 5/100 imellem nr. 1 og 3.

Steen var i front gennem alle 6 heats i første runde. Bag ham kæmpede Jens Otto og Erik om 2.pladsen. Desværre ville computeren ikke lege med, da heat nr. 2 startede. Men Jørgen Erik fik “liv” i systemet. Med 6 biler på banen og de lyn hurtige biler var der nok at lave for påsætterne i perioder. Især under broen kunne påsætterne “glemme” en bil.

Der var mandefald i 2. gennemkørsel. Thorkild Hjort og Steen måtte trække sig med tekniske problemer. Det udnyttede Jens Otto og kørte 234 omgange. Det var en omgang længere end Steen havde kørt i første runde. Men det betyd ikke så meget, de vandt hver deres klasse.

Erik Noltensmejer kom ind på 2.pladsen i “light” klassen. Sidste mand på podiet var Peter Broe i klassen.

Næste og sidste løb i sæsonen køres d. 5/11 i Bagsværd hos Gamle Slotracere.