19. juli 2024

DRCMU 7 Black Hill.

banen

Black Hill banen ved Hobro har været på programmet i flere år. Mange kender banen, men den var ny for mig. Det første løb i denne sæson blev kørt på banen tilbage i april måned. Deltager antallet var ikke overvældende til afslutnings løbet, og til åbnings løbet var der heller ikke mange.

Banen er lille og teknisk, der er niveau forskelle på banen. Ikke rigtig nogen langside, fine hop af forskellig sværhedsgrader.

Der var et par to hop, som jeg ikke rigtig blev dus med. Men sådan er det når man ikke træner, og alderen er løbet fra en.

Offroad under DRCMU har ikke denne sæson ikke været uden regnvejr, så selvfølgelig skulle det også regne til finaleløbet.

pitten

Det giver altid udfordringer på dækvalget. Løbet var et to dags løb. 5 runder kvalifikation lørdag og 3 finaler om søndagen.

Der er en stor pit, fint køkken og gode toilet forhold på anlægget. Lørdag aften var der helstegt gris og det var godt tiltrængt. Lørdag eftermiddag var der nedbrud på tællersystem og det tog over 2 timer at få fundet og udbedret fejlen. 

regn

STOCK.

6 deltagere deriblandt fa. Nielsen fra Sommersted. De kunne glade fortælle, at deres landsted nu er solgt. Kendelig for os andre RC kørere. Nu bliver der ikke flere løb i Sommersted. Banen er ved at blive taget ned. Vi må så glæde os over at Tinglev klubben snart er færdig med deres offroad bane.

stocktarn

Der var Sebastian Stokholm, der kunne tage pole foran Dorthe Nielsen. Kim Bruun var på 3.pladsen.

De kørte under skiftende forhold og ikke alle havde rigtige dæk til regnvejret.

I finalerne var det Kim, der var bedst til at styre bilen rundt. Han vandt foran Sebastian og Dorthe. Tilslutningen til klassen har lille i denne sæson. Lad os håbe, at flere kommer ud i 2017.

stockvinder

4WD.

Det var givet på forhånd, at Mike Gosvig ville være den nye mester i klassen. Han havde så mange point, at de andre ikke kunne nå ham. Jesper Rassmusen har stillet sin Associated B 44.3 på hylden. Han var sikker på en 3.plads, så bilen kom ikke ud og køre. Han kunne på papiret tage 2.pladsen, men det var vist kun matematisk.

kimncar

Kim Nielsen og Jan Larsen har ikke kørt løb nok til at de kunne blande sig i den samlet stilling. Frederik Hovgaard havde point nok til 2.pladsen, hvis Jesper ikke kørte med.

Derfor megen lidt spænding, men det blev ikke kedeligt. Mike ville sikkert gerne slutte med en sejr, men både Frederik Hovgaard, Jan Larsen og Kim Nielsen var sultne efter at vise at de godt kunne køre fra Mike.

Det er godt at Gosvig ”gider” tage turen til det Jyske. Han er tit den eneste Sjællander, der deltager.

Mike havde ikke gjort noget ved bilen fra Kolding, så den stod klar til skiftende regn typer. Klogt valg. Han var ganske overlegen i de 5 runder. Han tog alle 5. Første runder blev kørt i meget kraftigt regnvejr, men regnen holdt op, og senere på dagen kunne man bruge Schumacher dæk.

Bedst af resten var Jan Larsen.

martin

Jan ville det anderledes. Han er tit tæt på, men der har altid lige været noget, der gjorde, at han ikke vandt. Han kørte ”røven ud af bukserne” og Mike måtte op med ”mesterkørsels”. Frederik Hovgaard og Kim Nielsen kørte også mega stærkt, men indbyder til fejl, og dem var der for mange af. Så det var Mike, Frederik og Jan, der kæmpede om sejren.

Jan var i første finale lige nede på 3.pladsen og ”vende”, men kunne køre sig i front. Han vandt med 2/10 foran Mike.

Det gentog sig i anden finale. Starten var dårlig for Jan, han røg tilbage på 5.pladsen, men brugte så resten af finalen til at køre sig op på 1.pladsen. Igen var han 2/10 hurtigere end nr. 2. Det var Frederik. Han var hurtigste mand på banen. Hans tid for en ”flyvende omgang” var 14.875. Mike kunne ikke få tingene til at flyde, og sluttede på 5.paldsen.

4wdcars

Jan stillede til start i 3.finale. Frederik Hovgaard vandt denne finale foran Mike, der kørte 14.472, dagens rekord.

Denne søndag var fordelene på Jan side og han kunne vinde. Flot ræs gav de hinanden og der var også bredde smil i ansigterne efter finalerne. Frederik sluttede på 2.pladsen og 3.pladsen tog Mike.

B-finalen blev vundet af Per Eriksen. Der var 14 deltagere.

eriksen

 

Samlet stilling, Mike/XRAY – Frederik/YOKOMO – Jesper/ASSOCIATED. Fint og se 3 forskellige bilmærker i toppen.

4wdsamlet

mikecar1

mikecar2

mikecar3

mikecar4

2WD.

Åben afgørelse – Jesper Rasmussen eller Frederik Hovgaard? En af dem ville blive mester. På 3.pladsen var der kamp mellem Mike Gosvig og veteranen Jonas Kærup.

Der var 12 deltager i klassen. Mange af dem Associated B6. Hvad skulle de køre med? Deres dirt version eller med laydown gearkasse. De fleste kørte med laydown.

Frederik Hovgaard lagde ud med at vinde de 3 første runder kvaller. Så var kursen sat.

Jesper lignede ikke rigtig en, der kunne matche Frederiks fart. Det var da heller ikke ham, der var hurtigst ag B6 bilerne. Det var Marcus Kærup. Han vandt en runde og havde to 2.pladsen. Flot af den unge gut. Han har været uerfaren i nogle løb, der ligger han ikke helt i toppen i samlet stilling, men til næste år er han der.

sorenp

Mike Gosvig kunne vinde en runde, men havde nogle dårlige resultater i de andre, så han startede fra 5.pladsen. Jesper Rasmussen havde point nok til 3.pladsen. Så al håb for ham var ikke ude. Jonas Kærup startede finalerne fra 4.pladsen.

Igen var Mathias Douglas godt kørende og kørte sig let i A-finalen. De to sidste i A-finalen var Christoffer Henriksen og lokale Nichlas Christensen.

Faktisk lå 3 kørere på 19 kval. point, men Christer Rasmussen blev ”sorte Per”, og måtte køre B-finale.

Mikkel Douglas kunne senere søndag vinde B-finalen.

douglas

Der var masser af placerings skift under finalerne. Der blev kørt til stregen. Søren Jeppesen, der var dommer/speaker ved løbet havde masser at kikke på, men hans ”gule kort” blev i bukselommerne. Der var flere sammen kørsler, og kun en ”slow” gengivelse kunne kaste lys over ”hvem

gjorde hvad”.

Frederik lagde nu med et fejlfrit 1.finale, og så var presset på de andre. Jesper kunne køre sig op på 2.pladsen.

I 2.finale fik Frederik er dårlig start, derimod var Gosvig klar til at give chancer, hvis de andre lavede fejl. Han kørte sig i front nede på 5.pladsen. Jesper Rasmussen blev igen nr. 2.

Det hele skulle afgøres i sidste finale. Frederik var igen dårlig fra start. Jesper var et kort øjeblik på første pladsen. Han kørte 15.444, for at nå op efter en fejl. Mike første 15,288, dagens rekord, men havde lavet for mange fejl. Frederik vinder sidste finale foran Jonas Kærup, der snart ”runder” de 40 år.

2wdcars

Mesterskabet blev ikke en ”walk over” for Frederik, der kæmpede til langt ind i sidste finale, før det står klart, at han var den nye mester i klassen. En titel han overtog fra Jesper. Stillingerne skiftede næsten hele tiden. Havde Associated kørerne måske kørt ”taktisk”. Kunne titlen måske forbleven hos Jesper. I kampen om 3.pladsen i stillingen var Mike Gosvig med en samlet 3.pladsen i sidste afdeling sikker på at have flere point end Jonas Kærup.

Marcus kunne ikke holde den gode resultat fra de indledende. Resultatet af weekendens løb blev Frederik – Jesper – Mike.

Sådan blev samlet resultatet også efter de 7 afdelinger.

Frederik/Yokomo – Jesper/B6 – Mike/XRAY. Første mesterskab til Hovgaard JR. Men sikkert ikke det sidste.

2wdsamlet

frederikcar1

frederikcar2

frederikcar3

frederikcar4

Bestyrelsen takker for sæsonen og håber, at deltager antallet måske kan stige lidt i næste sæson. Så der er lidt arbejde ude i klubberne med at få folk med ud til løb.

Det er faktisk hyggeligt og skide skægt.

September 2016

Du finder resultater på drcmu.dk.

min

vand2

vamd1