22. maj 2024

DM1/Sommerturning runde 1 afholdt af MMRC Midtsjælland Mini Racing Club

TEKST og BILLED: Jesper Rasmussen.

Der var 16 kørere til start i 3 klasser ved første afdeling af Sommerturneringen 2023 bestående af 4 løb, 3 på 3 sjælland og finalen på Fyn.

I køkkenet stod mor Jette til Kasper Kold. Der blev serveret morgenbrød, flæskesteg burger til frokost og jordbærkage til dessert.

FWD.

4 kører til start i FWD. I FWD var det Caspar Morgen sætte pace i første kval runde indtil udgik med defekt overlod føring til Øystein Nygård som tog første runde foran Carsten Munk Schouw. I anden runde havde Caspar løst sine problemer og kunne tage sikker sejr foran Øystein, Carsten og Jørgen Jensen. I tredje runde havde vi samme resultat som i anden kval runde, det betød, at det var Caspar som kunne tage Tq/pole foran Øystein, Carsten og Jørgen. I finalerne prøvet Øystein presse Caspar hårdt fra start men tidligt fejl på curb fra Øystein gjorde Carsten gik forbi og Øystein måtte kæmpe alt for prøve kunne nå op og prøve lave overhaling forsøg på Carsten men han kom tæt på til sidst men ikke nok. Første finale blev Caspar, Carsten, Øystein og Jørgen. I anden og tredje finale kørte alle kørerne uden fejl og ingen byttede pladser, så samlede resultater blev Caspar som sikker vinder over Øystein på andenpladsen og Carsten på tredjepladsen.

STOCK.

7 kører til start i Stock åben klassen. i stock måtte ikke bruges dækvarmer for begrænse udgifter. Det så ud til at dette ikke var et problem for kørende. Feltet var et mix af forhjulstrækkere og firhjulstrækkere biler. Der blev gas blandt roterende gamle kører og nye talenter i klassen. I første kval runde var det Johnni Hansen kunne tage en heat sejr foran Henrik Bulow som plejer være chef mekaniker for sin søn William Bulow.

I anden kval runde var det en af de nye talenter Mads-bjørn Kildsig som kunne tage sin første heat sejr ved et DM/Sommerturnering igen Henrik på andenpladsen og så Jesper Iversen på tredjepladsen. I tredje kval stemplede Henrik sig ind på førstepladsen foran Mads-bjørn og igen Jesper på tredjepladsen. Efter kvalen var Henrik og Mads-bjørn af point men hurtigere slutid af Henrik kunne han tage pole foran Mads-bjørn og Johnni. Der var to kvinder/unge damer til start Alice Munk Schouw og Ditte Jensen. De havde kvalet henholdsvis 5 og 7, Ditte havde været meget uheldigt i kvalen med mistede signal og spurgear måtte lade livet.

I finalerne blev der skiftede pladser flere gange og Johnni kunne vinde første finale fra tredje start placing på gridden foran Henrik og Mads-bjørn. I anden finalen kunne Johnni gøre igen og snyde to kvallet foran ham og tage samlede sejr. Mads-bjørn kom os forbi Pole/tq manden Henrik og kunne tage andenpladsen i anden finale. I tredje finale skulle kampen om andenpladsen afgøres. Johnni kørte tredje finale og tog en sejr igen foran Mads-bjørn som os kunne tage samlede andenplads ved kører fra Henrik igen. Johnni Hansen TC Mads-bjørn Kildsig TC Henrik Bulow FWD Jesper Iversen FWD Ditte Jensen TC Alice Munk Schouw FWD Jesper Ingenmann Larsen TC Mads-Bjørn vandt prisen som dagens Bedste Upcoming Junior kører.

SUPERSTOCK.

Super Stock var der. 5 kører til start, 3 lokale helte, 1 fynbo og 1 jyde. Det var Jesper Rasmussen som satte pace i kvalen for Calle Jaque som fandt mere pace i løbet kval runderne og tættere og tættere på Jesper pace. Kristian Jensen og Victor Petersen havde at tage chancen og prøve kræfter med Superstock hjemme. En gammel rotte i gamet Peter Knudsen var os til start i klassen.

Kristian kørte to sikre tredjepladser hjem, dog var han uheldig i sidste kval udgå efter sammenstød. Peter og Victor havde ca sammen pace men Peter tog længste strå og kval foran Victor. I første finale kørte alle af sted på linje efter kval resultat og efter 4 minutter valgte Jesper kysse banden og airborn bilen efter han snittet banden i chikanen og gav føring til Calle som kunne tage sejren foran Kristian og Peter.

I anden finale kom alle godt af sted fra start og Calle hang godt på Jesper indtil midt i finalen hvor Calle spandt rundt ud på langsiden men holdt andenpladsen foran Kristian. I sidste finale skulle sejren afgøres mellem Calle og Jesper. Alle kom godt af sted fra start undtagen Peter. Jesper og Calle stak lidt af fra resten af feltet, Calle kørte lidt for meget på curbs og Jesper fik lavet hul ned til Calle. Jesper kunne tage sejren i tredje finalen og samlede sejr, foran Calle og Kristian samlet.

Tak til Jesper Rasmussen for reportage.

Resultater finder du her.