18. marts 2024

LMP24 NORD AMK.

18 kørere stillede til start til det første LMP24 i Nordligaen efter Corona nedlukningen. Mange har ligget stille i flere måneder på grund forsamlings reglerne. Men nu er der åben.  Med 18 kørere til start betød det 2 heat a’ 9 kørere. Der var nye folk fra Esbjerg, der kom for at “lære” og hygge sig sammen med andre slotracere.

Der er altid en lille hjemmebane fordel, når der køres løb. Sådan er det også på Aalborg banen.

Banen er i fin stand, og grebet passede perfekt til bilerne med de “svage” motore.

Det var de lokale, der satte temporet. Familie Henriksen var ganske “flyvende over banen”. De kunne, som de eneste køre under 6 sekunder på banen. Bedst var farmand med 5,734. Sønnen Niclas kørte 5.949. Der blev snakket om ny banerekord for klassen. På 3.pladsen kom veteranen Villy Jensen med tiden 6.006. Springet ned til langsomste kører under 1 sekund. Der var dermed lagt op til et tæt ræs i midter feltet.

I første gennemkørsels var største overraskelse, at lokale Thorkild Hjort fik maskine uheld og nåede kun 122 omgange. I front havde Claus og Niclas et tæt og meget spændende kamp om fronten. Der var kun 3 meter mellem dem, da de 8×2 minutter var overstået. Lasse Kristensen kørte sig godt op efter 7éne bedste kvalifikation tid. Han kørte 148 omgange – 3 omgange efter familie Henriksen. Claus vandt første runde med 151 omgange.

Robin Jensen tog et godt spring frem. Han kørte i det langsome heat, men kunne køre 147 omgange. Det var flot, da der var mange afbrydelser i dette heat.

Han kører sig op på 4.pladsen. Svend Lauritsen havde ikke nogen god runde, han måtte udgå efter 124 omgange. De “nye “ folk fra Esbjerg kørte nogle pæne heat og sluttede midt i feltet.

2.gennemkørsels er for alle en chance for at sætte lidt flere omgange ind på kontoen. Thorkild Hjort skulle køre med i heat 1. Det kunne være en ulempe for ham, på grund af mange sammenstød og “track call”. Han kørte det bedste han kunne, men det var op ad bakke. Han vandt 1. afdeling og blev nr. 2 i 2.afdeling, så han plejer at være med helt fremme. Denne fredag i hans 2.gennemkørsels kørte han 147 omgange. Men der var allerede 3, der havde mere end ham i første gennemkørsels.

Claus Henriksen satte en tyk streg under sejren ved at køre 156 omgange i hans 2. runde. Sønnen Niclas kunne være være i det tempo. Lasse Kristensen kunne forbedre med ca. 2 omgange, men ikke nok til at “fange” Niclas. Lasse kørte 150 omgange.

Lidt over 23 var løbet færdigt og vindere kunne hyldes. Der var også lodtrækning af flere slotracing stumper. Så flere kom hjem med klistermærker, andre kom hjem med gode erfaring og sikkert også nogle råd, således at man kan finde de sidste 1/10 for at komme helt i top. Men det er de sidste, der er svært at finde og “sætte” ned på banen.

Igen er godt løb i Aalborg. Godt ledet af Jens Albertsen. Jeg er især glad for, at han siger før hvert heat hvilken bane hver enkelt kører på på.  Flot med så stort fremmøde lige før sommerferien. Håber det kan holde til efteråret og vinteren.