19. marts 2024

LMP24 NORD – Holstebro 2020.

Banen har ca. 1 år på bagen i Holstrebro.

Fine lokaler med god plads til pit og hyggekrog.

Layout på banen er lille og teknisk. En omgang ligger ca. på 4,7 sekund, og der er 4 spor.

Det var første gang, der skulle køres LMP24 løb på banen. Derfor var banen  et nyt bekendtskab for mange. En bane, man ikke lige kører stærkt op efter 5 min. Der var ialt 12 deltagere. Jan Pieler, Jens Otto Frederiksen og Klaus Godtfredsen kom fra fyn. Der var også kørere fra Skive, Kolding, Viborg og Aalborg.

Banens udformning bød på tæt ræs. 4/10 var der mellem top og bund i kvalifikationen. I front var Thorkild Hjort fra Aalborg.. Han kørte 4,738, men lige efter kom Per Møller på 4,749. Klaus Godtfredsen kørte 4,765. Thomas Jørgensen fra Skive havde ikke samme fart i bilen, så han havde i Randers ved sidste LMP24 løb. Han lå i det tætte midterfelt.

Desværre fik ikke alle optimal træning, da banens strømflet gik op i limningen. Ellers forløb eventen uden problemer og de to runder var gennemkørt ca. kl. 10.00. Skal man sætte fingeren på noget, der kan gøres bedre var ved trackcall, det gik flere lidt lang tid før strømmen blev taget.

Med 12 kørere var tre grupper a´ 4 kørere. I den hurtigeste gruppe kunne Per Møller sætte 146 omgange ind på kontoen og det var nok til 1.pladsen. Thorkild kørte 144. Der var dødt løb mellem Thomas Jørgensen og Klaus G. Begge kørte 134 omgange, men Klaus havde bedste tidtagnings tid, derfor blev han i hurtigste heat. Lokale Morten XX kom ind på 3.pladsen med 141 omgange. 12 omgange var der mellem top og bund i første runde. Især den del af banen, der ligner en slange havde mange kørere svært med. Banen passer sikkert meget bedre til en scaleauto bil. Den er noget tungere og kører ikke så stærkt. Efter en kort pause, hvor flere kørere lige checkede bilen, og måske ændrede lidt var alle klar til 2.runde. Der var ikke sket de store ændre i heat sammensætningen.

Der blev skruet god op for temporet i 2. runde. De langsomeste gik fra 124 omgange til 130 omgange. Eks. Gik Jan Pieler fra 124 omgange til 137 omgange. Det gav en samlet 6.plads.

I den hurtigste heat var der tæt kamp mellem Per og Thorkild gennem alle 4 heat. Faktisk blev det hele afgjort i de sidste sekunder af 4. heat. Per Møller kørte af banen. Thorkild “fløj” forbi og vandt med ganske få meter.  Klaus Godtfredsen fulgte godt med, men manglede nok lidt mere træning på banen. Han kørte 143 omgange. Thorkild havde kørt stærkt på alle 4 baner. Hans bedste tid var på 4,519 sat på rødt spor. – Et ydre spor. Det andet ydre spor – hvid var ca. 2/10 langsommere.

Men sejrs billedet er misvisende, da alle måske var trætte for Per Møller havde kørt 146 omgange i 1.runde.

Tæt ræs og masser af gode dueller ned gennem feltet.

Det er altid spændende, når der kommer nye baner til. Der er altid en hjemmebane fordel, men på de “små” baner er afstanden ikke så stor mellem top og bund. Omkring 15 omgange. plus et langsomt midterfelt på 135-137 omgange.

Det er helt sikkert en bane, som i fremtiden vil være på kalenderen indenfor LMP24.

Det er ikke for at snyde Dennis, men fik ikke hans omgangstider med hjem.