18. marts 2024

DRCMU 4 2023 TC

Masser af spændende ræs og udenlandske kørere var på menuen i Multihuset i Ny Højen d. 19/2. Lørdag d. 18/2 blev brugt til at finde et setup til bilen. Tæpperne har en del år på bagen, og der er masser af greb i dem. Det er der mange, der lige skal vende sig til. Tæt ved 70 kørere var til start, og det gav to lange dage i hallen.

Der var fællesspisning om lørdagen, som fa. Hovgaard havde kokkereret og meldinger fra det spisenede folk lød på topkarakter.

Hele søndagen stod Rene Hovgaard og var speaker/dommer. Også topkarakter til ham.

Igen var der ingen tilmeldinger i modified klassen.

FWD.

I FWD/fronti var der 16 kørere, og denne gang blev Steven M. Olesen presset. Han fik dog styr på bilen og kunnevinde alle 3 kval. runder. Men Rasmus Callesen var tæt på, kun 1 sek. var der op til Steven. Ole Strandlyst var hurtigst af resten. Der var både norske og tyske gæster i klassen, men de kunne ikke blande sig i toppen.

Steven skruede op for temporet i finalerne og igen kunne Rasmus se på tiderne, at han manglede nogle sekunder. Ole Strandlyst kørte 3.pladsen hjem. Det ligner endnu et mesterskab til Steven M. Olsen. En god tid lå om 14,3 sekunder.

STOCK.

Stock klassen er vokset meget gennem hele sæsonen. Denne gang var der 35 kørere til start. Hele ideen med klassen er væk. Klassen var tiltænkt unge talenter og folk, der ikke har samme hurtighed, som tidligere. Men superstock klassen er blevet meget hurtig og mange fra den klasse er søgt over i stock.

Der var gæster fra Tyskland og de kunne køre med toppen. Der er fri dæk valg i klassen, og der sikkert flere, der var prøvet at finde de perfekte dæk til klassen.

Manuel Stankowitz blandede sig i toppen, han kunne vinde en kval. Runde, men Philip Pedersen var super kørende hele søndagen og kunne tage TQ med 2 sejre i de indledende. Kim Nielsen Nielsen kørte sig på 3.pladsen, mens en anden tyske Tristan Bergheim tog 4.pladsen.  Manuel kørte med den nye touringcar IRIS fra Ruddog.

Der er ikke stor forskel i fart( klart med samme gearing og motor), så hver 1/10 tæller, der skal køres tæt på tallerkener og der er slet ikke plads til små fejl.

Manuel og Philip kunne vinde hver en finale runde, så sidste finale blev afgørende for hvem der ville vinde samlet.

Stankowitz komme ikke rigtigt af sted, og mistede 2. pladsen i starten til Kim, og så var løbet i princippet afgjort. Philip havde ingen fejl, og kunne vinde sidste finale.

Dermed sejr til Philip foran Manuel og Kim på 3.pladsen.

En god tid lå på 13,5 sekunder.

SUPERSTOCK.

Lige fra første runde kvaller i superstock var der tæt ræs mellem Patrick Danielsen og Jesper Rasmussen. I første runde var der kun 1/2 sekund imellem dem efter de første 5 min. Der var de par tyske tyskere til start Tim Benson med den nye Iris toåring og Lukas Ellenbrook med den den nye Awesomatix. To kørere fra den øverste hynde i Europa.

Den ny Awesomatix, der kommer i handlen senere i år.

Modified klassen havde ingen tilmeldte, så flere at dem, der plejer at køre modified stille til start i superstock.

I 2. gernnemkørels lavde en Jesper en lille fejl, og røg han ned på 3.pladsen. Danielsen kunne vinde foran Frederik Hovgård, igen et meget tæt ræs.

Sidste kval. Blev tæt, som i meget tæt. 4 kørere indenfor samme sek. det er vist ikke sket i Danmark før. Kik lige engang her.

Jesper Rasmussen var et mulehår foran og kunne dermed tage pole.

Uha, der var lagt op til nogle meget tætte og spændende finaler.

I 1.finale kæmpe Frederik Hovgaard om fronten med Jesper . Desværre måtte Patrick Danielsen udgå fra 3.pladsen. En ødelagt motor skulle have været årsagen.

I 2.finale lavede Danielsen en fejl og udspillede sin rolle i kampen om sejren. Frederik Hovgård og Lukas kæmpede en fin fight om 2.pladsen, men Jesper Rasmussen kunne de ikke nå. Han havde ellers en fejl i starten, men den kom ikke til at “koste” noget.

Jespers vindende Awesomatix.

Jesper sad udenfor I sidste finale og kunne se Danielsen vinde med 1/2 sek foran Hovgård. Men det var ikke nok for Patrick til en top placering.

Jesper vinder samlet foran Frederik og Lukas.

Jesper kørte 12.028, som hurtigst omgang.

Du finder alle resulater på myrcm.ch, hvor samlet stilling også ligger. Der er 2 afdelinger tilbage.