19. juli 2024

Besøg hos Motorsport Nordjylland – Black Track RC.


Søndag d. 2/6 var der stort internationalt løb på Nysumbanen. Det var 3. afdeling af RALLY X Nordic. Der var flere forskellige klasser med rally biler og den vilde Crosscart Extream. Biler med helt op 650 heste. Sådan en event trækker selvfølgelig mange publikumer til, og chancen for vise RC sporten frem greb Black track RC.

Det er folk fra Black Hill RC, der har arbejdet i mange timer på et helt nyt anlæg til 1/10 buggy biler, Per Eriksen fortæller, at han gerne vil sende en speciel tak til de bærende medlemmer fra den gamle klub, der hver har lagt mellem 1000-1500 timer i projektet, og på bare 1 år, har opbygget et komplet anlæg, med klubhus, buet køretårn og udfordrende tæppebane.


Samarbejdet mellem dem og Motorsport Nordjylland kom i stand, efter at black Hill ikke kunne blive på det sted, hvor de ellers havde holdt til i mange år.


Anlægget ligger tæt 1:1 offroad banen. Mange vil sikkert huske banen fra ZULU djævleræs for en del år siden. Mange vil sikkert også huske bowlerTage. Han kommentere løbene med stor succes.Der var mange seere til programmerne. Det var kendte folk, der kørte med i folkerace biler.


Klubben har indkøbt mange traxxas rallybiler, der koster omkring 2995 kr. Der er også kommet nye folk i klubber, der har købt en bil. Derfor havde klubben arrangeret et mini Rally X Nordic race med bilerne. Indimellem de forskellige heat kunne publikum købe en tur med en traxxas bil. Der var til tider kø ved bilerne. Der blev grinet og hygget i køretårnet. Børn og voksne prøvede kræfter med bilerne og banen.


Det ser ud til at klubben har ramt helt rigtig med indkøbet af disse biler. De køre fint, og kan holde til en her masse. De blev testet godt og grundigt. Der var godt gang i laderne og flere af klubbens medlemmer var påsættere. Jeg tror ikke, de behøvede at gå i motionsklub dagen efter.


BowlerTage har købt en bil. Han kørte dog ikke med men speakede finalerneog den var ikke kedeligt.Bilerne er total ens, og det er kørerens erfaring og evner, det kommer an på. Spændende biler, og jeg fik lov til et par runder med bilen ude på banen.


Den kørte ikke stærkt, men farten var OK, faktiske er den hurtigste omgang med en Traxxas bil sat af Per Eriksen på 25,7 sek, og de hurtige buggy biler klare samme tur på 21-23 sek, og faktisk kørte den ok. Bilen kommer med bløde fjedre, og den flytter vægten frem og tilbage. Bilen klarede de forskellige hop på banen. Layoutet på anlægget har to “wall of death”. Traxxas bilen synes jeg havde lidt problemer op ad den sidste væg.


Der var tæt ræs mellem Per Eriksen og Erik Pedersen i løbet mini RALLY X Nordic. Erik kunne tage pole med 2 runde sejre i de indledende. Per kom ind på 2.pladsen. Dennis Falk tog sig af 3.pladsen , SP på 4.pladsen, og William Winther der er helt ny i RC sporten tog 5.pladsen.


Erik og Per hyggede sig og havde en fin tæt kamp om 1.pladsen. Per Eriksen har dog en masse erfaring at trække på, og han holdt bilen tæt på banderne, og lavede ingen fejl i de 3×6 min.Kørerne kom hen til det store podie på Nysum banen og blev fejret sammen med de andre vindere i 1:1 klasserne.


En hyggelig dag på Danmarks nyeste RC anlæg, der er et godt eksempel på den perfekte anlæg til offroad 1/10 buggy biler. De har plads til omkring 30 i pitten, men Per Eriksen lovede at når klubben har afslutnings løbet under DRCMU i August skal der nok være plads til alle.
Tillykke til vindere og klubben med et fantastik anlæg. .