24. maj 2024

DRCMU 5 2023 TC

Randers RC Miniracing 5. Marts 2023.

72 kørere stillede til start ved DRCMU 5 arrangeret af Randers RC Minirace. 

Hele lørdagen blev brugt af rigtig mange kørere på at finde et setup til bilen, så den arbejdede maximalt på tæpperne til om søndagen.

Det blev til 10 runder træning for mange af kørerne. Kl. 8.00 om søndagen skulle de første i”ilden”.

Det var stock kørerne, der lagde ud. Der var 72 kørere til start. Klassen er voksent en del, men desværre på bekostning af superstock klassen. 

Der var tysk deltagelse ved løbet, også i stockklassen. Jan Petersen og Tristan Bergheim tog imod gæstfriheden, og tog de to første pladser. Jan og Tristan havde begge 3 finale point. Jan havde den hurtigste vindetid. Bedste dansker blev Kim Nielsen, der kæmpede noget bilen, men fik styr på det, og det var nok til 3.pladsen. 

I FWD var der Steven M.Olsen og så de andre. Han tog pole med 3 sejre i kval. Runderne. Han behøvede kun to finale, så var samlet sejr i hus. Bedst af resten var Kristian Dalgaard, der nogle meget flotte heats. Han vandt faktisk sidste finale, men sikkert kun fordi Steven ikke var til start.

3.pladsen fik til Rasmus Callesen.

I “kongenklassen” var der 5 kørere. Patrick Hornum lod ikke de andre komme til fadet. Han vandt de 3 indledende og alle 3 finaler. Sådan, rent bord.

Bedst af resten var Mads Koue. 3.pladsen gik til Michael Hovgaard Møller. 

8 kørere var på plads i superstock. Igen var der tæt kamp mellem de hurtigeste. To stærke tyskere gæstede klassen. Tim Benson og Lukas Ellerbrock og de gav danskere kamp til stregen. I front var det dog Jesper Rasmussen og Patrick Danielsen, der havde deres kamp om pole. Patrick havde lige et par 1/10 mere i “pittasken”, og kunne vinde to runder af kvalifikations heatene.

I første finale kunne Danielsen vinde i overlegen stil. Han kørte som den enste 25 omgange.

I anden finalen lavede han dog en fejl og overlod scenen til Jesper, der kunne vinde foran Lukas.

I sidste finale havde Frederik Hovgaard og Jesper Rasmussen et lille sammenstød, og så røg Jespers muligheder for sejr. Kasper Kold Bjerggaard kørte sit “livS løb og sluttede på 2.paldsen i sidste finale. Kasper Kold holdt Tim bag sig i rigtig lang tid.

Samlet sejr til Danielsen foran Rasmussen og med Ellerbrock på 3.pladsen.

Der er nu kun et løb tilbage og det er i Tinglev d. 25-26 Marts.

Tak til Ulrich Rasmussen og Claus Ryeskov for billeder.

Alle resultater finder du på myrcm.ch