24. maj 2024

DRCMU 3 i Tinglev 2023/24.

Der er altid flotte deltagerantal når TIMo kalder til DRCMU løb. Denne gang var ingen undtagelse. De høje tal er hjulpen godt på vej af flere tyske kørere. De er altid med helt fremme og giver de danske kørere kamp til stregen.

Det høje deltager antal giver også lange dage. Hallen var åben hele lørdagen, hvor de fleste gik trænet igennem. Dørene blev åbnet igen kl. 7.00 søndag morgen, og “showet” startede kl. 8 med to gange træning, hvor startplacering til de 3 kvalifikations runder blev fundet. Desværre var der ujævnheder på tæpperne flere steder, men det ødelagde ikke den gode køreoplevelse. Dog er banen meget svær at overhale på, og det kræver samarbejde, når en langsommere bil skal overhale i de indledende, og en erfaren kører kan godt “spærre” en god placering hjem i finalerne.

STOCK GT.

I stock GT viste David Hansen og Peter Birch stor hurtighed, men de skulle ikke lave fejl, for så var de to unge talenter Niels Kiekebosch og Kristoffer Lyhne Jensen  klar til at tage over. Der var 17 deltagere i klassen. Det betød 8 mand i A-finalen og 9 mand i B-finalen. David kunne vinde to runder og dermed var han TQ mand.

A-finalerne bød på flere sammenstød, og tætte kampe om placeringerne. Søren Jeppesen startede “nede i feltet”, men kunne køre sig op i første A-finale. Så måske kunne han slutte i top3.

Peter Birch var ultra hurtig, men havde ikke de bedste finaler og sluttede på 4.pladsen. Stortalentet Kristoffer kunne vinde 3.A-finale efter en finale med megen uro i feltet.

Vinder David Hansen foran Kristoffer og Søren.

FWD.

I FWD var Rasmus Callesen i en liga for sig selv. Kikker man på tiderne var han ca. 1/2 sekunder hurtigere pr. Omgange end i nærmeste konkurrenter. Bag ham havde Ulrich Rasmussen og Kristian Dalgaard en rigtig herre kamp om 2.pladsen. 

Gang på gang fortale Bjarne Callesen for ny banerekord til sønnen. Bjarne var løbsleder og speaker på dagen.

Kristian og Ulrich sluttede på hver 5 finalepoint, men efter reglerne gik 2.pladsen til Ulrich. Der var 12 deltagere i klassen.

SUPERSTOCK.

I superstock var feltet besat af mange topkørere. Der var 22 deltagere og på en dag ville de første 15 kunne køre sig i en A-finale.

Der var flere tyskere til start, og 3 af dem kørte sig i A-finalerne. Tim Benson tilhører Europas top, og det beviste han også ved at tage pole, han vandt de tre indsende kval. Runder. Bag ham var det dansker kamp. Casper Lund, Jesper Rasmussen og Patrick Danielsen kæmpede om at blive bedste dansker. Efter de 3 kval.. var det Danielsen.

Benson behøvede kun to finaler så var sejren i hus. Han havde et godt forspring ned til de andre. I første finale havde Patrick og Casper en tæt kamp om 2.pladsen. kun 2/10 var mellem dem efter de 5 min. Martin Lissau kørte sig op fra 7.pladsen til 4.pladsen i første finale.

I 2.finale var afstanden mellem Patrick og Casper 6/10, igen med Danielsen “næsen foran”.

Tim kørte ikke 3.finale og dem gav plads til kamp om sejren. Igen var Danielsen hurtigst. Lidt mærkelig sidste finale, da kun 4 kørere stillede til start. Samlet sejr til Tim-  han var kørt hjem, da pokalerne skulle udleveres – foran Danielsen og Lund. Jesper Jesper sluttede på 4.pladsen.

 

MODIFIED.

Igen var deltager antallet højt. 18 kørere stillede til start. 

I front var Patrick Hornum godt kørende, det startede dog skridt for ham, i første kval. Han startede ikke til tiden. Men så tog han over og vandt de to næste. Tyske Florian Wilhelm kunne  blande sig i toppen, og kørte sig ind på 2.pladsen efter de indledende. Michael Hovgaard Møller og Mads Koue plus Michael Johnsen lå og kæmpede om de næste placeringer. Med 18 deltagere blev der kørt med 9 kørere i hver finale. Ole Strandlyst kørte den “kedelige” 10 plads hjem, og startede dermed i pole i B-finalerne. 

Hornum lod ikke de andre komme til fadet i A-finalerne. Han kørte som den eneste 26 omgange på banen i hver finale. Mads Koue kørte nogle gode finaler og kunne “tage”3.pladsen samlet foran Michael Hovgaard Møller. De havde nogle tætte kampe undervejs. Men de kunne ikke gøre noget ved Florian Wilhelm, der sluttede på 2.pladsen.

Næste løb i serien er også hos TiMo i Januar måned 2024.

Se mere på www.drcmu.dk.  Tak til Claus Ryesskov for billeder af vinderne.