18. marts 2024

DRCMU 6 2018 OFFROAD.

Det var 2.gang kørende skulle prøve kræfter med TI/MO`s kunstgræs bane. Den var ændret en smule i forhold til sidste år.

Banen så let ud ved første øjne kast, men den var teknisk og stillede krav til kørende. Der var nemlig masser af greb i underlaget.

Det regnede en smule om lørdagen omkring middagstid, men så tørrende banen op.

Tinglev klubben har arrangeret løb i mange år, og har en del erfaring i afvikling af rc løb. Ole Strandlyst havde taget jobbet, som løbsleder, speaker og en gang i mellem dommer. Det virkede perfekt. Bjarne Callesen virkede også som dommer. Der blev kørt pænt over hele linjen.

Desværre var deltagerantallet ikke særlig højt. 31 kom det op på i de 3 klasser. Ved ikke lige, hvad der skal til for at deltagerantallet kan stige, men det er en kedelig udvikling, der må bremses. I stock har der ikke været kørere i flere løb.

Denne søndag var der kun 2 kørere i Racing Truck.

Begge kørte med den nye version fra Associated. Bilerne så mega godt ud under træning og de første kvaler, men regnen satte en stopper for de hurtige tider i finalerne.

Kim Boeslund og Ulrich Rasmussen var kørerne og Kim var bedst på dagen. Han tog pole og vandt 2 finaler. Det var dog først i sidste finale at vinderen blev fundet.

I 2 WD klassen var der 15 kørere til start. Jonas og Marcus Kærup kom næsten direkte fra ferie, så de skulle lige køre sig ind på banen. Jesper Rasmussen har vundet de sidste par år, og lagde da også stærkt ud. Han kunne som den eneste køre 19 omgange på banen. Banen var tør søndag morgen. Jonas Kærup tog 2. pladsen og Marcus 3.pladsen i første runde. Rasmus Tobis Callesen var på hjemmebane og havde god fart i bilen, og kunne tage 4.pladsen i første runde.

Også Mike Hansen på hjemmebane og godt kørende. Yokomo bilerne med Frederik Hovgaard i spidsen, så ikke ud til at køre særlig godt på banen.

Frederik fik dog skuet lidt på bilen, så farten kom til 2.runde. I denne snuppede han 2.pladsen. Marcus Kærup var hurtigst af alle og vandt runden. Jesper Rasmussen tog 3.pladsen.

I 3.runde var Jesper igen på toppen og kunne tage pole. Han nåede dog ikke 19 omgange i den runde. Frederik Hovgaard havde stadig farten og tog 2.pladsen. Marcus kom ind på 3.pladsen, og kunne derved startede lidt bag Jesper i A-finalerne.

Der blev kørt med 8 i hver finale. B-finalen blev vundet af lokalmanden Philip Pedersen foran Tobias Baungaard. Vejret havde ændret sig i løbet af formiddagen, således blev alle finaler på vådbane.

Regnen kunne ikke gøre finalerne spændende, Jesper er bare hurtig på tør og våd bane. Tiderne var noget dårligere, og Jesper kunne lige køre 16 omgange i første finale. Jonas kørte sig op fra 4.pladsen til 2.pladsen. Kørerne foran havde småfejl røg ned i feltet. Marcus lå længe på 2.pladsen, men en stor fejl sendte ham ned på 7.pladsen.

Frederik startede med en fejl og sluttede på 6.pladsen.

Banen var også meget vanskelig af køre på, men meget skiftende greb i kunstgræsset.

I 2.A-finalen var Jesper igen bedst på den våde bane. Marcus var denne gang flot kørende og kørte sig op på 2.pladsen, med farmand lige efter. Elleres var ikke de store forskydninger i placeringerne.

Jesper sad udenfor i sidste runde. Det gav plads til en rigtig herrekamp mellem Mike Hansen og Jonas Kærup. Der var kun en halv sekund mellem dem det meste af løbet. Placeringerne skiftede mellem dem. Men Jonas store erfaring gjorde udslaget. Jonas vandt foran Mike. Rasmus Callesen kørte sig op på 3.pladsen.

Samlet sejr til Jesper foran Kærup og Mike Hansen på 3.pladsen. Det er 9 år siden han har stået på podiet i offroad.  Marcus sluttede på 4.paldsen. Frederik kom ind på 6.pladsen.

I 4 WD var der 14 kørere til start.

Regnen gjorde at der blev vendt lidt op og ned på resultat efter kvalifikation runderne.

Lige da sidste heat i 3 runde var startet kom der kraftig regn over banen og det gav disse kørere meget vanskelige forhold, og ikke særlig gode tider.

Jesper Rasmussen kom ind på 7. bedste tid i 3 runde. Han havde dog en 2. og 1.plads fra tidligere, og kunne dermed tage pole. Men på 2.pladsen kom Oliver Nielsen, han vandt nemlig 3.runde. Christoffer Henriksen blev nr. 2 i den runde, og kunne starte, som 5’er i A-finalen. Marcus Kærup vandt 1.runde, men to dårlige resultater sendt ham ned på 6.pladsen. En glad mand var Tomme Kristoffersen. Han kender banen, og kørte nogle meget fine heat og kørte sig dermed i A-finalen for første gang. Frederik Hovgaard nåede lige med i A-finalen på 8.pladsen. Tiderne var faldet ca. 2 omgange på 5 min.

Frederik og Jesper har denne sommer deltaget i EM i Frankrig, Så deres form skulle ikke fejle noget.

Kim Nielsen startede 3’er i A-finalerne og Jan Larsen nr.4.

B-finalen blev vundet af Peter Nielsen foran Nicolas Nielsen.

Jesper lagde ud med små fejl i 1.finale, og det sendte Marcus op på 1.pladsen. Men han lavede også fejl og røg ned på 3.paldsen. Oliver Nielsen spillede ikke den store rolle og kunne ikke forsvare sin 2.plads. Jesper kørte 18,541, som bedste tid.

Kim Nielsen havde fundet det rigtige set up og dæk til finalerne, og han sluttede på 2.paldsen i 1.finale.

Jesper Rasmussen tog fronten i 2.finale og blev der, Oliver mistede hurtigt 2.pladsen til Kim Nielsen. Marcus kørte sig op fra 6.pladsen til 3.paldsen. Jesper var ikke på noget tidpunkt under pres, Han kørte nærmest sit eget ræs.

Jan Larsen udgik kort efter starten.

Tommy Kristoffersen kørte stabilt, og var ikke langt efter de andre.

Rasmussen stod over, og lod de andre kæmpe om 2.pladsen.

Den tog Kim. Nielsen sig af. Markus igen op gennem feltet og sluttede på 2.paldsen. Han og Kim havde en fin kamp om 1.pladsen. På et tidspunkt var Marcus gået forbi Kim.

Samlet resultat – sejr til Jesper foran Kim og Marcus.

Næste løb er Jylland ved Vinderup d. 19. aug.