18. juni 2024

DRCMU Offroad 5 Black Hill.

Det er altid dømt hygge, når Black Hill folkene indbyder til løb. Fælles mad lørdag aften/en god gris, og god kantinemad hele dagen, også om søndagen.

Sådan var det også i år. DRCMU 5 skulle afvikles på deres anlæg.

Banen er lille og teknisk. Der er niveauforskelle, det er fedt at køre på banen. Der er dog et par hop, som volder mange problemer.

Vejret var regnfuldt om lørdagen og der blev testet regn set up. Søndag morgen havde det været tørvejr i flere timer og blæsten havde næsten tørret banen op. Der var dog mange, der kørte på regnvejrs dæk i første runde kval. Det er ikke nødvendigt. Banen var OK tør.

Der kom lidt mere vand fra oven søndag formiddag, men det betød ikke noget for banen.

Banen er privat, men har fine forhold. WC og en fin hal, som folk kan sidde og skrue i.

Der var næsten 50 kørere til start i de 4 klasser. Især var det dejligt, at der igen er kommet lidt liv i stock klassen, som er begynderklassen indenfor buggy ræs.

STOCK.

6 kørere, 5 mænd og en pige. Forskellige biler, forskellige erfaringer, forskellige aldre.

Der er dejligt at se. Der blev kørt ræs for alle pengene, de hyggede sig, og kom godt rundt på banen.

Veteranen Erik Pedersen var hurtigst i kval. runderne med sin Racing Truck. Tiderne svinger meget i klassen. Kører man forsigtigt, så er man ikke hurtig nok, og kører man hurtigt er der chancer for at lave fejl, og skal have hjælp af en påsætter.

I finalerne kunne Erik ikke holde de andre bag sig, og han sluttede på 3.pladsen. Kasper Hald kunne vinde 1 finale, men det var ikke nok. Ricki Küttermann vandt 2 og kunne dermed tage sin anden sejr i klassen. Han kører til daglig ved RCKONGEN i Søndersø, og har træner godt på deres indendørsbane, det bar sikkert frugt denne weekend. Ricki´s kæreste kørte også med., og sluttede på 5 pladsen.

 

Racing truck.

8 kørere og så der var lige til en A-finale. Forskellen mellem de hurtigste og bagtroppen er rimelig stor, når man kikker på farten.

Klassen er ny i år, og har allerede fået flere trofaste kørere. Ulrich Rasmussen har siddet på toppen i de første løb, men i afdeling nr. 5 fik han nok at se til.

Han havde problemer med bilen og udgik 2 gange i de indledende. Kim Boeslund, som også er front runner kunne tage pole med en sejr i de indledende. Kim Kristensen og Per Eriksen havde også hver en sejr.

Der var lagt op til nogle spændende finaler.

Kim Boeslund ødelagde dog enhver spænding i finalerne. Han kørte hurtigt og stabilt. Med tider lige over 17 sekunder på banen kunne han, som den eneste køre 18 omgange på banen. Han vandt de to første finaler og dermed samlet sejr. Han vandt også sidste finale, bare for at vise, hvem der var bedst denne søndag.

Kim Kristensen kørte 3 anden pladser hjem, og tog 2.pladsen samlet foran Ulrich, der fik kørt sig op gennem feltet. Han startede, som nr.6 i finalerne.

 

4 WD.

15 kørere til start. 4 kørere var på papiret oplagte vinder kandidater.

Frederik Hovgaard, Jesper Rassmusen, Markus Kærup og Jan Larsen. Hvem havde dags formen?.

Hurtigt lignede Jesper Rasmussen en vinder. De mange timer med arbejde med bilen og træning på bane, spiller en stor rolle.

Jesper lagde ud med at vinde alle 3 kval. runder.

Markus Kærup kom lige fra ferie, men havde alligevel farten og kunne tage 2.pladsen. Rasmussen kunne som den eneste køre 21 omgange på banen.

Han havde mange sekunder ned til de andre.

Frederik Hovgaard og Jan Larsen svingende for meget i tiderne til at kunne rigtig presse Jesper.

Lokale Per Eriksen kunne køre sig i A-finalen, ganske flot af ham.

Palle Hornum var til start, men nåede ikke A-finalen. Han kunne dog senere vinde B-finalen.

Jesper Rasmusen kørte nogle rigtig fine finaler. Han var hurtig og stabil.

Det ses ikke så tit, men han smed 4-5 omgange efter nogle af sine konkurrenter. To finaler så var samlet sejr i hus.

Markus og Jan kunne kæmpe om 2.pladsen. Den kamp vandt Markus ved at vinde sidste finale. Jesper var ikke til start. Lasse Bak lavede mindre fejl end Frederik Hovgaard. Så Bak kunne tage 4.pladsen. Løbet er sikkert ikke et Frederik Hovgaard husker ret længde. Han havde en rigtig uheldig dag.

Jesper Rasmussen ligner en mester i klassen. Spørgsmålet er om Markus Kærup kan skaffe point nok til 2. Eller 3.pladsen. Jan Larsen vil helt sikkert tage 2. Eller 3. Pladsen i slutstillingen.

 

2 WD.

18 kørere til start, det betød A-B-C finaler. Desværre kun to i C-finalen. Det giver problemer med på sættere i næste finale. Måske skal man lave reglerne om, sådan at alle A-finaler skal være med 8 kørere, og så deler man resten over i B og C finale.

Her ville det betyde. Finale 8 kørere og så 5 i hver af de andre.

I front var det den ”gamle garde”. Frederik Hovgaard, Jesper Rasmussen, Jan Larsen og Markus Kærup.

Jonas Kærup stoppede for et par mdr. siden, men hvad skete der i Hobro. Jonas var tilbage i feltet.

Jan Larsen lagde godt ud med at vinde 1.runde kval. Jesper nr. 2.

Markus kom fra ferie, men havde ikke gemt farten væk. Han kom ind på 3.pladsen. De to første kunne køre 19 omgange på banen. Banen var ikke helt tør i første runde.

I 2.runde var Jesper tilbage på toppen. Jan lavede for mange fejl, og Frederik havde fundet farten og sluttede på 2.pladsen. Markus nr. 3.

Jonas Kærup hang lidt tilbage, og han skulle lave en topplacering i sidste runde. Det gjorde han så. Han kørte ind på 2.pladsen. Jesper tog sejren i runden og dermed pole til ham.

Jan Larsen kom ind på 2.pladsen i stillingen, og skulle dermed starte ved siden af Jesper. Kim Boeslund kom lige med i A-finalen. Mads A. Callesen kørte sig ind på den kedelige 9.plads.

Jan Douglas vandt C-finalen, og Mathias Douglas vandt B-finalen. Han har tidligere kørt med i A-finaler, men er faldet lidt tilbage i formkurven.

I finale nr. 1 var Jesper i front med de andre et godt stykke efter. Jan lavede dog for mange fejl og det gav plads til Frederik Hovgaard, og Jonas kørte sig op på 3.pladsen. Hovgaard var 3 sekunder efter.

I 2.finale kørte Jonas sig igen op på 3.pladsen. Jan forsvarede 2.pladsen. I front var Jesper kørt.

Det betød at Jesper ikke kørte med i sidste finale. Det ændrede ikke så meget, Jan i front og med Jonas på 2.pladsen. Christoffer Henriksen kørte sig helt op på 2.pladsen, men faldt tilbage på 3.pladsen.

Jesper kørte også dagens hurtigste omgang 15,163.

Spændingen er ved at være væk i den samles stilling. Jesper har 3 sejre i klassen, og der er to afdelinger endnu.

Resultater og stilling.   

Tak til Team Douglas for billeder af vinderne.