19. juni 2024

DRCMU 2 2018 Offroad.

Et kapitel i RC historien blev i Pinsen skrevet færdigt. Da sidste løb blev afviklet på Black Hill banen. Den bliver nu nedlagt, men en ny opstår ca. 10 km væk. I forbindelse med et stort motoranlæg bliver der anlagt en ny offroad bane. Den skulle blive klar inden længe lover folkene bag projektet.

Solen bagte godt på de ca. 40 kørere i de 3 klasser, der blev afviklet. Der er var ingen i stock klassen.

Det er måske heller ikke det rigtige tidspunkt at ligge et løb i Pinsen. Vi må se om deltagerantallet ikke stiger de næste løb. Eller er offroad 1/10 ikke så tiltrækkende mere?

Den største klasse var 4 WD klassen med 17 kørere til start.

Næsten alt var, som det plejede at være i front. Jesper Rasmusen og Marcus Kærup kæmpede om pole. Men bag dem var Lasse Bak og Mathias Douglas godt kørende, og kunne starte finalerne som 3 og 4.

A-finalerne blev ikke helt spændende, dertil var Jesper for godt kørende. Og han skulle kun bruge 2 finaler for at få samlet sejr.

TEAM HS-RACING/YOKOMO.

Der var dog fin kamp bag ham. Lasse Bak fik endelige lidt medgang og kunne tage 2.pladsen samlet. Markus Kærup lavede flere fejl i sidste finale, og sluttede på 3.pladsen. I sidste finale lå Mathias Douglas længe på første pladsen. En placering han ikke havde prøvet før, han kunne dog ikke holde fronten og faldt ned gennem feltet i de sidste minutter af finalen.

I Racing truck var A-finalerne spændende, der var mange personlige fejl og dermed mange placerings skift. Det var helt afgjort de mest underholdende finaler denne søndag.

Kim Boeslund forsatte den gode form fra Vejle løbet og vandt 2 finaler. Ulrich Rasmussen havde pole, men kunne ikke holde Kim bag sig i finalerne. Kim B.er nu noteret for 2 sejre. Kim Kristensen kom ind på 3.pladsen. Der var 9 kørere til start.

I 2 WD vandt Jesper Rasmussen alle 3 indledende runder. Han kom på ”overarbejde” om lørdagen, da han fik smadret sin bil. Han måtte næsten bygge en helt ny bil. Men alt kørte som det skulle søndag formiddag.

Vinder af løbet i Vejle Jonas Kærup kunne ikke finde sig tilrette på banen, og han manglede fart, derfor startede han finalerne fra startspor 5.

Frederik Hovgaard og hele Yokomo teamet så godt ud hele weekenden, og Frederik kunne starte, som nr. 2 i finalerne.

Marcus Kærup startede, som nr. 3.

Der var 14 deltagere i klassen.

Jesper Rasmussen kunne køre 15.025 i første finale, så var tonen slået an. Han kunne som den eneste køre 20 omgange på banen i finalerne. Bag ham var Marcus kørt forbi Frederik Hovgaard.

I 2.finale var Jesper igen ”flyvende” og så kunne de andre kæmpe om placeringen. Frederik lavede flere fejl undervejs og sluttede på 6.pladsen. Der blev kørt med 7 i A-finalerne.

Jesper stod over i sidste finale, og så kunne familien Kærup tage over. Marcus i front med farmand lige efter, og sådan blev den samlet stilling også.

Næste løb er hos RCKONGEN i Søndersø, læg mærke til, at det er en lørdags løb.

Resultater finder du her.

TEAM ASSOCIATED/RCKONGEN