19. juni 2024

DRCMU 4 2018 OFFROAD.

  1. afdelingen af DRCMUs mesterskab blev afholdt på GRC banen i Glostrup. 35 tilmeldte hvor største delen var fra det fynske og jyske var på startlisten. Der kom desværre lidt afbud på løbsdagen, Kærup familien var ramt af sygdom og et par stykker valgte at trække sig da vejret ikke viste sig fra sin bedste side.

Lørdag var der fri træning på programmet og her fik mange kørt sig ind på den tekniske bane og der var Le Mans transmission på en skærm i pitten så man også kunne følge begivenhederne i Frankrig.

I løbet af lørdag aften kom der et par regnbyger og vejrudsigten for søndag havde vekslet hele ugen op til med alt fra under 3mm regn til 35mm. Heldigvis gik det ikke så galt, men søndagen startede dog vådt, men regnede stoppede før kl. 9 men banen var våd, klubben gik i gang med blæse og suge vand af banen og det værste vandpytter var væk, banen var dog stadig glat og regnvejrsdæk blev fundet frem og nogle justeringer af bilen var nødvendigt.

Op igennem kvalifikationen kom temperaturen op og solen tittede frem og banen blev mere og mere tør, men bestemt også svær at kører på fordi grebet var meget forskelligt.

2WD var et rent jysk/fynsk opgør og vinderen af de 2 forgående afdelingen Jesper Rasmussen startede godt ud og var hurtigst i første runde, i anden runde havde Jesper lidt problemer med at komme over et dobbelt hop og lavede fejl, det udnyttede Frederik Hovgaard og tog sejren i anden kvalifikation, i tredje og sidste runde var banen begyndt at være tørret op mange steder, men stadig for tidligt til tørvejrsdæk. Igen var Jesper i front og sikrede pole position, den store overraskelse var Brian Larsen som fik den sidste billet til A-finalen som også bestod af Lasse Bak på 3.pladsen Christoffer Henriksen og Mathias Douglas på de efterfølgende pladser.

I finalerne blev det til et rent opvisning show for Jesper som trak fra feltet og vandt de 2 første finale gennemkørsler, de to Yokomo drenge Frederik Hovgaard og Lasse Bak havde til tider tætte og fair kampe om anden pladsen, men her var Frederik den meste stabile af de 2 og pladser blev fordelt med en anden plads til Frederik og tredjepladen til Lasse Bak som er ved at bide sig fast i toppen af begge klasser. Længere nede i feltet byttede Brian Larsen og Mathias Douglas plads i finalen. B-finalen blev vundet af Martin Rasmussen.

Truck, her var der til gengæld større deltagelse af de sjællandske kørere og under træningen så Søren Hempel og Søren ”Tivoli” Andersen rigtige hurtige ud på deres hjemmebane, hvorimod Kim Boeslund og Ulrich Rasmussen kæmpede en del med at få deres materiel til at kunne matche de lokales omgangstider. Men nogen gange indhenter erfaring hurtighed og da banen var våd var det Kim og Ulrich som satte tempoet og de vandt skiftevis kvalifikationsrunderne og det vendte ud til Ulrichs fordel, imens de hurtige sjællændere kæmpede med greb og manglede styring da de ikke havde fordæk i silver compound men kun kunne skaffe bagdæk.

Som nævnt tidligere var banen tør til finalerne, første runde blev en rodet affære, Ulrich lavede 2 fejl på første omgang og kom langt bagud, imens Kim Boelslund, kæmpede det bedste han kunne, men måtte se sig besejret af Søren Hempel og ”Tivoli”

Anden finale, kunne Ulrich komme afsted uden nogen slinger i valsen, imens alt var bål og brand bagved ham og det gav en del luft til Ulrich hvor Kim Boelslund kom ind på anden pladsen og Søren Hempel på tredje pladsen. Til 3. og sidste finale var det store samtaleemne om de store sorte skyer som var drevet ind ville give regn eller ej, alle var enige om det ville holde tørt og de mørkeste skyer fra allerede drevet væk inden starten.

Ulrich, Kim, Søren Hempel og ”Tivoli” kunne med en sejr vinde løbet, start signalet lyd og Ulrich og Kim strøg afsted og igen var der bål og brand bagved og Søren Hempel blev et af ofrene og var sat ud af kampen, Kim lavede lidt små fejl men var stadig inden for rækkevidde efter Ulrich, men hen omkring det andet minut satte regnen ind og nu skulle der listes rundt på tørvejrsdæk, Kim Boelslund var uheldig og udgik og Søren ”Tivoli” fik listet sig ind på anden pladsen foran Per Eriksen som den eneste havde taget regnvejrsdæk på. Det samlet resultat blev Ulrich, Søren Hempel, Søren ”Tivoli”, Kim B, Per Eriksen, Erik Pedersen og Lars Engelhardt.

4WD, her var der desværre afbud fra lokale Patrick Danielsen som er lynede hurtigt på hans lokale bane, så kampen om sejren blev igen et jysk/fynsk opgør imellem Jesper Rasmussen, Frederik Hovgaard og Lasse Bak, ja korrekt samme som i 2WD. Der var ikke meget at stille op, for Jesper var urørlig med hurtig og stabil kørsel, Frederik kvallede 2 foran Lasse Bak, øvrige finalister var Christoffer Henriksen og eneste lokale i A finalen Henrik Rasmussen og igen en fynbo Mathias Douglas. Rune Gustavsen valgte ikke at kører de 2 første runder af kvallen pga. vejret, men kunne have været i A finalist hvis han havde kørt 2 runder kval. Han vandt derimod B finalen.

Som i 2WD trak Jesper fra Frederik og Lasse som havde deres egen dyst om anden pladsen. Jesper vandt de første runder og trak sig fra de tredje gennemkørsel og ville ikke blande sig i kampen om anden pladsen, Frederik og Lasse havde en dyst, men som nævnt i omtalen af Truck var der nu regn igen og glat bane, 4WD kørerne havde dog haft tid til at skifte dæk. Frederik spandt rundt og Mathias Douglas havde fået bid i sine regnvejrs dæk og havde fået trykket speederen i bund da mødte Frederiks bil front mod front og det blev et stop for Frederiks vedkommende og Lasse kunne vinde sidste finale og sikrede sig den samlet anden plads foran Frederik, på de efterfølgende pladser kom Christoffer Henriksen, Henrik Rasmussen og Mathias Douglas.

Endnu et fint arrangement af Glostrup klubben, men ærgerligt at der ikke er flere af de sjællandske deltagere som vil stille op og vi heller ikke ser ret mange af dem på de jyske eller fynske baner nu hvor en stor del af deltagerne fra netop Jylland og Fyn havde valgt at tage turen over bæltet.

Helle sørgede for et fint udvalg af mad i kiosken og endda serveret i pitten så man kunne nå at få skruet og tygget sig igennem en Ribbensandwich inden næste gennemkørsel.

Efter sommerferie pausen er næste løb i Tinglev.

Tak til Ulrich Rasmussen for tekst og Søren Hempel for billeder.

Resultat finder du her.