18. marts 2024

DRCMU 4 offroad 2019.

4. afdeling af offroad DRCMU mesterskabet skulle afvikles på banen i Tinglev. En fin bane med masser af greb(kunstgræs) og teknisk udfordrende.

Den kan vel bedst beskrivelse, som en indendørs offroad bane, der er flyttet udendørs. De forskellige hop er lavet af træ, og der drillede lidt da banen tørrede op. En trappe sektion var lidt længere om at tørre op, idet træet neden under var vådt. Banen indbyder til tæt kørsels, og dem var der mange af hele søndagen.

Det ser ud til at de tre klasser allerede er afgjort. Aldrig før i DRCMU´s historie har 3 kørere vundet deres klasse 4 løb i træk.  det var der mulighed på Tinglev banen.

Det er Jesper Rasmussen i 2WD, Mads Koue i Truck og Marcus Kærup i 4WD. Alle er stort sikre på et mesterskab. Det er dem velfortjent, de har været ganske overlegen i de 4 første løb.

Kun matematiske udregninger kan ændre på det. Det er noget med TQ post og ekstra point i afslutnings løbet.

I 2WD var der 16 deltagere, et rimeligt stærkt felt med flere touringcar kørere tilstart. Patrick Hornum, Nicolai Sørensen og Michael Hovgaard, plus de lokale helte Mike Hansen og Rasmus Callesen. Især Mike Hansen var godt kørende på hjemme banen, selvom han også lige skulle “hjælpe til med eventen”.

Jesper lod dem ikke komme til fadet. Mike Hansen var kom ind på 3.pladsen, samme point som Marcus Kærup, men han havde bedre placeringer i de indledende. Frederik Hovgaard kom ind på 4.pladsen.

Et lille kik på Jesper 1.indledende viser måske hvorfor han er så overlegen. Hans hurtigeste tid var 16.209. Hans gennemsnit var 16,503. Det er meget flot. Marcus ´s gennemsnit var 17,156.

Rasmussens tider var ikke så gode i de to næste runder.

Alle kørere kan få to sæt bagdæk mærket(tør bane) og to sæt til våd bane. Så vidt jeg kunne se benyttede alle kørere denne mulighed i alle klasserne.

Vejret var rigtig godt hele søndagen med sol og masser af varme. Sådan var det ikke om lørdagen, hvor der var meget få, der trænede i regnvejret. Men så kunne tiden bruges til at kikke på Le Mans i TVét. Men om søndagen kom regnvejrs dækkende ikke frem. Tilbage til 2 WD og finalerne.

A-finalerne blev spændende, fordi der blev kæmpet bravt bag Jesper Rasmussen. Han var kørt, men Mike Hansen, Jonas Kærup, Frederik Hovgaard og Marcus Kærup havde tætte kampe om placeringerne. Der blev vist megen flot kørsels.

Jesper vandt 1.finale med 6 sekunder ned til Marcus, og til Jonas Kærup der var yderlige 3 sekunder efter. Alle 3 på 18 omgange.

2. finale blev vundet med 12 sekunder af Jesper foran Marcus. Jonas Kærup fik en tidsstaf og sluttede sidst, han havde været oppe på 3.pladsen. Længe lå Mike Hansen og kæmpede en rigtig “herrefight”. Dagens bedste duel.

De lå tæt, desværre kom Jonas til at ramme Mike på langsiden, og “stop and go” blev uddelt til Jonas.

Sidste finale var uden Jesper og det gav plads til Mike Hansen. Han havde en god kamp med Marcus, men i slutfasen lavede han fejl og sluttede på 3.pladsen. Han sluttede med a. point med Mike. Men sejren gjorde, at Hansen tog 2.pladsen.

Nicolai Sørensen vandt B-finalen foran Rasmus Callesen.

I Truck tog Mads Koue pole foran Ulrich Rasmussen.

Der var 5 deltagere i klassen. Mads tog sig af 1.finale men Kim Boeslund kunne vinde 2.finale. Kim Boeslund kørte 18.006 i første finale og pressede 17.876.  Hurtigste mand, og hans sejr i 2.finale skyldes en omgang på 21 sekunder til Mads K.

Så 3.finale skulle afgøre sejren. Den vandt Mads med 7 sekunder foran Ulrich.  Samlet sejr til Mads foran Kim og med Ulrich på pladsen. Boeslund lavede for mange fejl i sidste finale til at kunne “true” Mads i fronten.

12 kørere til start. Ikke det stærkeste felt, der er set men ok til nogle spændende heats. Størst samtale emne i pitten kom fra 4 WD klassen. Veteranen Hugo Hansen har skiftet sin ældre Tamiya ud med en Schumacher og det var hans første start med bilen. Hver gang han kører et offroad løb sætter han rekord, han var været med i mange år. Dog er det noget siden han var vundet en pokal. Han fik en pokal i Tinglev for hans altid glade væsen og hans “gode musik smag”.

Kim Nielsen kunne vise en vise en ny måde at klippe fordækkene på. En detalje han har set i England.

Marcus Kærup tog selvfølgelig pole med Kim Nielsen på 2.pladsen. Frederik Hovgaard og Jan Larsen kom på de næste pladser. Kim er flyvende når alt gå hans vej. Men der er en fejl for meget på en løbsdag, derfor bliver det som reglen til en 2. plads.

Der blev kørt med 8 kørere i finalerne, og det gav plads til Freddy Nielsen i A-finalen. Det er ikke hverdags kost for ham.

B-finalen blev vundet af Mikkel Douglas. Han behøvede kun to finaler, så var sejren i hus.

A-finalerne blev lidt spændende på grund af småfejl fra kørere. I 1.finale var Marcus nede på 2.pladsen i nogle omgange med kørte sig til i front. Han vandt foran Jan Larsen. Frederik Hovgaard havde været oppe og føre, men faldt tilbage.

I 2.finale skiftede placeringerne ikke så meget, derfor kunne Kærup vinde foran Frederik og Kim på 3.pladsen.

Marcus kørte ikke sidste vinde og det gav plads til Frederik Hougaard, der dermed kunne tage 2.pladsen samlet. Kim Nielsen var sidste mand på podiet.

Marcus kørte i 1.finale dagens hurtigste 4WD tid 16.102.