18. marts 2024

DRCMU 6 RC ROYAL.

banen

Det var en ny bane, og dermed også en ny klub, der stod for DRCMU 6. Stedet var Kolding og klubben RC Royal. Klubben har et meget stort anlæg i udkanten af Kolding. Der er blevet plads til en 1/10, 1/8 og 1/5 offroad bane. Ganske flot. Der er også pit, men klubben havde sat et telt op til de over 40 kørere, der stillede til start i de 3 pladser.

Det er et stort camping område, og flere havde da også taget deres vogn med. Andre sov i det store pittelt.

Mange brugte lørdagen til at finde ud af banen. Den var ny for de fleste, dog havde mange trænet på banen i ugerne op løbet. Plus der var de lokale kørere.

banen2

Banen er stor med flere forskellige hop typer. En langside, der ”knækker” på midten. Et hop lige foran køretårnet volte flere kørere problemer. Det var svært at lande perfekt på nedkørslen. Der var våd bane det meste af lørdagen, men sent om eftermiddagen havde blæst og solen tørret banen, og så kom der masser af greb i tæpperne.

STOCK.

Kun to deltagere, så ikke meget at skrive om der. Nedlægge klassen ville være synd, men to kørere er for lidt. Klubberne har et stykke arbejde at gøre for at få nye folk med ud til løbene.

Nicolas Nielsen vandt i fornem stil foran Magnus Kjærulf. Lad os håbe, der kommer flere til slut løbet i Hobro.

stockvinder

2WD.

En flot og stærkt felt på 23 kørere. Der er virkelig kamp om de 8 pladser i A-finalen.

2wdair

Frederik Hovgaard kører en del på banen, da han bor i Vejle. Han havde nok de bedste erfaringer på banen. De første kvalifikation runder blev kørt på tør bane, men så kom der regn. Ikke meget, men nok til at regnvejrs dæk kunne tages i brug. Frederik var godt kørende og kunne tage pole med to runde sejre. Bag ham var Jesper Rasmussen, Jonas Kærup og Mike Gosvig i kamp om 2.pladsen.

jespercar

Jesper kunne vinde en runde, og kunne dermed start ved siden af Frederik. I den ”tunge” del af A-finalen var Mathias Douglas igen at finde. Den unge fynbo har udviklet sig godt, og er også snart fast mand i A-finalen. Marcus Kærup har bidt sig fast i toppen.

Der er vel 5-6, som har farten til A-finalen, men mangler lige det sidste på dagen. Denne søndag var det Christoffer Henriksen og Christer Rasmussen, der måtte tage til takke med en B-finale.

Jesper Gjellerod og Rasmus T. Callesen havde ramt dags formen, og kunne køre sig i A-finalen.

christer

C-finalen blev vundet af Victor Rahbek (ny mand fra Kolding) og B-finalen blev vundet af Christoffer Henriksen foran Christer Rasmussen.

2wdhenriksen

Trods et par små fejl i første finale kunne Frederik Hovgaard vinde med 4 sekunder ned til Jesper Rasmussen. Mike Gosvig havde været oppe på 2.pladsen, men sluttede på 3.pladsen. Frederik havde hurtigste tid på 20.535 i denne finale.

2wdcars

Igen var Hovgaard godt kørende. Han så sig ikke tilbage. Banen var blevet lidt langsommere hans bedste tid var 20.799Mike måtte udgå i finale nr. 2. Marcus kunne køre sig op på 2.pladsen. Banen blev langsommere og langsommere hen over finalen. Jonas Kærup tog 3.pladsen.

Det betød samlet sejr til Frederik, og han stod over i 3.finale.

2wdcars2

Jesper Rasmussen kørte sig chance for 2.pladsen, og kæmpede lidt med Jonas Kærup, der også kunne tage en top placering. Men Jesper var hurtigst og kunne vinde 3.finale.

Mike var igen med helt fremme og sluttede på 3.pladsen.

Resultaterne betød Frederik på 1.pladsen. Jesper Rasmussen på 2. Pladsen og Jonas snuppede 3.pladsen.

I samlet stilling har Frederik og Jesper begge 200 point før sidste løb i Hobro. Kampen om 3.pladsen står mellem Jonas Kærup og Mike Gosvig. Der er lagt op til et mega ræs i afslutningsløbet.

vinder2wd

4WD.

15 kører var til start. Det går lidt tilbage med deltagere antallet i klassen.

4wdcars4

Jesper Rasmussen stiller til start med sin ”gamle bil”. Mange mener, at den er ikke kan klare sig, men Jesper Rasmussen kører stærkt med den. Han kørte sig ind 4.pladsen. Frederik Hovgaard kunne ”ingen røre”. Han vandt 2 kval. runder. Den 3. tog Mike Gosvig sig af. Jan Larsen og Kim Nielsen havde god fart i deres biler, og kunne ment køre sig i A-finalen.

Oliver Nielsen vandt senere på søndagen B-finalen.

4wdoliver

Frederik Hovgaard kunne ikke holde Gosvig bag sig i 1.finalen. Trods hurtigste tid under 20 sekunder for en omgang. Måtte han på 6.omgang overlade 1.pladsen til Mike. Jan Larsen måtte udgå på 10. Omgang. Kim Nielsen kørte sig op på 3.pladsen.

I finale 2 var banen blevet langsommere, og Frederik var i kontrol hele tiden, så han kunne vinde foran Gosvig. Anders Aagaard nød godt af personlige fejl på flere andre, og kunne tage 3.pladsen. Han kørte et godt løb, og var mere stabil end de andre omkring ham.

frederikcar

3.finale skulle afgøre samlet sejr.

Det blev kørt stærkt i finalen, flere sammenstød, personlig fejl og dermed dramatik. Det var ikke pænt, at kikke på. Jeg skal ikke være dommer, så det kommer nok an på, hvilken farve briller man har må, hvis en skyld skal placeres.

4wdcars2

Mike kom bedst ud af finalen, og kunne vinde foran Hovgaard, der på et tidspunkt var nede på 5.pladsen.

Igen var Anders stabil og lå på en tidspunkt nr. 2. men sluttede på 3.pladsen.

4wdmike

Sejr til Gosvig, der står med rigtig gode kort på hånden til mesterskabet. Jesper Rasmussen er 2 point efter Frederik før sidste afdeling. Så der er 2.pladsen og køre om. Det skal nok gå rigtig galt for Gosvig, hvor han ikke vinder klassen sammenlagt. Han er foran med 8 point.