16. april 2024

DRCMU offroad afslutnings løb 2021

Jeg sidder  her på den sidste sommer dag 31/8 og kikker ud af vinduet. Masser af sol og 20 grader. Dette er skarp kontrast til weekendens  vejr. Halv koldt og regn i luften, og en bane, der var drivvåd. Ikke et RC vejr.

Men nu er DRCMU´s offroad 1/10 2021 serie  i historiebøgerne.

Rammen var ORCM´s anlæg i Odense. Der var rekord mange tilmeldte i klasserne.

Der var kvalifikation over 5 runder om lørdagen. Søndag var der 3 finale runder plus en trænings runde.

 

Lørdag blev der primært kørt med regndæk. Det var ikke kraftig regn, men banen var våd, som i rigtig våd.

Banen blev støvsuget om søndagen, men jorden under kunstgræsset kunne ikke tage mere vand, så hele søndagen blev der kørt med regnvejrs dæk på bilerne.

Trods det kedelig vejr var stemningen god i pitten. Black track folket havde deres eget party hjørne med disko lys og farvede lamper. Der blevet hygget max. 

Open klasse.

I Open klasse var Steffen Larsen hurtigst om lørdagen og kunne starte i pole om søndagen.

Han kørte 4 runder og vandt dem alle. Han kunne køre 11 omgange på banen. Omgangstiderne lå på ca. 26 sekunder for Steffen.

Hans største konkurent kunne ikke køre med om lørdagen, men Tobias Baungaard kørte med om søndagen. Søren Pedersen kom også først om søndag. Så talt 5 kørere skulle køre finaler.

 Bilerne passer perfekt til en våd bane, så er de spændende at se på. Der er drift i alle svingene.

Steffen skulle til fest om søndag eftermiddag, så han havde travlt. Derfor kørte han stærkt, og kunne vinde de to første finaler. 

Banen var “tung” af regn og tider lå omkring 30 sekunder for de bedste Tobias kørte sig op gennem feltet, og sluttede på 2.pladsen. Han blev dermed samlet vinder, da alle løbene blev talt sammen. Steffen Larsen blev nr. 2 i samlet stilling.

Carsten Benzon blev nr. 3 på dagen, men det var Søren Pedersen, der sluttede på 3.pladsen samlet.

2WD.

Jesper Rasmussen kunne køre mesterskaberne hjem i både 2WD og 4WD. Han har tidligere vundet begge klasser senest det var i 2018. 

i 2WD var der 8 deltagere. Lidt flere end der har været tidligere i år. Dejligt at se.

Jesper fik kamp til stregen af Frederik Hovgaard. Frederik kunne nemlig vinde 2 runder af de 5 runder indledende, der blev kørt om lørdagen.I første runde kval. Kunne Jesper og Frederik køre 12 omgange. Bedste tid kørte Rasmussen med 25.057.

I runde nr. 2 var banen bedre, og Frederik og Jesper kunne køre 14 omgange. Hovgaard var hurtigst. Ulrich Rasmussen var en sikker 3’er. Banen tørrede op, og i 3.gennem kørsels kunne Jesper Rasmussen køre 15 omgange, som den eneste. Hurtigste tid

20.433. Til 4. runde havde der været en mindre “byge”, og tiderne faldt. Frederik kunne vinde med 2 sekunder ned til Jesper. Men det var spændende,  først på 13. omgang kunne Frederik tage spidsen. Ulrich var stadig bedst af resten.

Til sidste gennemkørsels var banen blevet lidt mere tør. Jesper kunne som den eneste køre 15 omgange. Hans tid 20.262 for en omgang var dagens hurtigste i klassen.

Trods en lille udsættelse og støv/vand sugning af banen, var kunstgræstæppet fyldt med vand og tiderne var ca. 5 sekunder langsommere i første A-finale.

Der var lidt spændning i første finale, idet Frederik kunne overhale Jesper på de første omgange. Men kunne ikke holde Jesper bag sig.

Begge kørte 12 omgange på banen. Mike Hansen kom ind på 3.pladsen. Han havde fundet lidt mere fart i nattens løb. Hovgaard kunne tage fronten i 2.finale og han blev i front. Rune Gustavsen kunne i denne finale køre sig op på 3.pladsen. Der var stadig vanskelige forhold for kørerne.

En lille fejl og bilens bagende slog et slag. Var man heldig skulle man ikke bruge påsætter, men mange gange, så skulle der hjælp til. Det koster i tid.

Jesper og Frederik skulle ud i sidste og afgørende 3.finale.

Sidste finale blev ikke spændende, Jesper kunne trække fra, og vandt med 13 sekunder foran Frederik Hovgaard. Ulrich var igen på 3.pladsen. Han var på omgangs højde med fronten. De kørte 12 omgange. Frederik havde bedste tid i denne runde med 24.502. Bagerst i feltet havde Ove Lungskov og Michel Danielsen deres eget løb i løbet. De hyggede sig, og det er jo  også det handler om. Michel blev bedst placeret på 7.pladsen.

Samlet vinder og mester blev Jesper foran Frederik, der også sluttede på 2.pladsen samlet. Ulrich Rasmussen kunne tage 3.pladsen på dagen, men det var Mike Hansen, der blev samlet 3 er.

4WD.

I 4WD var der 9 deltagere, og igen var det Frederik og Jesper, der satte farten.

Hovgaard kunne vinde en runde i kval. runde, men Jesper vandt 4. Mads Koue var bedst af resten. 

Lasse Stokholm, der mistede sin onkel Lars Kristensen for kort tid siden kørte sig ind på 4.pladsen efter de indledende.

Alle var sikker på at køre med i A-finalerne.

Jesper kunne køre 16 omgange i sidste kval. runde om lørdagen. Banen blev hurtigere, men der var stor forskel på fronten og så de bageste i klassen. Eks. Kunne Lasse køre 14 omgange i sidste runde, og det gav en samlet 3.plads i denne runde. Hurtigste omgang havde Hovgaard i kvalifikation 5 – 19.470. Jesper kunne køre 19.498.

Om søndagen behøvede Jesper kun 2 finaler, så var sejren i hus.

I første finale vandt han med 8 sekunder ned til Frederik. Mads koue kunne også køre 13 omgange på 3.pladsen. 

I 2.finale var billedet det samme, i front kørte Jesper sit eget løb. Han vandt med 13 sekunder ned til Hovgaard.  Hans bedste tid var 22.955 Samlet sejr og mester i klassen, så Jesper blev i pitten til sidste finale. Frederik samlet nr. 2 og Mads Koue blev samlet nr. 3.

RACING TRUCK.

Deltager antallet i Racing Truck har desværre ikke været imponerende i år under DRCMU. Til årets sidste løb var der 5 deltagere. Blandt dem er debutant i klassen. Henrik Rasmussen havde taget turen fra Sjælland for at køre med. Den våde bane gjorde ikke noget godt for kørere.

Mike Hansen kunne køre 14 omgange om lørdagen og hans hurtigste tid var 21.277. Bag ham var der kamp mellem de andre kørere.

 Ved tidligere løb i år var Mike Hansen i en klasse for sig selv, og dette var også tilfældet denne weekend i finalerne. Per Eriksen var bedst af resten. Peter Huus, der også var debutant havde taget turen fra Aalborg og kom ind på 3.pladsen. Fin debut til ham.

I samlet stilling blev Mike mester. Per Eriksen blev nr. 2 og Freddy Nielsen kom ind på 3.pladsen.

Sportmand 13.5

Den største klasse har gennem hele sæsonen været sportsmand klassen, og til afslutnings løbet var deltager antallet 18 kørere. Derfor besluttede løbsledelsen at køre med 9 kørere i hver finale. Banen i Odense er stor nok til 10 kørere, så søndagens finaler bestod af A-og B- finalerne.

Klassen er meget jævnbyrdig, så en lille fejl kan betyde et tidstab på eks. 8 sekunder, og så går køreren fra en top placering til en midter placering.

Banen tørrede om i løbet af lørdagen, og blev hurtigere og hurtigere, men i 3. runde efter de to første runder kom regnen og heatet med de hurtigeste blev kørt på våd bane.

Brian Larsen kunne køre 11 omgange i 3. runde. Det gav 12 kval. Point.  Sara Koue kørte 13 5.11.547 og vandt runden. Det gav store ændringer i stillingen. Men heldigvis havde kørere to heats mere.

Bedst rundt på banen under de vanskelige forhold var Kim Nielsen. Han vandt 2 runder kval. Thomas Olsen lagde dårligt ud, men så fik  han fundet noget fart og kunne vinde 5. runde. Sara Koue “nød” godt af en tør bane, og kunne vinde en runde. Den 5. runde gik til Brian Larsen. Han kunne således starte i anden start spor. Bedste runde blev kørt på 14 5:19.339.

B-finalen blev vundet af Peter Hus.

I A-finalerne kom Kim Nielsen aldrig helt under press, dertil kørte han for godt. Han overlod aldrig fronten til de andre. Han vandt alle 3 finaler. Team kammerat Philip Pedersen havde måske kikket Kim lidt over skulderen, for han kunne køre sig op fra start spor 4 til slutstillingen, som nr. 2. 

Banen blev lidt hurtigere i løbet af søndagen, således kunne Kim køre 12 omgange i sidste finale. Hans hurtigste tid kom i 2. finale 25.815.

 Samlet nr. 3 blev Brian Larsen.

Klassen er ikke en mesterskabs klasse, men alligevel blev alle point over sæsonen samlet sammen. Bedst over sæsonen var Ole Strandlyst.  Per Eriksen slutter på 2.pladsen, og Sara Koue på 3.pladsen. På 4.pladsen Jeres redaktør. 

Weekendens resultater.

Du kan se alle slutstillinger her.

 

En sæson med forskellige Corona regler er overstået. Sæsonen vil sikkert også blive husket som regnsæsonen. I hvert løb har banerne, der er blev kørt på, været våde i større eller mindre omfang. Deltager antallet i år har været på 239 ifølge MYRCM. Så sammenlignet med tidligere år er antallet af starter steget lidt. Der er ikke taget hensyn til at flere måske har kørt flere klasser. 

Der er generalforsamling i DRCMU d. 25/9, hvor du har få din stemme hørt gennem din DRCMU klub.

 Der er også mulighed for at ligge lidt arbejde i at få vores Union videre. Der er flere poster i bestyrelsen, som skal besættes. Så ud af røret, hvis du vil tegne DRCMU de næste par år. 

JOFR sept. 21