19. april 2024

DRCMU 4 – Ny Højen/Vejle.

Danmark er åben på mange områder, og næsten hver dag er smitte tallene sky høje.

Jeg er sikker på, at Coruna smitten har smittet af på deltager antallet til DRCMU 4.

Op til løbet kom der en del aflysninger, faktisk også i selve weekenden. Så deltager antallet havnede på 31 kørere.

Stemningen var god i hallen, dog lidt mat sikkert på grund af deltagerantallet. Kun i stock og super stock blev der kørt B-finaler. Bane layout har været det samme i en år række, derfor kender de fleste banen. En bane, hvor der er overhalings muligheder, men med lidt defensiv kørsels kan man godt holde bilen bagved i lang tid.

Tæpperne i Multihallen kan være en udfordring for mange kørere. Hvis man ikke kører i sporet, ja så samler dækkene tæppefnugger op, og grebet forsvinder på bilen. Dem, der ikke kan køre hele tiden i sporet kan med succes smøre med dækmiddel fra firmaet CS. Det hjælper. Det er så højt en greb, at bilerne kunne vælte i svingene. Der skal ændres en del på bilen i forhold til andre baner. Ikke de store ændringer, men de skal til.

Hele lørdagen blev brugt til at finde et godt set up for de fleste deltagere i løbet.

FWD.

FWD-klassen havde kun 5 deltagere, og blev til 4, da Allan Eriksen måtte tage hjem søndag morgen. Klassen var et rent klubmesterskab. Alle 5 kommer fra Odense-RC minirace.

I front havde Søren Jeppesen og Ulrich Rasmussen en meget tæt kamp hele søndagen. Bag dem havde Bo Lindgren og Jens Otto Frederiksen lige så tæt kamp. Søren J. kunne tage sin første pole i rigtig mange år foran Rasmussen.

Klassen er meget jævnbyrdig. En lille fejl, som ramme en tallerken kan koste 1/10 eller 2/10 og så er man straks flere meter bagved.

I finalerne kørte de hver en sejr hjem, så sidste finale skulle afgøre hvem der skulle løbe med sejren.

Søren kunne vinde med 4/10 og dermed tog han sejren sammenlagt. Bo sluttede på 3.pladsen. Prøv at kikke på resultatet i sidste finale – hurtigste mand 15.161 og langsomste mand 15.578. Det handler om stabilitet. Afstanden mellem de to første – 4/10 efter 5.min. Bilen kræver ikke den store service imellem hver heat. Tørre dæk af, og smøre dæk plus lade batterier.

SUPER STOCK.

I super stock var der Jesper i super form, og kunne tage pole. I 1.runde kørte han 12.705 på hurtigste omgang. Men faktisk havde Kasper Kold en tid på 12.634, men han havde en lille fejl undervejs. Jesper vandt to indledende runder.

Mens Kasper Kold Bjerggaard vandt en runde. Det var 2.runde, i denne havde Jesper fejl undervejs. Der var 11 kørere til start.

Kasper kommer fra MMRC sammen med William Bülow og er talenter, som nok skal sætte deres præg i RC-verden i årene fremover.

Niklas Engholm er sammen med Jesper Rasmussen i team under RGP. De kører begge AWESOMATIX. Engholm kørte sig ind på 3.pladsen efter de indledende. Der var gode tætte opgør i feltet, og der blev kørt stærkt. Bi-finalerne blev vundet af Palle Hornum foran Kim Kristensen.

Jesper behøvede to finaler, så var sejren i hus.

I 1.A-finale havde Kold blevet i front, men en fejl fra hans side gjorde at Jesper indtog 1.pladsen. Han kunne sammen med Kasper køre 24 omgange på banen.

I 2.A finale gik det helt galt for Kasper i starten og han røg ned i feltet. Han kunne dog køre sig op gennem feltet og sluttede på 2.pladsen. Jesper valgte ikke at køre 3.fiale, og det gav en sejr til Kold.

Engholm tog 3. pladsen sammenlagt. Trods det lille felt i super stock blev der kørt megen fint ræs og tætte dueller rundt på banen.

STOCK.

I stock Sebastian Dalgaard vinde efter nogle flotte finaler. Hvor han vandt 2 af dem. Martin Jensen havde været overlegen i de indledende med 3 runde sejre. Men han kunne ikke holde Dalgaard bag i finalerne. Flere kører klassen for hyggen skyld. Per Eriksen stillede til start med en Yokomo SD-bil til 999 kr. for selve chassiset. Han havde en fin duel med Steen Moeskjær i B-finaler. Steen havde en top tunet Schumacher.  Claus Døssing kom ind på 3.pladsen efter tætte kampe med Lasse Stokholm gennem de 3 finaler.

MODIFIED.

I modified var Frederik Hovgaard godt kørende og gjorde næsten rent bord. OK han kender banen som sin egen lomme, men havde kørte et flot løb. Ingen fejl og tæt på tallerknerne. Så er der ingen chancer for de andre. En god omgang i klassen var på ca. 12.000 sek. De hurtigste kunne køre 24 omgange på 5. min.

Idet han vandt 2 runder i de indledende og alle 3 finaler.

Tiderne var lige en smule hurtigere end i super stock.

Der var 6 deltagere i klassen. Patrick Danielsen kæmpede med Mads Koue om 2.pladsen. Danielsen sluttede dagen med lidt over 1/10 foran Mads og kunne dermed tage 2.pladsen.

Resultater fra alle heats finder du her.