16. april 2024

DRCMU 1. Offroad 2023

Reportage skrevet af Ulrich Rasmussen.

Der var åbent ekstraordinært på den historiske sidste store bededagsfridag.

Men vejrguderne var i sparemode angående temperatur og derimod skruet op for blæseren, så det var kold fornøjelse for dem som var mødt op om fredagen til træning.

Lørdag var der bedre temperatur, men stadig en del vind. Søndag derimod flot forårsvejr med 12-16 grader og mild vind.

På banen om lørdagen var 2WD kørerne Frederik Hovgaard godt kørende, sammen med Yokomo kollega Oliver Nielsen. Kim Nielsen plejer at med helt fremme i 2WD men kunne ikke helt følge Frederiks tempo og Kim havde valgt også at stille op i 4WD og havde mest fokus på sin Schumacher CAT set up.

Niklas Engholm og Mikkel Søholt med Associated kunne overraske til søndagens ræs, de kørte gode tider under træningen.

I 4WD fortsatte Jesper Rasmussen hvor han slap ved afslutningsløbet i efteråret på samme bane, nemlig i suveræn stil og kørte tider ingen var i nærheden af.

Kim Nielsen og Schumacher kollega Mike Hansen havde god fart og lokale Jan Larsen som er skiftet til Associated i år var også i nærheden af Kim og Mikes tider.

Søndag var løbsdag, som tidligere nævnt flot vejr og højere temperatur. Som vi man kunne iagttage under træningen var Frederik Hovgaard i en anden liga i både kvalifikation og finaler og havde ingen pres bagfra, derefter Kim Nielsen og overraskende Lasse Søholt, som i tredje kval runde satte anden hurtigste tid.

Unge Matti Strojek var også en glædelig overraskelse på femte startposition i finalerne. I finalerne fortsatte Frederik den gode stil og vandt alle tre finaler, i anden finale viste Matti hvad vi forhåbentlig kommer til at se mere af i den nye sæson, han kørte sig op fra en femte plads til en tredje plads.

Derimod havde Kim Nielsen ikke heldet med sig i finalerne og kørte sig ind på to tredjepladser og en fjerdeplads, dette rækte ikke til en podieplacering. Derimod var det Mikkel Søholt og Oliver Nielsen der kørte sig ind på henholdsvis på anden og tredjepladsen.

I 4 WD Jesper Rasmussen var der ingen der kunne slå, selv rulletur på deathwall kunne sætte Jesper tilbage, dog i anden finale havde Jesper en fejl, hvor føringen blev overtaget af Kim Nielsen som var eneste reelle trussel til Jesper, få omgange skulle det til før Jesper kunne gå indenom Kim.

Flere kørere har valgt 4WD til i år og det tætte kampe om placeringerne og intet overladt til tilfældigheder. Kim Nielsen var toer efter kvalifikationen foran Jan Larsen. I finalerne holdte Kim, bilen på hjulene og sluttede toer foran Mike Hansen og Jan Larsen blev skubbet ned på fjerde pladsen. På de efterfølgende pladser blev der rokeret rundt på placeringerne, Lasse Stokholm og Christer Rasmussen som startede henholdsvis fem og syv, måtte sig slået af Ole Strandlyst og Ulrich Rasmussen kørte sig op i finalerne og sluttede med pointlighed, hvor Ole trak det længste strå og havde hurtigste tid på sin femte plads i anden finale og kunne indtage den samlet femte plads.

Der er lagt op til spændende sæson og næste løb er i Tinglev d. 21 maj.

Der blev også kørt med Racing Truck. 3 deltagere i klassen. Niels Laursen var TQ mand, men i finalerne kunne han ikke holde Henrik Christensen bag sig.

På Black Track er der tradition for at køre med Rally biler, og da der er en åben klassen klasse i DRCMU, så var der 5 kørere til start med disse Rally biler fra Traxxas . Vinder blev Søren Pedersen.

 

Du kan se alle resulater på siden her.

Der var præmier til junior kørere.

Steffen Kock vandt B-finalen i 4 WD.

Martin Jensen vandt B-finalen i 2WD.