18. juni 2024

RC KONGENs vinterserie afslutnings løb 2018/19.

Deltager antallet var ikke imponerendeved sæsonafslutningen hos RCkongen i Søndersø.Det var dog flere end ved de sidste par løb.

I løbet af denne vinter har over 80 forskellige personer deltaget i de 4 klasser. Måske det lave deltager antal skyldes at mesterskaberne titlerne var afgjort før sidste løb. Men 7 løb og kun 4 tællende havner man i den situation.

Lidt synd for sporten, at der ikke bliver bakket mere op. Banen – ja forholdene er perfekte hos RCKongen. Men det er en forretning, og der skal penge i kassen. Vi har ikke såmange indendørs baner med offroad 1/10 i Danmark, såvi skal passe pådem, der er.

Søren Jeppesen ledede igen ”slaget” gang. En frisk bemærkning får kørerne med på vejen, og der bliver kørt pænt, ellers skal Søren nok vejlede folk, og måske fortælle dem, hvor ”stop and go” feltet er på banen. Det fik han ikke brug for.

4WD.

Klassen har været svingende i deltagerantal. Denne gang kun 5 kørere. Sven Ratzlaff fra Tyskland har sammen med sin datter Melina Ratzlaff besøgt løbet flere gang og de var også at finde denne lørdag. Hun kunne vinde B-finalen i 2WD senere lørdag eftermiddag.

Marcus Kærup har været godt kørende hele denne vinter og han fortsatte stillen til sidste løb. Han havde vundet klassen påforhånd. 6 sejre havde han påsit CV før løbet. De andre i klassen kunne bare se ham tage pole, og dominere finalerne. Han slappede nok lidt af i 2.finale. Det gav plads til Mikkel Douglas, der kørte rigtig stærkt. Måske det bedste han har kørt påbanen denne vinter. Han fik en 2.plads ud af det. Store bror Mathias Douglas kom ind på 3.pladsen.

Det betød et podie i mesterskabet, hvor alderen var 40 år.

Mester blev Marcus (11) foran Mathias (16) og Mikkel (13) på3.pladsen.

Racing Truck.

8 deltagere, pænt for klassen. Kim Boeslund kunne hele dagen glæde sig over den flotte pokal, der ventede påham. Måske slappede han lidt af for pole gik tilJonas Kristensen. Han var sikker på at vinde sportsmand klassen, så han havde indkøbt en truck. Det kunne han også finde ud af at køre.

Jeppe Madsen var også ny mand i klassen og kom ind på 3.pladsen. Kunne der komme lidt spænding i toppen? Allan Eriksen også ny mand skulle lige finde stillen og gøre nogle erfaringer med bilen.

Finalerne blev kørt med mange personlige fejl, og sammenstød. Søren Jeppesen kom vist til at sige, at det ikke var pænt at kikke på. Men når man står på køretårnet, og blodet pumper rundt, så sker der ting og sager med hvad hjernen sender af signaler ud i fingrene.

Kim Boeslund var bedst i den situation, og kunne vinde foran Jonas Kristensen, der nok kan takke sig selv for ikke at vinde. Allan Eriksen tog 3.pladsen.

I mesterskabet havde Kim flest point. Han har vundet alle løb han har deltaget i.

Søren Hempel kom ind på 3.pladsen. Henning Warner stillede ikke til start, men havde point nok til 2.pladsen.

Sportsmand klassen.

10 kørere til start. Jonas Kristensen har kørt 4 løb og vundet dem alle, så han var allerede mester. Veteranen Jens Otto Frederiksen var også sikker på 2.pladsen. Så der var kun spænding om hvad der skulle blive nr. 3 i mesterskabet, og selvfølgelig hvem, der kunne vinde sidste afdeling.

Bo Lindgreen stillede til start, og han er hurtig herre med en 2 WD-bil. Kunne han tage pole og vinde foran flere at de lokale kørere?

Alle kørere med samme motor, derfor er der næsten ingen forskel i fart mellem kørere. Det handler om overblik og ikke at lave fejl. Der nytter ikke noget, at køre stærkt for derefter at ligge på taget.

Kik på Jens Otto Frederiksens 2. gennemkørsels.

Hans bedste tid var 18.193, men hans gennemsnit var 18.614.

Frederiksen kunne tage pole foran Bo Lindgreen.

Kampen om 3.pladsen i mesterskabet tog mellem Jan Douglas og Micheal Jørgsen. Kun 1 point var der mellem dem før løbet.

Jan var tændt. Han kunne vinde en runde kval., derfor kunne han starte fra 2.paldsen i finalerne. Michael Jørgensen kom lige med i A-finalen.

Frederiksen var ca. ½ sekund langsommere end den hurtigste i A-finalen, men han blev på hjulene. Han vandt foran Bo Lindgreen. Douglas lavede for mange fejl til at kunne bland sig i toppen.

I 2.finale kom Jens Otto galt afsted og overlod fronten til Douglas. Men det varede kun ca. 4 omgange, så lavede Douglas fejl, og Frederiksen kunne gå forbi. Banen var måske blevet langsommere for ingen kunne køre under 18 sekunder.

Frederiksen stillede ikke til start i sidste finale og så kunne Jan ”stille og roligt” køre sejren hjem. Det betød en 3.plads til ham i slutstillingen.

Jonas Kristensen blev mester foran Jens Otto Frederiksen.

2WD.

Jesper Rasmussen var sikker på mesterskabet. Men familie Kærup ville nok lige vise i sidste afdeling at de også kan vinde. Det bliver ikke til megen træning for den travle skolelærer og hans 11-årige søn Marcus, men de havde fat i den lange ende under de 3 gennemkørselser.

Marcus kunne tage pole (ligesom i 4WD). Han vandt de to første runder, og så kunne han spare dæk til finalerne. Jonas Kærup kom ind på 2.pladsen. Bedste tid havde Jonas med 15.671 – på næsten nye dæk.

Jesper Rasmussen kom ind på 3.pladsen. Han var ikke 100% i fokus – den store pokal ventede.

Jonas kørte i sidste runde 15.910 som det hurtigste – Et gennemsnit på 16.289. Det er flot.

Jesper kunne køre sig op fra 3.pladsen i 1.pladsen i første finale. Kærups havde små fejl undervejs. Så måske kunne Jesper fortsætte sin sejrgang.

Bag de 3 hurtigste lå Mathias Douglas faktisk for kørte nogle fine omgange. 

I 2.finale kom Jesper ikke til fadet, Marcus og Jonas havde fuld fokus og junior kunne vinde. Han var eneste mand på 19 omgange. Gennemsnit på 16.403. 

3. finale blev måske ikke så velkørt med spændingen i top.

På et tidspunkt kommer Jonas, Jesper og Marcus kørende i samlet flok ned ad langsiden. BANG siger det, og bilerne fløj rundt i svinget. 

Senere har Jesper og Marcus sammenstød ”På det store hop”. Marcus venter, men Jonas snupper forbi Jesper.

Samlet vinder på dagen bliver Marcus foran Jesper og Jonas på 3.pladsen. Dobbelt sejr til Kærup junior på dagen, ganske flot.

Mester bliver Jesper foran Marcus og Jonas på 3.pladsen.

Tak for denne sæson til RCKongen ved Kim Bendiksen, Søren Jeppesen og alle de mange deltagere. 

Du finder resultat og stillingen på MYRCM.ch