22. maj 2024

DM5 1/32 Open & 1/24 S16D.

Banen hos OMR er lille og teknisk. I F1 kredse ville man nok kalde den en blanding af Ungarn og Monaco banerne. Sådan en lille bane giver sikkert en klar hjemmebane fordel vil mange mene. Det er nok rigtigt, mere om det senere.

Feltet var ikke stort i begge klasser. 8 i 1/24 S16D og 6 i 1/32 Open. Hvad det skyldes vides ikke, men det er trist at ikke flere synes om disse to klasser. Hvis det er reglerne, der ikke dur, så skal de jo laves om. Eller er det bilerne, der ikke kan den store appel til kørere, eller går det for stærkt. 

Personligt håber jeg, at det er et punkt, som vil blive taget op i delegertforsamlingen i november måned.

Banen behøver 4-5 påsættere, hvis et løb skal gennemføres på betryggede måde. Derfor blev 1/24 delt op i 2 heats med hver 4 kørere i hver gruppe.

Tidtagningen skulle bestemme, hvilken gruppe man kom i.

Steen Michaelsen lagde ud med tiden 4,225. Ny bane rekord. Han har kørt på banen før, men hjemmebane mand er han ikke. Næste i rækken var lokale John Pettersson(hans første løb denne sæson). John kørte 4,728. Det var faktisk en rigtig pæn tid. 

Klaus Godtfredsen er også fra OMR, og da han skulle køre var spændingen høj. Var banen bare blevet smurt godt, og Steen banerekord ville falde?. Klaus kørte 4,277. Det rakte til 2.pladsen. Lige efter ham kom Jens Otto Frederiksen, der startede sidste efterår, men er ved at finde rundt i gamet i slotracing verden. Han kørte 4,450. Hjemmebane fordel, måske. Lasse Kristensen fra Esbjerg kørte 4,590. Han var dermed sidste mand i den hurtigeste heat.

John Pettersson kunne relativt vinde gruppe B med 211 omgange. 

I hurtigeste gruppe var der kamp mellem Steen, Klaus og Jens Otto. De lå tæt sammen. Men et baneskilt ødelagde alle chancerne for Jens Otto. Han kørte på en forkert bane. Det kostede 5 omgange for ham.

Steen vandt med 225. Klaus og Jens Otto kørte 223. Kun 1 meter skilte dem.

Lasse og John skiftede gruppe til 2. gennemkørsel. Lasse havde farten til en topplacering, men midt i løbet fik han defekt.

Havde top 3 fundet lidt mere fart til sidste runde?

Steen lagde ud med 39 omgange på spor 1. Klaus på spor 4 38 omgange og Jens Otto på spor 6 38 omgange. John Pettersson var chanceløs han kørte 34 omgange.

Efter 3 heats var stillingen Steen 118, Jens Otto 116 og Klaus 115. Steen havde kørt 40 omgange på spor 2. 

Steen kørte stabilt 39 omgange på de sidste spor. Jens kørte 38 og to heat med 39 omgange. 3 omgange var afstanden mellem Jens Otto og Steen. Klaus kørte nogle rigtige kedelige heats til slut og kom ind på 3.pladsen. Pettersson kom ind på 4.pladsen samlet. Spændende og vel kørt 1/24 klasse. Hvor påsætterne ikke havde meget at lave, men kunne nyde ræset på banen. 

Det var iøvrigt første DMRU plate til Frederiksen siden 1973.

Med kun 6 deltagere i 1/32 Open besluttede kørerne at køre med 4 påsættere. 

Løbsleder var også påsætter. Det vil sige, at alle kørte i samme heat. Det kunne kun lade sig gøre ved at et par af klubbens støtter, der ikke selv kørte valgte at bruge nogle timer på at være påsætter. 

Steen Michaelsen lagde ud med tiden 5,179. Ville det være nok til pole? Svaret kom efter Klaus Godtfredsen havde kørt. Klaus kørte 4,865. Det er ligeså så hurtigt, som en LMP24 bil på banen. Peter Broe kom ind på 3.pladsen med 5,229. Det var ikke Lasse Kristensen bedste dag. Han havde ikke fået noget godt resultat i 1/24 og det så ikke ud at dagen ville blive bedre. 5,796 og langsomste mand i feltet.

Klaus lagde ud på spor 1 med 33 omgange. Steen på spor 4 kørte 32 og Jens Otto på spor 5 kørte 31, så var stilen ligesom lagt. 

I front var Klaus bare kørt og Steen og Jens Otto kunne ikke følge hans tempo. Peter Broe fik defekt, og Lasses “dårlige” dag forsatte. Henning Hein kæmpe også med bilen. Klaus satte 202 omgange i banken. Steen 197 og Jens Otto 189.

Ved løb med 2 gennemkørsler bliver tiderne som regel bedre i sidste runde. Sådan var det også denne søndag.

Steen kørte sig op på 201 omgang. Ikke nok til 1.pladsen(Godtfredsen havde kørt 202. Klaus løftede også sit niveau, nu kørte han 205. De to kørere var de enste, der kunne køre tider under 5 sekunder. Deres gennemsnit lå tæt på 5 sekunder. Det blev kørt stærkt og de kørte uden fejl. Et stykke efter kom Jens Otto Frederiksen med 196. Han manglede konstant en 1/10 til de bedste.

Eller sagt på en anden måde 1 omgang pr. heat, og lidt til.

Det behøver ikke koste en formue, at starte op med 1/32 racing. Jens Otto kørte med en standard JK chassis til 22 Dollar(148 kr.). Der kommer moms og fragt over i. Motoren var standard Proslot til ca.130 kr.

Begge dele kan skaffes i Danmark. Jeg kender nok ikke priserne 100%.

Man kan købe dæk til 1/32, eller man kan tilrette sine gamle nedslidte 1/24 dæk.

En fin søndag med masser af godt slotcarracing sluttede af med DMRU præmier til top 3. 

Gennem hele søndagen ledede Jørgen Erik Jørgensen begivenhederne i vanlig god ro og orden. 

Næste løb er i Hørning ved Århus, hvor Danmarks mestrene skal findes og hyldes. Se stillingen på DMRU.