18. juni 2024

RC KONGENs vinterserie 6.afd.

Vi nærmer os afslutningen på RCKongens vinter serie for 1/10 buggy biler.

Deltagerantallet er faldet lidt de sidste par afdelinger. Lidt synd for der er gode forhold hos RCKongen. EOS tæpper, varme, WC, gode lys forhold, pitborde m.m. 

Det koster at have sådan et lokale. Derfor indeholder startgebyret et sæt dæk, der bliver mærket.

Der skal penge ind for at drive sådan er anlæg. Pengene til driften kommer fra salg af årskort til anlægget. Til denne afd. havde Kim Bendiksen ændret lidt på layoutet på banen. Langsiden var blevet til kortere, og nogle hop var flyttet. Det virkede fint. Tiderne var ca. de samme, som tidligere. Køretårnet var også rykket en smule tilbage, også en forbedring.

De mange sjællændere, der plejer at være til start kom ikke denne gang.  

Men der var en gæst fra Tyskland – Sven Ratzlaff. Han kørte med i 4WD klassen. Han kører mest 1/8 Nitro buggy sammen med sin datter. Hun havde desværre ikke tid denne lørdag på grund af praktik uddannelse.

Så tæt på afslutningen er de fleste placeringer i den samlet stilling ved at være på plads i klasserne.

I sportsmands klassen har Jonas Kristensen allerede sikkert sig titlen. Der køres 7 afdelinger, hvoraf 4 er tællende. Han har vundet 4 løb. Så han er sikker samlet vinder.

Han stillede ikke op i 6.afdeling.

Jens Otto Frederiksen lignede en sikker vinder, men ind fra højre kom Søren Jeppesen. Han er en hurtig mand med en sender i hånden. På hans lange RC CV står blandt en sejr i DHI CUP.

Han skulle lige køre sig ind på banen, og så blev kursen sat mod sejren. Bag ham kæmpede Frederiksen og Jan Douglas om 2.pladsen.

Kampen fandt ud til Frederiksen fordel. Men denne placering skulle han være sikker på 2.pladsen i mesterskabet.

3.pladsen i mesterskabet bliver en kamp i sidste afdeling mellem Michael Jørgensen og Jan Douglas. Den bliver spændende af følge, hvem der har de bedste nerver og er mest stabil over de 5 min. Mon ikke der bliver trænet meget de næste par uger af de 2 herrer. 

I 2 WD er Jesper Rasmussen sikker på mesterskabet. Han lod ingen være i tvivl ved at vinde 6.afdeling. Der var 10 kørere til start. Jesper vandt de to første kval. runder, og så sparede han dæk til finalerne. Jonas Kærup kom ind på 2.pladsen. Hans fokus er nok allerede nu på +40 VM for klassen på hans hjemmebane. Markus Kærup tog sig af 3.pladsen. 

Christoffer Henriksen har skiftet sin Yokomo ud med en B6.1 og kom ind på 4.pladsen.

Jesper var godt kørende i finalerne, og når de andre laver små fejl, så var sejren ikke i fare. Marcus havde ikke den bedste 2WD dag, han havde defekt i 2 finaler, og så var hans chancer for top placering væk. Jonas Kærup vandt sidste finale(Jesper havde vundet de to første) og kom dermed ind på 2.pladsen. Henriksen “nød” godt af Marcus´s offday og kom ind på 3.pladsen.

Marcus Kærup var bedre kørende i 4WD. Han vandt let de indledende foran Christoffer Henriksen, der kørte med Jesper Rasmussen bil. Så er man næste forpligtet til at køre stærkt. Mathias Douglas kom ind på 3.pladsen. Der var 6 kørere til start.

Kærup lavede små fejl i 1. finale, så måske var en overraskelse på vej. 

Den kom ikke, i de to sidste finaler var Marcus flyvende. Med en tid på 15.699viste han hvem, der er konge i 4WD. De andre kunne køre ca.16.1.

Kærup er mester i klassen. Men der kan blive spænding om de sidste placeringer. Regnemaskiner skal sikkert tages ibrug. De to Douglas brødre kan gå hen og tage de to sidste pladser på podiet i mesterskabet. Hvis resultaterne går deres vej.

Racing Truck er ensidig forestilling. Kim Boeslund er bare for god i klassen. Dejlig solbrun fra ferie kom han, og satte de andre med flere omgange. Han vandt let denne lørdag med Jan Douglas på 2.pladsen.

Erik Pedersen kom ind på 3.paldsen. Hvis Sjællændere ikke møder op næste gang, så kan Jan og Erik måske snuppe podie pladser fra dem. Det bliver et spændende løb at følge, når det skal køres i Marts måned. Det er ikke helt på plads om det er d. 16 eller 17 Marts.

Du finder resultaterne her.