24. maj 2024

RC KONGENs vinterserie 5.afd.

Deltager antallet var ikke til rekord. Det var sidst på måneden, der er lige blevet kørt DHI-Cup, og på Sjælland var der DRCMU TC løb.

Det kan være årsagen til lidt skuffende deltagelse.

I 2WD og 4WD var der 2×8 deltagerne.

Marcus Kærup stillede til start i begge klasser, og han var godt kørende hele søndagen. Han tillod sig ikke at træne om lørdagen, som ellers mange benyttede sig af.

I 2WD var hans nærmeste konkurrent hans egen far – Jonas. Vinder fra de første 4 afdelinger Jesper Rasmussen var taget til Sjælland, for at køre touringcar. Det blev til en 5.plads i A-finalen i superstock.

På banen i Søndersø kunne Marcus vinde de to første runder. Så holdt han pause i 3. runder. Han sparede på dækkene. Der var kun bruges et sæt pr. løb hos RCKongen.

Med pole til sønnen og far på 2.pladsen var der lagt op til fight i familien Kærup.

Men Jonas lavede for mange fejl, og så kunne Marcus vinde  samlet efter to A-finaler. Matthias Douglas og Christoffer Henriksen sluttede begge med 5 finale point. Men reglerne gav Douglas 3.pladsen. Hen havde den bedste tid af de to. 

I 4WD kom konkurrencen fra Sjælland til Marcus. Det var Daniel Bubel. Men igen var unge Kærup i en klasse for sig selv. Han vandt de to første runder, og så sparede han dækkene.

På 3. pladsen efter de indledende Christoffer Henriksen, der havde lånt Jesper Rasmussens 4WD.  Et godt lån.

Der var tysk deltagelse. Far og datter. Melina Ratzlaff kunne køre selv i A-finalen, ganske flot af den unge pige.

Trods små fejl i de to første finaler kunne Marcus vinde samlet. Han kom aldrig helt under pres.

Lidt dramatik var der, fordi Daniel ødelagt sin bil under opvarmning til en A-finale. Men han fik hurtigt lavet bilen. De andre ventede på ham, godt sportmand ship.

Henriksen kom ind på 3.pladsen.

I Racing Truck var Henning Warner godt kørende og kun Per Eriksen kunne følge ham rundt på banen. Henning vandt 2 runder i de indledende og så havde han pole. Eriksen lige efter og Jan Douglas kom ind på 3.pladsen.

Sådan sluttede det også, hver gang vandt Warner med en omgang foran de andre.

I sportmand klassen har Jonas Kristensen sat sig tungt på pladsen. Han kunne vinde sin 4. sejr i år. Han var ganske overlegen og ingen kunne true ham. Jens Otto Frederiksen kom ind på 2.pladsen, og Michael Jørgensen tog sig af 3.pladsen. Der var 8 deltagere i klassen.

Alle resultater finder du her.