19. april 2024

RC KONGENs vinterserie 4.afd.

Tæt på jul har RCKongen i Søndersø afholdt deres 4.afdeling i deres vinter offroad serie – Søndag d. 16.

Igen var løbet godt besøgt, især folk har Sjælland har taget løbet til sig og stiller gerne til start. 38 kørere, der var et par stykker, der var tilmeldt med dukkede ikke op.

Det kunne også være dejligt at se lidt flere af dem, der kører under DRCMU om sommeren i Søndersø. Startgebyret er med dæk. Der må kun bruges et sæt hele dagen. Tæpperne giver godt greb, men desværre holder dækkene ikke så længe, så de gjorde, da tæpperne var nye.

Sportmand.

6 kørere var til start. Klassen køres med hobbywing 13,5 turn. Det giver jævnbyrdighed i klassen. Men Jonas Kristensen var lige en smule hurtigere end de andre. Med nyt batteri kunne han vinde alle 3 indledende runder. Banen har ikke mange overhalings muligheder, og når alle kører næsten lige stærkt, så skal man samarbejde, når en hurtigere bil skal forbi.

Veteranen Jens Otto Frederiksen er ikke hurtig, men stabil og det gav ham 2.pladsen. Nr. 3 blev Alexander Rasmussen. Han er hurtig, men mangler erfaringen og måske med lidt tålmodighed kunne han lå langt frem i klassen.

I finalerne blev der til tider kørt over evne og placeringerne skiftede en del. Misforståelser når der skulle overhales spillede også ind.

Jonas kunne vinde 1. finale, men i 2.finale lavede han for mange fejl, og det gav plads til Jens Otto, der igen kørte stabilt. Jan Douglas kørte sig op fra 4.pladsen og tog 3.pladsen.

Alexander kunne ikke få tingene til at gå hans vej i finalerne og sluttede sidst.

Løbet skulle afgøres i sidste finale, og der var Jonas igen “fejlfri”. Han kunne som den eneste køre tider på 17 sekunder. De andre var over 1 sek. langsommere. Igen var Frederiksen på 2.pladsen.

Samlet sejr til Jonas foran Jens Otto og med Jan på 3.pladsen.

nor

Resultat på siden her.

Racing Truck.

8 kørere til start. Klassen tiltrækker en del sjællændere. Men de er oppe imod en sand expert i klassen. Navnet er Kim Boelslund Han har kørt med truck gennem en del år, og kender bilen, som sin egen lomme.

Han vandt i overlegen stil 1.runde kval. Men i 2.runde gik det galt.

Hans bil blev ramt af en anden bil på ud omgangen. Så en ødelagt bære arm sendte Kim tilbage i pitten.

ptr

Henning Warner kunne vinde 2.runde.

I sidste runde indledende var Kim tilbage i vinder sporet. Han vandt med 5 sekunder ned til Henning. De store biler fylder meget på banen i Søndersø, og mange i klassen havde problemer med at holde bilen i sporet. Det skal også god fart i bilen for at komme over nogle af hoppene. Henning havde god fart i bilen og kunne køre 17.175, som den hurtigste.

Der blev kørt med 3 mand/biler i B-finalerne, og 5 i A-finalerne.

Jan Douglas vandt B-finalerne.

I 1.A-finale lavede Kim B. for mange fejl, og måtte tage til takke med 2.pladsen. Han var 4 sekunder efter Henning.

I 2.finale var Kim “tændt” og vandt med 5-6 sekunder foran nr. 2, som var Henning. Han satte hurtigste tid med 17.14.

I sidste finale var Kim bare kørt, og Henning lavede så mange fejl, at Søren Schurmann kunne tage 2.pladsen. Men begge var 2 omgange efter Kim.

Samlet sejr til Kim B. foran Henning W. og Søren S. på 3.pladsen.

Iøvrigt samme resultat, som i 3.afdeling. Kim har vundet de 4 første afdelinger, og Herning er kommet ind på 2.pladsen 4 gange. Så Kim kan vist glæde sig til en stor pokal i 2019.

nor

Resultat finder du påmyrcm.ch

4WD

Deltager antallet kom op på 12 kørere. Igen var det Pelle Culmsee og Marcus Kærup, der satte temporet. Det blev til et tæt opgør, hvor Kærup startede med at udgå. Der var problemer med teknikken. Rigtig dumt problem at have.

Pelle vandt 1. runde kval. foran Daniel Bubel. Pelle kunne køre 19 omgange. Tiden for bedst omgang var 15.460.

Men Marcus var tilbage på sporet og kunne vinde 2.runde. Han kørte 20 omgange, hans bedste omgang var også 15.465. Men Daniel også hurtig han kørte 15.486.

I 3.runde havde Marcus et par små fejl, og da Pelle var sikkerheden selv kunne Pelle tage pole. Denne gang kunne Pelle også køre 20 omgange.

Så der var lagt op til nogle meget tætte og spændende A-finaler.

Pelle lagde ud med at vinde med sekunder foran Bubel. Marcus måtte udgå først i løbet. I 2.finale udgik Pelle efter 3 omgange, det gav plads til Kærup, der kunne vinde efter et stort set fejlfrit løb.

Det er stort pres på bilerne i 4WD, de kører stærkt og der skal ikke meget til, før en lille fejl kan få store konsekvenser.

Sidste finale skulle afgøre tingene. Den blev medgivende. Under 1 sekund var der mellem dem efter de 5 min.. Flot race.

Marcus kunne vinde finalen og dermed samlet vinder. Daniel Rose, som startede som nr. 4 kunne køre sig om på 3.pladsen samlet. Han udgik fejl og ødelagt bil, det betalte sig.

Resultater på myrcm.ch.

2WD.

Det var et stærkt felt på 12 kørere(samme antal som 4 WD), der stillede til start.

Marcus Kærup, Frederik Hovgaard, Jonas Kærup og Pelle Culmsee var alle klar til at tage fronten, hvis Jesper skulle vise “svagheds tegn”. Men men men……..

Jesper træner og er dyb seriøs med sin hobby. Fa. Kærup har ikke haft tid til så megen træning. Pelle og Frederik er jeg ikke klar over hvor megen træning,de lægger for dagen.

Men alle ville få træning til DHI-CUP først i 2019 denne søndag.

Resultatet efter de indledende var Jesper i pole. Han kørte ikke 3. runde.

Måske for at spare dæk. Sidste mand i A-finalen var Rune Gustavsen, der igen vidste god form.

B-finalen blev vundet af Mathias Douglas. Han har måske for meget om ørnene for hans form er gået lidt tilbage.

Marcus Kærup var nr. 2 efter de indledende, og den position kunne han forsvare i 1.A-finale. Han manglede ca. 2 sekunder i forhold til Jesper. Nr. 3 blev Pelle Culmsee. I 2.finale havde Jesper en dårlig start og Frederik Hovgaard kunne overtage fronten og vinde runden.

Frederik kørte 15.816, Jesper 15.809.

De 4 første kørte alle 19  omgange. Jonas Kærup sluttede på 3.pladsen.

Alt var åben til sidste finale. Jesper var tilbage uden fejl, og Marcus kæmpede godt for at komme i front, men det lykkedes ikke. Flot finale i høj kvalitet, som bare var en fornøjelse at overvære.

Men flot søndag for ham. En sejr i 4 WD og her i 2 WD blev det til en 2.plads. Flot af den unge gut.

Men overskygge Jespers sejr kan det ikke. Det er flot, at han kan holde motivationen og være “skarp” hver gang han stiller op. Frederik tog 3.pladsen. Pelle sluttede på 4.pladsen med to 3.pladser.