22. maj 2024

RC KONGENs vinterserie 3.afd.

På bare 3 år er RCKONGENS vinter offroad serie vokset til en begivenhed, som rckørere over hele Danamark gerne deltager i.

Der var sæson rekord med 50 deltagere i de 4 klasser. Der køres i 2 og 4 WD modified, Racing truck og stock med hobbywing 13,5 turns motor.(sportsmandklassen bliver den kaldt)

Banen ligger i forbindelse med RCKongens 600 m2 store butik. Så skulle uheldet være ude, er hjælpen lige om hjørnet.


Underlaget er EOS tæppe. Selve layoutet er fin blanding af hurtige sving, små hop og en dødens væg.

Mange havde brugt lørdagen til at finde et setup til deres bil.

Der var besøg fra Tyskland. De havde fundet omtale af løbet på facebook, og så tilmeldt sig. De kommer fra Hamborg området.

De kører mest 1/8, men holder formen ved lige om vinteren med lidt 1/10 ræs. Der var faktisk en del af de fremmødte, der “normalt”  kører 1/8 Nitro buggy.

RACING TRUCK.

I truck klassen er Kim Boeslund “konge”, han har i gennem flere år kørt i klassen, og forfinet sin kørestil, han er kommet til kende bilen “som sin egen bukselomme”. Han kører med en Associated T6.1.

Fra Sjælland kom Søren Hempel og Henning Warner. De prøvede at marche Kims fart. De blev hurtigere og hurtigere, som søndagen blev ældre. Men helt samme fart som Kim, nåede de ikke.

Finalerne blev ikke helt spændende, dertil var Kim for godt kørende.

Bedst af resten blev Henning Warner, der kunne vinde sidste finale, idet Kim ikke stillede til start. Han havde vundet de to første.

Søren Hempel kom ind på 3.pladsen.


Jan Douglas vandt B-finalen.

Sportsmandklassen.

I sportsmand køres der med 13,5 turns motor fra HobbyWing. Det skulle give deltagerne en fart, der er til at styre og jævnbyrdighed i klassen. Det er lykkedes, men det er gået ud over deltagere antallet. Kun 6 kørere var til start. Der er sikkert mange grunde til, men lidt kedeligt hvis det er udvikling, der fortsætter.

4 kørere havde næsten samme fart, og det var små fejl, der kunne afgøre løbet.

Paw Mikkelsen var klart den hurtigste, og satte nogle fine tider. Men med farten kommer, der også fejl. Han lavede et par stykker, og så kunne senior køreren Jens Otto Frederiksen +60 tage over. Han er ikke hurtigheden selv, men stabil. Det kan man nå langt med.

Michael Jørgen og Jan Douglas lå lige efter de to, da de 3 runder kval. var kørt.

Jens Otto Frederiksen tog pole med to runde sejre.

I finalerne kørte han stabilt og kunne holde de andre bag sig. Paw var igen klart hurtigst, men lavede for mange fejl. Det kostede i sidste ende. Michael Jørgensen havde hurtigheden og stabilitet til at holde Jan Douglas bag sig. Paw sluttede på 4.pladsen.

Et lille stykke historie blev skrevet. Det var Jens Otto Frederiksens første sejr i de 18 år han har kørt med rc biler. Udholdenheden gav endelig frugt.

 4WD.

19 kørere stillede til start. Mange med erfaringer fra 1/8 Nitro buggy. De holder formen ved lige med lidt 1/10 ræs om vinteren.

Med så mange kørere, ja så blev søndagen lang, de sidste finaler blev kørt ved 18.00 tiden søndag eftermiddag. 

Markus Kærup er en af Danmarks bedste 4WD kørere, trods sin unge alder. Han er hurtig og stabil. Hans største konkurrent kom fra Sjælland denne søndag. Pelle Culmsee har mange DM sejre(1/8 nitro offroad) på sit CV. De to var klart de hurtigste under kval. runderne.

Kærup vandt 2 sejre og kunne dermed starte i pole til A-finalerne.

Dagens positive overraskelse stod Tommy Kristoffersen for. Han havde farten til køre sig A-finalen i det store felt. Også Douglas brødrene viste klasse ved at køre sig i A-finalen.

Der var en del tyskere i klassen, men de kunne ikke rigtig blande sig i toppen.

Bedste tysker blev Melina Ratzlaff. Ja som navnet lyder, en pige. 

A-finalerne blev spændende. Markus kunne vinde 1.finale foran Pelle, men i 2.finale måtte han udgå, og Pelle vandt. Markus havde lige kørt 15.566, da han måtte udgå. Så 3. finale skulle blive afgørende.

Markus kørte et fejlfrit løb og kunne tage sejren foran Pelle.

Mathias Douglas var bedst af resten, og sluttede søndagen af med en tur på podiet.


2WD

15 kørere til start. Sikke et felt – 5-6 kørere, der på deres bedste dag kunne køre fra Jesper Rasmussen. Han er i sin egen klasse. Han “går” fra sejr til sejr. Det må være et stort press at have siddende på skuldrene, altid være klart favorit. 

Gennem hele sommeren har han vundet alle 2WD under DRCMU, som er Danmarks mesterskabet.

Men Pelle Culmsee, Marcus Kærup, Frederik Hovgaard og Jonas Kærup er alle klar til at tage over, hvis Jesper skulle tage sig en off-day.

Jesper lagde ud med at vinde de to første runder kval. Afstanden var ca. 5 sekunder ned til nærmeste.


I sidste runde kørte Jesper ind til siden, måske for at spare dæk til finalerne. Der køres på kontroldæk, og der må kun bruges et sæt på en løbsdag.

Tæpperne er godt kørt til nu og det giver et større dækslid. Efter 5-6 gange 5 min. så er dækkene ikke meget værd i 2WD.

Jonas Kærup kunne vinde sidste runde kval. runde og dermed kunne han starte fra plads 2 i A-finalerne.

Nicolai Petersen havde fundet farten og kunne køre sig A-finalerne, lidt overraskende – dejligt at folk kan overraske positivt.

Det gjorde Frederik Hovgaard også i første A-finale. Han kunne tage sejren foran Jesper, der havde lavet en stor fejl undervejs.

Marcus kom slet ud og køre i første finale. Problemer med en dæmper lød medledningen fra pitten.

I 2.finale var Jesper tilbage i front. Jonas Kærup kunne ikke få tingene til at gå sin vej og sluttede nede i feltet. 


Han havde en meget medrivende fight med Pelle gennem næsten hele finalen. 

Marcus kørte sig op på 2.pladsen.

Sidste finale skulle afgøre tingene. Jesper tog fronten og holdt den, men Jonas skyggede ham, og afstanden var kun 3/10 efter de 5 min. Men forbi kom Jonas Kærup ikke.

Det skulle regnes lidt på tallene. Jesper vandt samlet. Frederik Hovgaard tog 2.pladsen, og Jonas Kærup kom ind på 3.pladsen.

Mathias Douglas vandt B-finalen.Henrik Bridstrup vandt C-finalen.

Du kan se alle resultater fra løbet her.