22. maj 2024

Pelle Martin old-timer Associated buggies.

Over vinteren har jeg gået og sat nogle gamle Team Associated RC10ere i stand. Jeg var teamkører for dem, fra 1996 og indtil jeg stoppede (eller startede min pause) i 2008.

Det startede med en RC10B3 som jeg sidst kørte med i 2002 hvor jeg kom i B Finalen til IFMAR VM i Syd Afrika. Den kunne jeg lave til en næsten ny bil med de dele jeg havde og besluttede mig for at bygge den som da den kom ud i 1997 efter VM i Pomona, USA hvor jeg deltog sammen med Jonas Kærup.

Derefter fik jeg blod på tanden, og begyndte at se om jeg havde de rigtige dele til at samle en RC10B2 som næsten er den samme bil, dog med en hel del detaljer som er svære at få rigtige. Det lykkedes næsten, dog skulle jeg finde lidt dele på eBay og i nogle online shops som har dele til gamle biler.

Nu var jeg i gang, og i min research for at finde dele til B2eren, stødte jeg på nogle brugte biler som jeg tænke at jeg kunne sætte i stand. Jeg fandt en 1991 RC10 Team Car en på Facebook marked i danmark for et par hundrede kr. som blev rigtig fin med lidt knofedt. Jeg fandt en 1993 RC10 Worlds Car på Facebook marked i Holland, og det var mere held end forstand, for den var rigtig fin til prisen, og det er en af de mest eftertragtede biler der findes.

Senest har jeg bygget på en helt ramponeret A-stamp som er nogle af de første RC10ere der kom. Den har en anden gearkasse hvor diff’et sidder i spur gearet og så har den det klassiske guld farvede chassis som alle kender (håber jeg). Den har meget korte for dæmpere men jeg har lige nu bygget den med de lange bærearme foran som man ville have kørt med den omkring 1988-89.

Jeg har malet alle bilerne i de farver jeg kører med med mine moderne biler, men har været inspireret af de forskellige årstal og den stil folk malede i på den tid. For mig, er det noget af det sjoveste ved dette her.

Det er nu fem gamle biler jeg har stående, men der er lidt flere på vej for at gøre listen over 90’ernes RC10ere med alu og støbte chassiser komplet.

På min RC facebook profil deler jeg noget af mit arbejde, samt gamle billeder fra race jeg har deltaget i med min far, lige fra 1987 hvor jeg startede, og op til jeg stoppede i 2008. Der er mange gode billeder på vej stadigvæk.

Pelle 2020 April.