24. maj 2024

EOS 1 2016/17.

EOS 1 ved Nürburgring.

EOS løbs serien har flere år på bagen. Det er en offroad for 2WD og 4WD buggy 1/10 el biler.

daekmoom

Bag EOS står de samme folk, som bag ETS, det vil sige Uwe Rheinard og Scotty Ernst. Mange kan sikkert huske Scotty fra DHI CUP, hvor han var speaker i flere år.

uwescotty

Jeg har ikke tidligere deltaget i et EOS. Men nu skulle det være, da team RCKONGEN gav kørelejlighed til Nürburgring, hvor første afdeling skulle køres.

EOS har hurtigt vokset sig stor og tæt på 250 kørere deltager hver gang. Det er et løb, som de bedste kørere gerne vil vinde en afdeling af, og gerne hele serien. Navne som Lee Martin, Marc Rheinard, Jörn Neumann, Bruno Coelho var alle til start i 1.afdeling.

TEAM RCKONGEN havde besluttet kun og deltage i 2 WD klassen. Deres bilmærke firma Associated laver ikke en 4WD, der kan følge med længere. Derfor kun 2WD.

Torsdag eftermiddag startede ”bussen” med Jan, Mikkel/11 år og Mathias Douglas/14 år, Kim ”rckongen” Bendiksen, Christoffer Henriksen/17 år og undertegnede fra Søndersø, ca. 8 timer senere holdt vi ved et lille tysk hotel ca. 20 km fra Nürburgring.

Der var ikke alene 1/10 ræs progarmmet, men der blev kørt et GT løb på den korte del af Nurburgring.

Banen har tidlige været brugt af F1 bilerne. Måske nogle kan huske den store ulykke, som Niki Lauda havde på banen. (den lange version på over 20 km)

Der også et racersimulerings event ved banen. Derfor var mange hoteller optaget i denne weekend, og vi måtte bo lidt væk.

frederik4wd

EOS banen var langt ud i den store hoved tribune bygning. Masser af plads til både pit og bane. Banen var hurtig og meget teknisk. Flere hop voldene næsten alle kørerne problemer. Der var et hop, der blev bygget om efter første træning.

Fredag var der træning for alle klasser. Lørdag var 2WD tid, og om søndagen blev 4WD afholdt.

Over 250 kørere var til start. Der er support klasser med racing truck, både stock og modified. Det er ikke blevet den helt store succes endnu.

Største klasse var 2WD med ca. 130 kørere og 4 WD havde ca. 100 deltagere.

fleredanskere

Der var rekord mange danskere tilmeldt til løbet. Over 20 aktive kørere, plus hjælpere. Jeg tror ikke, der har været så mange danskere til et internationalt løb uden for Danmark før. Flot.

lassenmm

 

To af vores allerbedste kørere var til start. Frederik Hovgaard og Jesper Rasmussen. Frederik kørte 2 og 4 WD, mens Jesper kørte racing truck modified og 2WD.

Men mere om det senere.

Det er klart at artiklen er farvet af, at jeg sad sammen med RCKONGENS folk, og derfor ikke kan give den sande billede af begivenhederne omkring banen set med danske øjne.

teamrckongen

Blød start fredag morgen med 2×2 træning for 2WD.

 Der var også træning for 4WD, men ingen fra RCKONGEN teamet kørte 4WD. Så der var tidlig fri fredag eftermiddag.

Det betød, at jeg kunne tage et kik på nogle af de andre ting, der skete omkring offroad banen.

henriksencar

Flere forskellige racer butikker, hvor man kunne købe alt, hvad der handler om raceløb og Nürburgring. Der var også en udstillings hal med gamle F1 biler, sportsvogne (gruppe C Mercedes – sølvpil).

Plus en Porsche 908, en rigtig lille frækkert.

14409117_10210163848390933_2086577895_n

Der var flere aktiviteter på udstillingen. Simulator af forskellige arter. En lastbil på hydraulik, så man kunne få en fornemmelse af at køre racerløb i en MAN på Ringen.

Rilleræs og meget meget meget mere. Det kostede ca. 10 Euro at komme ind. Jeg tog en rundtur sammen med Kim Bendiksen. Vi kikkede også på lidt GT 1:1 race. Det var gratis at komme ind på den rigtige racerbane hele fredagen. Lørdag og søndag kostede det 19 Euro.

GT bilerne kørte en afdeling af et Endurance ræs.

14458867_10210163847550912_2115875725_n

 

Så var der Simulator event. Et hav af forskellige simulatorer var sat op. Selve eventen startede dog først lørdag, men de forskellige firmaer testede deres udstyr. Flere af dem kostede op mod en halv million.

Der var også en butik hvor man kunne købe 15 min. Rundt på Ringen. Ca. 50 sæder stod, der vel i butikken. Man kunne vælge mellem BMW, AUDI og mange andre.

simulator

Skal du prøve et internationalt løb med din RC bil, så vælg Nürburgring. Der kommer et touringcar løb senere på året, eller i 2017, fortalte Uwe Rheinard.

teamc

Men nu til det sportslige.

Team RCKONGEN kom godt i gang, men banen er meget anderledes end den lille bane i Søndersø. Samme tæpper, men hop og sving var noget helt andet. Flere fra teamet lå i den tunge ende. Henrik og Mathias lå i top 50. Frederik Hovgaard og Jesper Ramussen lå i top 20. Du kan se på siden her hvordan træningen gik.

 

assyokomo

Yokomo havde et stort team af sted med Marc Rheinard i spidsen. Associated havde sendt Graig Drescher til Tyskland for at hjælpe deres top kørere. Han har i øvrigt stadig rekorden for flest Euro mesterskaber i offroad 1/10.

frederikcareos

Frederik Hovgaard var virkelig ”flyvende” i 2WD klassen, der var fejl undervejs, men han kørte et meget flot løb. Han havde sætte sin Yokomo i A-finalen. Det var første gang, han gjorde. Der var også positive linier hos RCKONGEN. Mathias og Christoffer kørte ”over deres standard” og Christoffer blev 3 bedste dansker på 39.pladsen.

frederikh

Jesper kom i B-finalen.

Jeg havde hjemmefra håbet på en top 100 placering, men banen var et nummer for svær for en ældre uerfaren offroad kører.

Jeg landede i næst sidste finale. Sammen med flere danskere. Det blev da også Thomas Bach Petersen, der vandt dansker opgøret. Han startede fra 11.pladsen, men kørte sig op. Mange personlige fejl blandt de andre gjorde det muligt, men sådan er det nede i de små finaler.

Så han fik en platte med hjem. Det gjorde Frederik også, han kunne køre sig op på 7.pladsen. Han startede fra 10. Pladsen.

Generelt gode resultater for alle danskere. Fredagen aften tog alle ud og spiste sammen. Hyggeligt og der blev snakket på kryds og tværs.

14433131_1089622444454594_7074919401998883701_n

Om man kører XRAY, Schumacher, Associated eller noget helt 4., så gik snakken frem og tilbage over bordene. Mine efterretninger fortæller mig, at det faktisk er første gang, at dansker gruppen har gjort dette ved et internationalt løb.

jesperrasmussensh

Per Eriksen kom i A-finlaen i racing truck og sluttede på 8.pladsen.

Jesper kom i A-finalen i Racing truck om søndagen.

jespertruck

Du kan se alle resultater på siden her, hvor der også en 4WD resultater.

http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=en&hId[1]=arv&dId[E]=28332&pId[E]=1#

Efter en lang lørdag satte team RCkongen turen hjem over. Rig på oplevelser, rig på historier, der bare bliver bedre og bedre, som tiden går. Vi snakker ikke højt om mobiltelefon, bagklap og køreegenskaber i en simulator.

Teamet skal hjem, og finde nogle flere sekunder, træne mere, og være forberedt til næste udfordringer. Så skal teamet lige finde en hal på 1000 m2, så vi kan teste og træne på en store indendørs bane.

Næste løb i EOS er i Polen. Hotel er booket.

danskerenaesten

Se mere fra EOS 1 på redrc.net. Der er både video – billeder – tekst.

Jens Otto Frederiksen Sept. 2016.

14463698_10210163834910596_536435705_n