DRCMU 1 Vejle.

Meget er ændret siden 11 marts, da danskere første gang blev ramt at corona begrænsninger.

Hen over sommeren så det “lyst” ud med forsamlinger, og andre tiltag, der nærmere sig “normale” tilstande.

Men i efteråret kom 2.bølge og ændrede igen vores hverdag.

Derfor er DRCMU indendørs serie ikke som den har været. Der var lagt planer om 2 dags løb, og det så godt ud “på papiret” og skulle kunne fungere.

Mange er sikkert usikre på, hvad der er klogeste at gøre i disse tider omkring større forsamlinger. Dette har nok spillet ind hvad angår tilmeldinger til 1. runde i Vejle/Ny Højen. Omkring 40 kørere var tilmeldt. Derfor besluttede klubben i samarbejde med bestyrelsen at ændre eventen til et løb for alle klasserne om søndagen.

Klubben havde lavet flere corona tiltag. Men i skrivende stund er det for tidligt at skrive noget om succesen eller om, at der er folk, der er blevet smittet. Flere folk meldte fra i sidste øjeblik, fordi de havde været i kontakt med “positive” folk.

Banen i Vejle er en udfordring for de fleste. Ikke så meget layoutet, men tæpper driller folk. Der er kørt et godt sort spor i racer linien rundt på banen, men udenfor sporet er der masser af tæppe rester m.m. Mange oplevede at dækkende samlede “snavs” op på dækkene, og væk var grebet. Problemet kunne for manges vedkommende klares med CS smøremiddel. Men de gav så udfordring inde i sporet. Her væltede bilen.

Men det er jo bare en udfordring og ens for alle.

Familien Hovgaard står i køkkenet og ved tællersystemet, og fik weekenden til at forløbe galt og efter retningslinjerne for corona situationen.

F1.

Med 7 deltagere var alle sikker på en A-finale plads. Dette galt for de andre klasser også, ingen B-finaler. Det er vist ikke set før til et DRCMU indendørs løb.

Alle havde F1 erfaring, skulle ikke lige Allan Juul, der først startede sidste år med RC.

Det var Chris Nielsen, der satte temporet, men Martin Jensen og veteranen Palle Hornum er altid godt kørende, begge fulgte godt med i de indledende.

I første finale kom dramatikken – Chis Nielsen havde et sammenstød med en tallerken på langsiden, og det betød en meget bøjet F1 bil. Han prøvede at rette den op, resultat, han havde nu to biler. Den delte sig på midten. Så var han ude at ræset.

Det gav plads til Palle Hornum. Men først skulle Martin Jensen lige vinde 1.finale, men så tog Palle over, og vandt de to næste finaler. Allan Juul kom ind på 3.pladsen. Flot – i hans første F1 løb.

Stock Open.

En fin blanding af unge og ældre – 6 i alt. Lasse Stockholm har kørt i klasse i flere sæsoner med noget gear, som var nogle år gammelt. Men i denne sæson er udstyret blevet bedre og han var mega hurtig gennem hele søndagen. Men det var dog Lars Kristensen, der kunne tage pole, han har over 20 års erfaring(hvis det ikke er 30). Unge Sebastian Dalgaard havde fundet farten og der var kommet lidt mere erfaring på kontoen, så han kunne rigtig blande sig i toppen. Han kom ind på 3.pladsen efter de indledende.

Grunden til at Lasse ikke havde pole var han var udgået i et heat, og lavet for mange fejl i de andre heats.

Lasse behøvede kun 2 finaler, så havde han vundet sammenlagt. Især 1.finale vil mange sikkert huske. På første omgang lavede de to unge gutter en god overhaling på den gamle, flot.

FWD.

Tæt ræs i toppen, og i bunden. De 7 deltagere var delt op i 2 grupper. I hurtigste gruppe kæmpe Mads Koue, Steven M. Olsen og Frederik Hovgaard om pole. Resten lå tæt ca. 1 omgang efter. Der var under 1.sekund mellem top og bund på bedste tider. Steven har kørt klassen i flere sæsoner, og han har stor erfaring med at køre disse biler. Farten er ikke imponerende. Det betyder, at bilens opsætning nok heller ikke betyder så meget. Det er manden bag senderen. Klassen er meget se værdig, biler ligner “rigtige” biler, og der er tråd fælge på bilerne. Dækkene er ok, men der kommer mere og mere ”air gap” i dem efter hvor mange ture, de har kørt. Det kan godt drille lidt. Efter Steven, som kunne tage pole derefter kom Mads og Frederik på 3.pladsen efter de indledende. Der var norsk deltagere – Øystein Nygård har en kæreste, der bor i Odense. Øystein har meldt sig ind i Odense klubben. Han har tidligere deltaget i DHI Cup. Han er hurtig, og skal nok lige vende sig til FWD, så er han med i front.

I første finale kunne Mads ikke holde sin 3.plads og Frederik kørte forbi. Steven vandt med ca. 1 sekund. Tæt ræs, hvor det gælder om, at holde bilen på hjulene og helt tæt inde ved tallerkenerne. De 3 første kørte 21 omgange. I 2.finale igen 21 omgange til de hurtigste. Mads kunne holde 2.pladsen. Han sagde efter løbet, at det var svært at køre to klasser, fordi FWD-bilen kræver en særlig kørestil.

Steven blev samlet vinder efter to finaler.

Stock.

8 kørere til start. Rune Gustavsen, som har kørt offroad igennem flere sæsoner var “ny mand” I feltet. Der var to unge gutter fra Tølløse klubben med, og kørte nogle fine tider.

Steen M. Olsen har været med i mange år, og kører også internationalt. Han var da også i pole efter de indledende. Ingen overraskelse i det. Større overraskelse var det, at Philip Pedersen kom ind på 2.pladsen – han var faktisk ret tæt på Olsen. i sidste runde var han kun 1 sekund fra efter de 5 min. Kasper Bjerggaard kom ind på 3.pladsen. Claus Ryeskov kunne fortælle, at Kasper er et stort talent og kører meget stærkt på hjemmebanen, så det var ikke nogen overraskelse for Ryeskov, at Kasper ville starte, som nr. 3.

Christian Williams har kørt offroad 1/5 i mange år var også “ny mand” i feltet. Han lå hele søndagen bagst i feltet, men blev hurtigere og hurtigere.

I finalerne stod kampen mellem Steven og Philip. Faktisk en meget spændende duel, hvor mange måske havde regnet med, at Olsen bare ville trække hurtigt fra. Men Philip næsten skyggede Olsen gennem alle tre finaler. Han var under 1 ser. væk fra Steven i de to første finaler. I 3. var han i front, men Steven kørte sig op i front. Således blev det til 3 finale sejre for ham. I sidste finale kunne de 4 første køre 22 omgange på banen. Steven havde dagens hurtigste tid i klassen med 13.449.

Modified.

Det er dejligt at nogle gider stille op i modified klassen. Denne gang var det 7 deltagere. Bilen kører ufattelig stærkt. Man skulle næsten ikke tror, det var muligt at styre dem rundt på banen, men med øvelse og træning kommer man langt. Frederik Hovgaard kan fået RC ind under huden lige fra barnsben, og han viste på hjemme bane, hvordan man kommer hurtigst rundt på banen. Han holdt i pole og de andre kunne så kæmpe om de andre placeringer. Mads Koue er relativ ny indenfor RC, men han er kommet godt efter det og efter byttet til en anden bil, så er han bedst af resten.

Johnni Andersen har hørt i mange år, men de sidste år har han haft det svært i klassen, flere gange er det blevet til B-finale pladser. Men måske denne søndag ville han få et lille comeback, han sluttede nemlig som nr. 3 i første finale. Eneste mand, der manglede fart og stabilitet var Tobias Baungaard, men køreres bedste tider lå indenfor 6/10 så helt væk, var han ikke. Frederik tog 1.finale med hele 6 sekunder.

I 2.finale skruede Hovgaard op for gassen, hele to omgange smed han i hovedet på de andre. Han kørte 25 omgange, de andre 23 eller mindre. UHA han var ”on fire”.

Frederik kørte ikke med i sidste finale, og så kunne Mads tage en finale sejr i god afstand til de andre. Kampen om 3.pladsen stod mellem Oliver Nielsen og Johnni Andersen. Begge havde 6 finale point. Reglerne gav Oliver 3.pladsen, og det var hans største podie placering under DRCMU. Dejligt at se nye folk på trappen.

Fremtiden er usikker, det har den altid været, men i disse COVID 19 tider, så lider samfundet på mange forskellige måder under ”krisen”. Der er vigtigt at overholde reglerne, men der er også vigtigt at holde hjulene i gang. Også vores små hjul. I disse tider må vi vise, at vi kan stå sammen og få tingene til at fungere. Vejle klubben gjorde alt for at efterleve reglerne, og vi må alle hjælpe hinanden – endda på tværs klubberne. Er der en klub, som mangler hænder til afvikling af løb. Så meld det ud, vi kan ikke læne os tilbage og regne med at andre laver arbejdet. Det er en hobby, som vi alle sammen elsker, så lad os løfte i flok, og komme videre trods CORONA og fnidder mellem forskellige personer.