24. maj 2024

DM3 2020 1/32 Open & 1/24 S16D.

Det er altid en fornøjelse at køre på en Blue King bane. Historien fortæller, at sådanne baner stod næsten i hver flække i USA op gennem 60erne. 

De blev masse produceret, men denne bane i Middelfart hos Jan Pieler er bygget af en svensk banebygger  Per Persson. Byggeåret var 1989. I flere år stod den i Sverige, så fik Peter Broe den til Danmark, og fra 2017 har den stået i Middelfart.

Banen er hurtig, så der er altid lagt op til et tæt ræs på banen. Den kræver, at ens motor er helt oppe på mærkerne. Genialt laver man ikke så mange fejl på banen, så ham, der bliver i sporet kører mange omgange. Det er relativ nemt at overhale på banen, bremse duel efter langsiden er en af måderne at overhale på.

Der var 12 kørere til start i S16D klassen. Alle sammen folk, der har kørt klassen før. Men mange har sikkert ligget stille på grund af Corona krisen, så måske kunne der komme lidt overraskelse han ad vejen.

Jeg var tilmeldt sent på tilmeldningsfristen, så jeg skulle starte, som en af de første. Jeg havde kørt 4,6 på banen, men rekorderne fra sidste løb på banen var omkring 4,2. Så jeg ville mangle nogle 1/10. Jeg kørte 4,637, og den stod længe som hurtigste tid. Erik Noltensmejer kørte 4,877. Steen Michaelsen kørte 4.653. Jan Pieler på hjemmebane kørte 5.025. Så tiden var ikke dårlig. Desværre skete, der et eller andet på min body på sidste omgang. Bodien blev spist af spurgearet. Jeg fik lov til at skrifte. Men jeg havde kun et andet ødelagt body med, og den var for høj ved teknisk kontrol. Så nye huler skulle laves ikke optimalt.

Klaus Godtfredsen kørte som en af de sidste, og han klippede lige 3/100 af bedste tid, så pole til ham. Hans tid var 4.607.

Det skulle blive en lang formiddag med 1/24. Bilen kørte ikke godt med “den nye body”. Men så lærte jeg det. Bodien skal være 101 % orden. Jeg lavede flere fejl, og kom vist også til at vende stikkene på controller forkert. 

Steen Michaelsen havde heller ikke den bedste runde. Han fik problemer med gearet og var ude i lang til. Klaus G. kørte bare derudaf og kunne sætte 185 omgange i på kontoen. Han vandt første runde. Erik kom ind på 2.pladsen, og Lasse Kristensen tod 3.pladsen. 175 omgange til ham. Rene Glæsel var godt kørende og kunne sætte 169 omgange ind på kontoen.

Til 2 runde skulle Jens Otto og Steen køre med i det “langsomme” heat. 

Begge gav den Max. fart. Der skulle virkelig køres stærkt for at nå en top placering. Jeg var stadig hæmmet af en “dårlig” body. Jeg prøvede at hænge på Steen, det kunne jeg. Han havde fundet “party mode” på sin bil. På hvidt spor(2) kørte han 4,639. Han nåede 188 omgange og så kunne han bare se til i 2×8 minutter om den tid blive blive overgået. Jeg kunne køre 170 omgange. Men lidt held en top 5 placering.

Lasse Kristensen kunne ikke køre længe. Klaus kunne heller ikke overgå sine omgange fra 1.runde. Erik kørte 4 omgange mere i 2.runde. Men det var ikke nok. Steen havde gjort det igen. Kommet fra baghjul og kørt mega stærkt. 

Peter Larsen og Villy Jensen havde ikke det bedste løb. Deres motorer var ikke hurtige nok, og så kan man ikke stille noget op, så denne højhastigheds bane.

Personligt synes det er kedeligt der ikke er flere løb i denne klasse. 5 DM løb og ikke andet. Chassis er det samme, som LMP24 klassen. Man skal ud og købe en ny motor og en body. Jeg er færdig med at købe 005 body i tykkelse. De næste bliver 007. Motor findes til flere forskellige priser på grund af ankre forskellige i timing. Men man er over det problem fra LMP24 hvor der er forskel på motoren. De er relative “sløve”, så den mindste forskel gør en stor forskel på banen.

11 kørere til start i 1/32 Open. Det var de samme, minus Peter Larsen.

Jeg havde købt nyt chassis til løbet, nu ville blande mig i toppen. Ha- ha af en efter anden grund ville mine motore ikke være denne lørdag. 147 omgange kunne det blive til. En sidste plads til mig. 

De tre musketerer- Steen, Erik og Klaus satte igen farten i klassen. De 11 lå indenfor 1 sekund, men det er også et godt stykke på den lange bane. Steen kørte 5.141 i kval. runden. Klaus kørte 5.143. Så der var lagt op til en mega tæt ræs. Begge biler, så også meget gode ud, og sikken fart de havde. Erik kom 2/10 efter dem, og så kom Rene Glæsel med 5.460.

Efter de to første heat var Godtfredsen i front med 168 omgange. Han havde kørt stærkt, men der var plads til forbedringer. I 1/32 skal du bare ikke køre af banen. Han lave lidt afkørselser. Lidt flere havde Steen på 2.pladsen. han var 5 omgange efter. Martin Kristensen har “ligget stille” i et år, men viste klassen ind imellem, når bilen kørte. Han var plaget af uheld. Lasse kunne køre 156 omgange.

2.runde kunne vende op og ned på resultatet. Kunne Steen finde “party mode” på sin 1/32?

Eller kunne Klaus finde mere fart.

Ja det kunne han….Fidusen til dette – bliver mellem ham og mig. He He.

Hans røg nærmest over banen. Han kunne sætte 8 omgange mere ind på kontoen. Steen og erik kunne ikke svare uge. Steen kørte 170, og Erik 167 omgange. Martin slog sin far med 5 omgange. Da han endelig fik styr på bilen kørte han godt. 4 plads samlet til ham. Rene måtte udgå i 2.gennem kørsels og sluttede på 7.pladsen.

En lang lørdag blev afsluttet med præmier til de 3 hurtigeste. Flotte krus med tekst på. En god ide, stedet for de små metalmærker, der mange gange er til DM afdelinger.

Igen havde Jan Pieler fået den gamle bane til at fungere perfekt. Tilpas greb på banen og de rigtige Corona tiltag var lavet, så alle nogle føle sig sikre.

Næste løb er i RACEFUN i August måned.

Du finder stillingen på DMRU.