16. april 2024

DM2 for 1/32 Open og 1/24 S16D

Med temperaturer på over 25 grader udenfor stod en lille folk slotracing racere og kørte rilleræs i Racefuns lokaler i Alberslund. Det var DM2, der var udsat på grund af Corona krisen.

10 kørere stillede til start på den store internationale bane, der desværre bliver pakket ned(grunden er ukendt af redaktionen) Banen var ok til ræs, dog er det tydeligt at banen er af ældre dato.

Banen blev brugt ved ISRA-VM i Lund, Sverige i August 2004 . Banen havde hjemme i den svenske landsby Hjärup, som ligger mellem Malmø og Lund.

Den kom til Danmark ca. 2010  og blev stillet op i RaceFun i 2011.

1/24 S16D.

I front var det igen Klaus Godtfredsen, Steen Michaelsen og Erik Noltensmejer, der satte temporet. De sidder tungt på klassen, og det er sjældent at andre kommer i top 3.

Steen kørte 5,561 og kunne dermed tage pole. Kun 4 mænd kunne komme under 6 sekunder. Næsten en 1/3 af feltet hed Pieler til efternavn. Jan, Kenn og Marc. De manglede dog nogle få 1/10 for at være med helt i top.

Villy Jensen havde taget den lange tur på fra Aalborg på motorcykel, ganske imponerende af en mad over 70 år.

Steen lagde ud med at køre 153 omgange, der var dermed et godt stykke ned til Erik og Klaus, der begge kørte 146 omgange, de lå og havde en herlig fight.

De kæmpede om her en mm på banen. 6 omgange yderlige ned til Jens Otto Frederiksen, der kørte 140 omgange.

Alle undtagen Steen kunne forbedre sig i 2. gennemkørsels. Banen var blvet lidt hurtigere, eller også havde folk fundet melodien rundt på banen. Dog havde den “tunge” del af feltet en del afkørselser.

Det ændrede dog ikke det store. Dagens hurtigste blev 153, som Steen kørte i 1.runde. Der var god kamp om 2.pladsen, og Godtfredens kunne trække en smule fra Erik, så hans 2.plads kom i hus. Klaus kørte nu 151 omgange. Det var det hurtigste i 2. runde.

1/32 Open.

Kun 7 kørere i 1/32, så der skulle løbes stærkt af påsætterne, der blev kørt ned 4 og 3 mænd i de 2 heats.

Steen tog igen TQ med 6.097. Erik var 1/10 langsommere. De har kørt mange omgange og deltager i mange løb, så de har måske også en tand skarpere end de andre. Træning og seriøsitet er nøglen til hurtighed.

Billedet var det samme i denne klasse, som i 1/24. Et 3 kløver, der bare kørte mega stærkt, og de andre kunne så “halse” efter. Efter min opfattelse er 1/32 en svær klasse, der ligger meget fart i chassiset. Der skal arbejdes meget med setup for at få bilen til at køre godt.

Steen vandt sammenlagt med 143 omgange, Klaus kørte 140 omgange og Erik 138 omgange. I denne klasse kunne Rene Glæsel tage 4.pladsen. Desværre for ham blev han dårlig på grund af varmen og kunne ikke gennemføre 2.runde. Hurtigt vil folk ham udenfor og “køle” lidt af.

Han kom dog hurtigt på benene efter lidt luft og koldt at drikke.

Gennem hele dagen en fin stemning og en værdig afsked med en stor international bane. Man kan kun håbe på, at banen måske bliver opstillet et andet sted. Men lokaler er dyre, men lad os alle krydse fingre. Det ville være synd, hvis Danmark skulle miste en tidligere VM bane.