22. maj 2024

DM1 2020 1/32 Open & 1/24 S16D.

Deltager antallet så lovende ud før søndagens 1. afdeling for 1/32 Open og 1/24 S16D, men i dagene op til var der mandefald. Det betød 9 kørere i 1/24 og 7 i 1/32.

Banen hos OMR er lille og teknisk. Den stiller store krav til køreren, måske kan man køre en god til, men over 3 min. er det svært at holde bilen i rillen.

1/24 

I 1/24 var der kamp mellem Steen Michaelsen, Klaus Godtfredsen og Erik Noltensmejer, som vi har set gennem hele 2019. Ikke noget nyt idet. Måske kunne lokale Jesper Rasmussen, der havde debut i DM sammenhæng blande sig lidt i front.

Måske også Jens Otto Frederiksen kunne leve op til de fine resultater, han kørte hjem sidste gang, der var DM på banen.

Tidtagningen gav forsmag på hvordan dagsformen var. Steen Michaelsen kørte 4,217. Lokale Godtfredsen kørte 4,317. Erik kørte 4,338. Så var top 3 på plads. Jesper kørte 4,439 på 4.pladsen. 

Jesper kørte med en standard motor med forsegling, det kunne næsten ikke ses. Gennem hele 1.runde lå Steen og Klaus meget tæt. Ikke over en omgang var der mellem dem. Ved flere baneskift kun ganske få meter. En uopmærksom påsætter, eller sammenstød kunne ændre løbet for dem. Bag dem lå Jesper og Erik og havde deres kamp. De lå længe indenfor en omgang. Steen havde lige det sidste der skulle til for at vinde 1.runde. 

Med til historie hører, at Klaus ca 1/2 time før teknisk kontrol havde et uheld med sin håndspeeder. Den satte sig fast, og bilen fløj af banen efter mødet med træ banden.

Der var et stort hul ned til 3. pladsen, det var Noltensmejer med 220 omgange, og så kom Jesper Rasmussen. Jens Otto Frederiksen havde ikke nogen god tidtagning, men kunne køre sig op i hurtigste heat til 2.gennemkørsels. Han havde kørt 212 omgange.

Steen M. kunne forbedre sig med 2 omgange. 4 kørere kunne forbedre sig i 2.runde. Jens Otto Frederiksen kom ikke igang i 2.runde. Et leje i motor var slidt, og det ødelagt kronhjulet.

 Ingen af Steens konkurrenter kunne køre stærkere. De prøvede og prøvede. Klaus ca. 1 omgang langsommere. Erik en halv bane omgang langsommere. Jesper lavede for mange fejl. Dermed var Steen vinder. Sejren kom i hus med 233 omgange. Klaus på 2.pladsen og Erik på 3.pladsen.

1/32

I 1/32 var det igen “de tre”, der satte farten. Næsten da. Jesper havde også lånt en 1/32 bil og kørte 4,820. Det var nok til 3.pladsen. Klaus G. kørte 4.688, kun overgået af Steen med 4,667.

Jesper kunne køre 202, Det var ikke nok, Steen kørte 206. Lige efter kom Erik og Klaus med 201. Så der var lagt op til en spændende 2.runde. Hele 5 kørere kunne forbedre sig, 

Desværre var Jesper ikke iblandt. Hans “låne” bil havde fået nok, motor døde under opvarmning. Surt. Kunne hans omgange fra 1.gennemkørsels være nok til en top 3.placering. Svaret blev til et ja. Men hvem blev “sorte Per”. Svaret blev Noltensmejer -Danmarks mester for 2019.

I front kunne Steen M. køre lidt længere. Det kunne Klaus også, men ikke nok. Så slut resultat blev. Steen foran Klaus og “begynder” Jesper Rasmussen på 3.pladsen. Der er måske ikke så mange, der kender Jesper, men han er en af Danmarks bedste RC kørere og kører rilleræs på en meget lavt niveau. Således lånte han sig frem til dette DM, Hans 1/32 var en JK chassis lånt af Klaus – med en rimelige træt motor, hans 1/24 have standard(forseglet)motor med JK chassis lånt af Jens Otto Frederiksen.

Jesper er helt klart en fyr, som rilleræs har brug for. Der er ikke mange “nye” i denne gren af rilleræs, som 1/32 Open og 1/24 S16D repræsentere. 

På grund af aflysningen er sidste afdeling i 2019 havde top 3 i mesterskabet ikke fået deres pokaler. Det fik de denne søndag.

Jørgen Erik Jørgensen styrede eventen fint og godt, og den var færdig ca. kl. 16.30. 

Der blev foretaget valg til vognudvalget for 1/32 Open og 1/24. Det blev en stor gruppe. 5 ialt.

Erik Noltensmejer, Klaus Godtfredsen, Jan Pieler, Peter Larsen og Jens Otto Frederiksen.

Næste DM afdeling i Marts på Racefuns bane.

Resulater finder du på DMRU.dk og miniracingodense.dk

Steen Michaelsen vinder biler.