20. juli 2024

DM1 1/32 Open & 1/24 S16D.

RACEFUN.

Året første DM afdeling af 1/32 Open og 1/24 S16D blev søndag d. 3/2 kørt i Racefun´s lokaler.

Banen bliver til daglig brugt til udlejning for forskellige arrangementer – børne fødselsdage, firma events m.m.

Der er klub aktivitet mandag aften, hvor der køres med forskellige slotracing biler.

Banen er af international størrelse og stiller store krav til kørerne. ”Bradien” ligger flere mm under banen, så mange kørere havde problemer med bilerne, der bare ikke kunne stå fast. Andre braids(slædesko) og justering på bilen, fik den til at køre bedre.

En håndfuld kørere havde brugt lørdagen til at køre sig ind på banen, og gav ”pote” for flere af dem.

I 1/32 Open er chassiset frit efter liste under DMRU, og der blev da også kørt med forskellige mærker og priser.

Steen Michalesen og Erik Noltensmejer er nok Danmarks bedste i slotracing. De rejser til mange slotracing løb rundt om i verden og har netop deltaget i VM i dette efterår. De er dybt seriøse og har vundet mange Danmarks mesterskaber. Eller kort skrevet i en klasse for sig selv. De andre kunne køre om 3. pladsen.

Klaus Godtfredsen er lige efter, men mangler lige det sidste. 

Det blev til en lang søndag, idet kørere valgte at køre 3 min. På de 8 spor i 1/24 og 2 min. I 1/32(normalt).

Der var også et par afbrydelser undervejs, så blev kørt ræs i 8 timer, sådan rundt regnet.

1/32 Open.

Erik Noltensmejer var hurtigst i tidtagningen. Der bliver kørt 1 min. På en bestem bane, og så gælder det om, at køre en hurtig omgang.

Steens 1/32

I første gennemløb var han også hurtigst med 143.5 omgange. Det var 5 omgange hurtigere end Steen. 

Jeg kørte selv 115.81 over de 8 heats. Første gang på banen. Jeg har vel kørt sammenlagt 20 min med 1/32 bilen. Så der er meget, der skal trænes før jeg bare kommer i nærheden af deres tider. Godtfredsen kørte 135.14, og på 4. pladsen kom Vest Jørgensen. Han er ny i klassen, så flot præstation fra hans tide.

Der var 12 kørere til start. Rene Græsel var også ny mand i klassen, og han kørte på 6.pladsen.

Eriks vindende 1/32

2. løb gav ikke de store ændringer i stillingen. Flere kunne køre hurtigere, men gav ikke ændringer i toppen.

Erik satte 1.5 omgang mere på bogen, og kunne holde de andre bag sig. Klaus kørte 3 omgange stærkere, men de hjælp ikke, Steen kørte ca. ½ omgang stærkere, men havde sat bedre tid i 1.gennemkørsels.

Så resultatet blev Erik foran Steen og med Klaus på 3.pladsen. Vest Jørgen havde uheld i 2.gennemkørsels, men havde omgange nok til 4.pladsen.

DMRU har resultatet og du kan finde omgang efter om her.

1/24 S16D.

13 kørere til start. Billedet var det samme, som i 1/32. Erik Noltensmejer og Steen Michaelsen i front, og Klaus Godtfredens i nogen afstand efter.

Peter Bore var også godt kørende. Han er også en af de “gamle”, der har kørt i mange år. Ny mand i klassen var Vest Jørgensen og han viste stor hurtighed. Peter Larsen har ikke kørt så mange år, men var alligevel stabil og hurtig på banen. Han havde taget turen sammen med Jens Otto Frederiksen over til banen allerede lørdag, så Peter havde fået lidt træning på banen.

I 1.runde kunne Erik Noltensmejer 224.03, det var hurtigst. Læg mærke til, det blev kørt med 3 min. pr. spor.(almindligt 2 in. når det er en 8 sport bane).

Steen havde problemer undervejs med bilen, men han var hurtig nok til at tage 3.pladsen. Klaus Godtfredens havde trænet om lørdagen og kunne køre 213,90. Der var et godt stykke op til Erik.

Steens 1/24

På 4.pladsen kom Vest Jørgensen. Efter hvad jeg ved, har han kørt en del på banen bare med andre modeller. René Græsel – ny mand i klassen kørte fornuftigt, men problemer med bilen satte ham tilbage.

Dagen blev ældre og der kom mere gang i bilerne. 

I 2. gennem kørsels fik Erik problemer slutfasen, og han nåede ikke samme højder. Han body satte sig fast, og nåede ikke at få lavet bilen.

Eriks 1/24

Hele midter feltet kunne køre hurtigere, men det gav ikke de store placering forskelle. Steen havde fået styr på bilen, men manglede ca. 5 omgange efter sidste runde. Klaus var yderlige 3.omgange efter. Midter feltet kørte omkring 190 omgange.

Peter Broe snuppede 4.pladsen.

Spændende at være “tilbage” efter en lille pause på ca. 18 år. Mange af de samme setups gælder stadig, chassiset er lidt ændret og der køres med en “mindre” motor i “kongeklassen”, som jeg synes 1/24 S16D er. Omkring år 2000 var motoren en x12.

Bodien er en touringcar DTM lignede bil.  Det betyder en del, at kende banen. Sådan var det også dengang. Der er kommet nye baner til i DM serien, så 2019 bliver nok et år, hvor banerne rundt i DK lige skal ind på huden. Der skal også findes ud af hvilken motor i 1/24, der virker. I 1/32 handler det mere om chassiset. Bodien skal nok også lige udskiftes før topplaceringerne kommer ind på bogen. I 1/24 blev det til 187.92 omgange. I 2. gennemkørsels fik jeg flere uheld. En kortslutning i bilen ødelagde chancer flere flere omgange. Et baneskift tog mere end 1.min og så kunne jeg bare se de andre køre, mens jeg løb rundt om banen. 

Men et løfte eller trussel skal lyde fra redaktøren – I will be back!