18. marts 2024

DRCMU 2 Offroad Viborg.

46 kørere var til start ved DRCMU Offroad 2 i Viborg. Lørdag var vejret perfekt til ræs. Masser af sol og tæt på 30 grader. Det var næsten for varmt. Som i så mange andre klubber er der ikke mange til de praktiske gøremål ved løb, men en stor arbejdsindsats fra Tommy Udesen gjorde løbet blev en fin oplevelse for kørerne. Der var andre fra klubben om søndagen, men Tommy trak det store læs. Fin teknisk kontrol og der var speaker på til finalerne.

Banen var ikke ændret meget i forhold til tidligere. Banen er ujævn med skiftende greb. Så mange brugte lørdagen til at finde et setup, der virkede. Om søndagen skinnede solen ikke så meget, så flere måtte ændre lidt på deres bil i løbet af søndagen.

Stock.

Kun 4 deltagere til start. Der var stor forskel i farten og erfaringen. Men de hyggede sig og fik kørt en masse omgange på banen. Rickie Küttermann har kørt hele vinteren på en indendørs bane, og han havde mest erfaring, og han var da også de andre langt hurtigere. Han vandt alle 3 finaler.

Racing truck.

Med 9 kørere til start var alle med i A-finalerne. Kim Boeslund og Ulrich har mest erfaring i klassen og var da også klart hurtigere end de andre. De kører begge Associated, men der var også XRAY truck til start. Den bil er ganske uprøvet i DK, som den mangler setup til de forskellige baner.

Kim og Ulrich vandt hver en finale og så skulle det hele afgøres i 3. Finale.

Kim kom foran i starten, men Ulrich, som havde pole tog 1.pladsen tilbage. Kim kæmpede, men måtte trække sig ud med en body, der ikke ville sidde fast. Tommy Udesen, der havde en travl weekend kom ind på 2.pladsen. Det gav ham 3.pladsen samlet.

Ulrich har ny vundet begge løb denne sommer i klassen.

4 WD.

Med 18 kørere var 4 WD den største klasse. I front var det kendte folk med Mike Gosvig, Jesper Rasmussen, Frederik Hovgaard og Kim Nielsen. Det var dog lokale Anders Aagaard, der stod for lidt overraskelse. Han kunne køre sig ind på 4.pladsen efter de tre indledende.

Jesper Rasmussen havde fundet det rigtige setup til banen, og han vandt alle 3 runder kval.

Efter ham kom Mike Gosvig. Jesper var den eneste, der kunne køre under 20 sekunder på en omgang i de indledende.

I finalerne kom Mike Gosvig også ned under 20 sekunder, hans bil så ud til at virke lidt bedre under de lidt lavere temperaturer søndag.

Men helt tæt kom han ikke i 1.finale, hvor Jesper vandt. Anders Aagaard kørte sig fra 4.pladsen op på 3.pladsen. Kim Nielsen sluttede på 6.pladsen.

I 2.finale kom Mike Gosvig slet ikke fra start. Hans bil stod stille, og så kunne Jesper Rasmussen tage sejr nr. 2 og dermed vinde samlet. Kim Nielsen have bedre styr på tingene i 2.finale og sluttede på 2.pladsen. Jan Larsen kom ind på 3.pladsen. Ander Aagaard var den eneste i denne finale, der kunne køre en omgang på under 20 sekunder.

Jesper stod over og så var frit spil for Mike, der kørte sejren i hus foran Aagaard. Kim havde den bedste finale og sluttede på 4.pladsen.

Samlet sejr til Jesper foran Mike og med Anders på 3.pladsen. Jesper har vundet de to første løb i denne sæson.

2WD

15 kørere til start. I front var Jesper Rasmussen og Frederik Hovgaard godt kørende. Mike Gosvig manglede lige de sidste 1/10 for være med helt fremme. Dem havde Jan Larsen. Eneste mand med en TeamC bil.

Der var ikke de store overraskelser i placeringer. Måske Oliver Nielsen, han kørte sig i A-finalen som sidste mand.

Mathias Douglas bliver hurtigere og hurtigere jo mere erfaring han får, så han kørte sig sikkert i A-finalen.

Jesper Rasmusen er i stor form, han startede i pole og 1.finale lagde han de andre bag sig. Frederik Hovgaard var måske hurtigere, men han kom ikke helt op og kunne tage fronten. Mike Gosvig kørte lidt sig eget løb på 3.pladsen. Et ”pænt” stykke efter de i front. Jan Larsen fik ikke så meget ud af sig 3.plads på startlinjen. Han sluttede på 6.pladsen.

I 2.finale lavede Jesper fejl og røg ned på 3.pladsen. Mike kunne overtage fronten, og holdt den længe, men Rasmussen kom stærkt tilbage, og på 7.omgang var han tilbage i front. Der blev han.

Mike Gosvig tog 2.pladsen.

Dermed endnu en samlet sejr til Jesper Rasmussen.

Frederik Hovgaard vandt sidste finale. Dermed kunne han tage 2.pladsen samlet foran Mike Gosvig.

Med røde arme og ben kunne rc folket søndag eftermiddag tage fra Viborg med gode minder om et godt løb med fin ræs og super vejr.