Pinsesolen danser, siger man og da der var indbudt til offroad 1/10 ræs i Odense på deres kunstgræs bane, så kunne det kun blive en god søndag.

Der var sol, men der var også regn. Det er et dårligt mix med offroad 1/10 på kunstgræs og våd overflade.

De 47 deltagere fik brug for alle deres evner i kørsels på våd overflade. Der handler også om dækvælg og være i det rigtige heat på det rigtige tidspunkt, men mere om det senere.

serpent

Lørdagen blev brugt af mange til at køre sig ind på banen. Det er noget særligt, Kunstgræs giver greb, men under hvor tæpper ligger en ujævnt. Så det kræver et godt set up. Der var kommet nyt tæppe på banen flere steder, så der var også forskellige greb rundt om på banen.

kørere

Søren Jeppesen var dommer og speaker. Det gør han godt, der er ikke nogen, der skal råbe eller hæve stemmen i køretårnet, så får vedkommende at vide, at sådan gør man ikke.

Der var teknisk kontrol med mærkning af bunden på bilen. Med de skiftende vejr forhold i Danmark har DRCMU besluttet, at deltageren kun må køre med en bil pr. Klasse.

deltagere

Det kunne elleres være fristende med to biler, en til regn og en til tørbane. Men det går ikke. Der var også en del biler, der var forbredde, men det blev hurtigt rettet, da teknisk kontrol gjorde opmærksom på det.

Ann Rasmussen stod i køkkenet, så der var god mad til alle.

racingtruck

Om lørdagen var der et lille show løb med racing trucks. En klasse, der var stor for små 20 år siden, men døde ud. Nu er den måske på vej tilbage.

Bilen er næsten en 2WD bil bare med længere bærearme. Klassen er ny under EOS, og der kommer flere tilmeldte i den serie fra gang til gang.

Nu har en lille flok købt en bil. Den er meget sjov at køre med, du kan presse bilen, og den har svært ved at vælte.

Der har været lidt start problemer på dæk, fælge og indlæg. Det skulle nu være løst.

Der er fri motor, men deltagere snakkede om at gøre 8,5 turns eller langsommere motor, som regel for klassen.

Der var 4 deltagere, og deriblandt den mange dobbelte mester i 4 WD Ulrich Rasmussen. Han havde fået sønnen Jesper Rasmusen til at kikke lidt på bilen, så var i ”racer” trim.  Der blev kørt 4 heat i finale format. Ulrick var klart bedst, og vandt alle 4 heat. Derefter kom Jens Otto Frederiksen. Kim Eriksen – han kører EOS med bilen – både stock og modified – han kom ind på 3.pladsen og Jan Douglas kom ind på 4.pladsen.

STOCK.

6 kørere stillede til start i stock klassen med 13,5 turns blinky teknik. Familie Nielsen fra Sommersted var til start, og Dorthe kunne tage pole foran Nicolas Nielsen. Han er dog ikke i familie med Nielsen fra Sommersted. Han er nevø til Mike Hansen, der har kørt i mange år. De kommer begge fra Tinglev klubben.

shortcourse

Det var svært for de 6 kørere at komme rundt på banen i det regnfulde vejr. Der var kamp i front mellem Dorthe og Nicolas, der i de 3 finaler skiftede til at ligge i front. Nicolas bevarede overblikket trods sin unge alder, og vandt alle tre finaler. Kim Brunn kom ind på 3.pladsen.

stockvinder

4WD.

Der var 19 kørere til start. Det var givet på forhånd at kampen om sejren ville stå mellem Mike Gosvig; Frederik Hovgaard og Jesper Rasmussen. På papiret ville Mike og Frederik sikkert have de bedste odds. Jespers bil er en gamle sag, der er flere år gammel i opbygningen.

Første runde indledende blev vundet af Jesper foran Mike og Christian Lassen.

I 2.runde blev der vendt op og ned på resultaterne. Heatet med de bedste kørere fik en meget våd bane at køre på. Det betød at Konrad Berger vandt 2.runde. Henning Warner kom ind på 2.pladsen. Rasmus Petersen tog 3.pladsen. Regn og ræs – så kommer spændende. Jesper Rasmussen kom ind på 6.pladsen i 2.runde.

mikexray

I 3.runde var forholdene mere lige, så de hurtige ”drenge” var igen at finde i front. Jesper Ramussen var igen hurtigst, og dermed havde han pole. Mike Gosvig kom ind på 2.pladsen, mens Konrad Berger ville starte, som nr. 3 i A-finalerne. Frederik Hovgaard blive starte fra 4. Position.

Pernille Nielsen vandt C-finalen, og Rasmus Petersen vandt B-finalen foran Jesper Gjellerod.

jespercar

Både Jesper, Mike og Frederik var i spidsen af 1.finale. Frederik sluttede bedst af og kunne tage sejren foran Jesper. Mike manglede 4 sekunder om til Frederik.

I 2.finale var der sammenstød flere et par omgange, og Jesper måtte udgå med defekt. Det gav plads til Mike. Frederik måtte også trække sig fra finalen. Mike vandt foran Christen Lassen.

3.finale var helt åben for hvem, der skulle vinde samlet.

Under presset viste Jesper Rasmussen sit store talent. Han tog fronten og blev der. Han kikkede ikke tilbage. Mike Gosvig kunne bare se at afstanden mellem dem blev større og større. Frederik havde lavet en fejl på første omgang og kom ikke rigtig med i kampen. Han sluttede som nr. 4.

frederikyokomo

Nu skulle det store regnemaskine i gang. Jesper og Mike havde begge 3 finale point. Men Jesper havde den bedste sluttid efter de 6 min. Frederik og Christian havde også samme finale point. Her var det Hovgaard, der havde bedste tid.

4wdvindere 2

Så resultatet blev Jesper, Mike og Frederik.

Du kan se stillingen her.

2 WD.

22 kørere til start. Et meget stærkt felt. Der skulle nok blive spænding og klasse kørsels.

Flere forskellige mærker kunne vinde. Yokomo med Frederik Hovgaard, XRAY med Mike Gosvig, Schumacher med Kim Nielsen og så Associated B5 med Jonas Kærup og Jesper Rasmussen.

2wdcars

Jesper lagde godt i 1.runde. Han kørte 14 5.06.841. Banen var tør så tider lå på det ”normale”. Jonas var ca. 3 sekunder efter og Kim Nielsen var 3 sekunder efter Jonas. Mike lavede et par fejl undervejs og kunne ikke køre med i toppen.

jonasmike

Jonas var godt kørende og kunne tage 2.runde med Frederik lige efter. Tiderne var lidt langsomme. Sluttiden for Jonas var 3 langsommere, men der var også kommet mere regn. Jesper lavede en stor fejl, og var ”nede” på 4.pladsen.

Pole var stadig åben til 3.runde.

ingenlydpng

Jesper var hurtigst og med dagens hurtigste kval. runde kunne han tage pole. Jonas tog 2.pladsen, så der var lagt op til Associated fest. Begge kørte med ”den gamle B5” med lawdown gearkasser. Frederik Hovgaard og Mike Gosvig havde begge 6 kval. point. Markus Kærup var ny i klassen, og han klarede en 5.plads samlet efter de indledende runder.

Mathias Douglas vandt C-finalen. B-finalen blev vundet af Mikkel Søholt.

regn

Der kom mere vand fra oven. I 1.finale lå tiderne på ca. 26 sekunder. Jonas og Jesper havde en kamp om første pladsen. Både Kim Nielsen, Christoffer Henriksen og Mike Gosvig udgik af løbet. Jesper kom først over målstregen med 14 omgange.

I 2.finale kom Jesper ikke godt afsted, og ryg ned i feltet. Jonas Kærup lå i spidsen, men det tog kun Jesper 5 omgange og køre sig op. Mike Gosvig lå foran Jonas på et tidspunkt, men kunne ikke holde 2.pladsen – en lille fejl 4 omgange før slut kostede ham 2.pladsen.

Dermed var Jesper vinder, og han startede ikke i sidste finale.

Jonas startede godt ud, men kunne ikke holde Frederik bag sig. Tiderne var blevet hurtigere, men banen var stadig noget glat. Jonas tog 2.pladsen i denne finale, og det blev til 3.pldsen samlet. Han og Frederik havde lige mange finale point, men Hovgaard havde en bedre sluttid.

Mike kom ind på 4.pladsen.

2wdvindere 2

Stillingen efter to løb finder du her.

jesper2wd

En kold og våd søndag med offroad 1/10 sluttede med at solen kom rigtig frem da vindere skulle have deres pokaler.