18. marts 2024

DRCMU 3 i Viborg.

De små 50 kørere kunne ikke havde ønsket sig bedre vejr i Viborg til DRCMU 3 for offroad buggy biler.

Der var masser af solskin og få skyer om søndagen. Lørdagen var lidt mere blæsende, men det afholdt ikke folk i at træne hele dagen og måske finde et setup til bilen, der bare virkede 100 %.

Banen er stor, der tager ca. 20 sekunder at komme rundt på banen. Der er tæppe underlag. Flere forskellige hop sektioner, der stiller krav til både bil og kører. Der var et rimeligt greb i tæpper.

Viborg klubben lider af(som så mange andre RC klubber), at der ikke er så mange aktive. Klubben kunne dog stille med køkkenfolk, så kørere kunne få lidt at spise. Der var teknisk kontrol. Tommy Udesen kørte løb, lavede bane og styrer tæller computeren.

Der blev snakket meget om dommer/speaker ved generalforsamlingen først på året. I touringcar delen under DRCMU har klubberne fundet ud af at stille med dommer/speaker. Der fungere perfekt.

Desværre kunne klubberne ikke blive enige om at gøre det samme i offroad.

viborg_banen

Mange kørere savnede denne funktion ved løbet i Viborg. Det er rart at vide, hvordan løbet forløber, er man foran eller skal man give plads. Det er let at miste ”overblikket” oppe i køretårnet. Der var dommer på i de sidste finaler, men jeg lagde mærke til flere ting, der skulle have haft en kommentar med på vejen. Der er svært at overskue hele banen, men en hårdere linje ville sikkert at været på plads.

viborg_pubikum

De fleste kørte dog fair og i flere tilfælde holdt folk også pænt tilbage, hvis de havde lavet ”noget lort” på banen.

Lidt stof til eftertanke.

Det skal dog skrives også, at folk generelt kørte pænt og anstændigt.

Men vi kan godt gøre det lidt bedre. Tænk på første gang, du kom ud på en bane, og så dit første løb. Jeg tror, at hvis nye folk kommer ud og ser, at der bliver kørt som et ”vild vest show”, så er det ikke lige RC, de vil have som hobby.

Ikke flere sure opstød.

STOCK.

Der var 6 deltagere til start. Deriblandt en gammel ”soldat” i RC verden. Søren Christensen har ikke kørt løb i mange mange år. Der er måske 25 år siden, han var aktiv. Men nu er han klar igen. Han var ikke den hurtigste, men kørte stabilt. Det gav ham en 3.plads samlet.

I front kæmpede Nicolas Nielsen og Emil Tranberg om sejren. Før sidste finale havde de begge en sejr.

Nicolas lavede stort set ingen fejl, og så kunne han vinde med 6 sekunder ned til Emil.

stockvindere

4WD.

viborg_frederikcar

19 kørere til start. Klassen er ved at få en god bedre på kvaliteten. Der er ingen, der kommer sovende til A-finale plads. Unge Marcus Kærup var igen med i gamet. Så han kørte to klasser. Det gjorde Jesper Rasmussen, Mike Gosvig og Frederik Hovgaard også. De er blandt i hurtigste i begge klasser.

viborg_marcuscar

Men flere nye unge folk presser på i 4WD.

Mathias Skaarup og Anders Aagaard kørte nogle rigtig gode og hurtige kval. runder og kunne køre sig i A-finalen.

Der er 3 kørere, der ville kæmpe hele sommer om sejren. Det er dagens formen, der er afgørende. Denne søndag var ”flyvende” og kunne vinde to runder kval. Frederik Hovgaard vandt en. Der vil sige pole til Mike, mens Jesper kunne tage 2.pladsen. Frederik var noget svingende fra heat til heat, men kom alligevel ind på 3.pladsen.

Sidste mand i A-finalen var Tommy Udesen. Han kørt af ham, da han havde så meget andet at tænke på.

I første finale ”fløj” Mike ud af starthulet og kikke sig ikke tilbage. Han kørte 19.866, som det hurtigste, og overlod de andre til at kæmpe om pladser efter ham. Frederik Hov var bedst af resten. Skaarup fik sig kæmpet op på 3.pladsen.

viborg_tætræs4WD

I 2.finale kørte Mike 19.866 og så var tingene på sat på plads. Frederik kom igen ind på pladsen, han kørte stort et fejlfrit løb, men Mike var bare kørt. Jesper kom ind på 3.pladsen.

viborg_tætræs2

I sidste finale stillede Mike ikke til start, og der gav plads til Jesper Rasmussen, der kunne tage en sejr. Frederik lavede for mange fejl, og sluttede nede i feltet. Mathias Skaarup kørte igen et godt heat og sluttede på 2.pladsen i sidste finale.

Det gav følgende resultat. Mike Gosvig vinder foran Jesper Rasmussen og Frederik på 3.pladsen. Begge havde 4 finale point, men Jesper havde en sejr.

4wdvindere

Det er helt givet disse 3, der vil kæmpe om samlet sejr i Mesterskabet.

Det er dog dejligt at se at flere unge lovende kørere, er på vej lige efter dem. På en god dag kan de drille de ”tenorer” 3 i toppen.

viborg_4wdvinderedel

Vinderne af Del-finalerne.

viborg_car

2 WD

Flot felt på 20 kørere, hvor halvdelen havde klasse til at køre sig i A-finalen. Men der er kun plads til 8.

Gode navne som Mikkel Søholt og Rasmus Tobias Callesen havde ikke farten denne søndag, og ”måtte” nøjes med B-finale.

Fa. Kærup var rigtig godt kørende med deres 2 WD biler. Marcus er hurtig og kører lige op med de bedste. Han kørte sig ind på 3.pladsen efter de indledende. Mike derimod kæmpede med bilen, og lavede for mange fejl, og så blev det ikke bedre af han ikke blev talt i en runde.

Frederik Hovgaards bil så ud til at være hurtig og stabil.

Han kørte hurtigste tid 20.069 i de indledende. Hans gennemsnit tid var 20.792 i anden runde.

Kim Nielsen havde også god fart i bilen, og havde ikke de store problemer med at sætte bilen i A-finalen.

viborg_jespercar2wd

Bagest i A-finalen var to af dagens positive overraskelser. Mathias Skaarup og Kent Hansen var hurtige nok til A-finalen. Dejligt at se nye folk stikke hoveder frem.

Lad os håbe at det højere standard i klassen fortsætter sæsonen ud.

Det var ingen kedelige finaler. Der blev kæmpet om hver meter på banen. Nogle gange lige lidt for meget. Men spændende var det at kikke på. Stillingen i front skiftede flere gange. I første finale kæmpe Kim Nielsen og Jesper om fronten. Jesper kørte sig i front, men røg lidt senere ned i feltet, men kørte sig op. Der var en del personlige og det gav spænding.

viborg_kimnielsencar

Jesper kom først over målstregen efter de 6 min. Kim kom ind på 2.pladsen. Marcus tog 3.pladsen, flot af det 8 årige gut.

Frederik kom godt fra start, men så kom fejlene, og han røg ned i feltet. Det var ikke hans dag i 2WD. Jesper kunne overtage 1.pladsen, og så er han snu nok til at holde den. Kim havde ikke den bedste start, men kørte sig op på 2.pladsen. Mike Gosvig havde mere kontrol over bilen denne gang og sluttede på 3.pladsen. Marcus lavede for mange fejl, og sluttede nede i feltet.

Resultatet betød at Jesper havde vundet, og de andre kunne køre om 2.pladsen.

Mike lavede ikke så mange fejl, som de andre og kunne vinde foran Frederik, der endelig havde lidt medvind. Marcus tog 3.pladsen. Set med Kims briller så var det er dårligt resultat. Mike og Ham havde begge 4 finale point. Men Mike havde en sejr, så 2.pladsen gik til ham.

2wdvindere

Kim var oppe på 2.pladsen. Så han kan vist takke sig selv. Marcus Kærup stille på 5.pladsen foran sin far, det tæller vist helt godt i deres regnskab.