18. marts 2024

DRCMU 5 i Søndersø.

5.afdeling blev afholdt hos RCKONGEN i Søndersø. Deltagere antallet var ikke til nogen rekord. Måske det stadig er sommerferie for nogle.

Banen har tæppe overflade, men tæppet er godt slidt, og flere steder er grebet væk på grund af vind og vejr. Der kom huler i banen under løbet, men de blev lappet med nye tæppestumper.

banen

Intet DRCMU offroad uden regn, nej det går ikke. Denne gang kom regnen lørdag formiddag (løbet var et lørdags løb). Det betyd flere runder med regn i de indledende, men finalerne kunne køres på tørbane dæk.

Et heat under 4 WD klassen blev kørt om, da jeg var så uheldig af glide i regnvejret. Skulderen gik et slag, og jeg blev liggende på banen.

Men det går fremad og smerten er næsten væk i skrivende stund.

pitten

Banen er teknisk, den har hurtige sving, og flere forskellige hop sessioner. Særligt 3 små hop længst væk fra køretårnet driller mange kørere. Det kan tages i to hop, men det er med fuld risko, de fleste ruller bare bilen over.

Der var sat et stort telt op som pit. Køkken var der ikke noget af, men en grill blev fremskaffet og så var der mad til folket.

Stock.

Kun 4 kørere var til start. Det var de unge mod de gamle. Det var Tinglev mod Sommersted.

Tinglev klubben er ved at anlægge offroad bane. Den bliver med kunstgræs, som underlag. De skulle være klar til næste sommer og vi ved, at klubben afholder nogle gode touringcar, så jeg er allerede begyndt at glæde mig.

Tinglev og de unge vandt. Nicolas Nielsen fra Tinglev tog pole og kunne også vinde sammenlagt foran Victor Nielsen.

De to gamle fra Sommersted tog 3 og 4 pladsen.

stock

4 WD.

16 kørere til start, så der var lige til en A-finale og B-finale. Flere hurtige folk var ikke til start, så der blev plads til nogle få folk, der ikke er vant til A-finale pladser.

De to Sjællændere Henning Warner og Rasmus Petersen, der primært kører 1/8 kørte stærkt nok til at komme med i A-finalen.

Det gjorde Jeres webmaster også. En gammel Associated gjorde trickset og lidt træning på banen. Nr. 8 i A-finalen.

old boys

Ellers var det Mike Gosvig, Jesper Rasmussen og Frederik Hovgaard, der på papiret vinde. Jan Larsen var tilbage i klassen, og han kunne måske drille lidt. Han er altid mega hurtig.

Jan lagde da også hurtigst ud og kunne vinde første runde indledende.

Men så tog Mike Gosvig over, og han kunne holde i pole til A-finalerne. Frederik Hovgaard kunne ikke rigtig finde sig til rette, og efter de indledende lignede han ikke en mand, der ville kunne køre med om sejren. Jesper Rasmussen kæmpede også med bilen og holdt på 3.pladsen i A-finalerne.

Mike kørte 22.050, som det hurtigste i de indledende. Banen var ikke helt tør.

regnboys

Jan Larsen lå til at vinde 1.finale, men en bil lå på banen i en session med tre små hop (det var mig/min bil, der lå der), Jan kunne ikke undgå den, og Mike Gosvig kunne smutte forbi og vinde 1.finale. Jesper kom ind på 3.pladsen.

Mike tog starten i 2.finale og så sig ikke tilbage.

Mange kørere mener, at han har den bedste bil i XRAY 4 WD bilen. Det er sikkert rigtig, men der skal også talent til for at styre bilen.

Frederik Hovgaard kom ind på 3.pladsen.

Jesper satte en 2.plads overstyr på sidste omgang.

I 3. Finale tog Gosvig starten men faldt tilbage på 4.pladsen, og så kunne ”de andre” kæmpe om placeringerne. Frederik Hovgaard kørte sig op på 1.pladsen. Jan havde ligget i front, men faldt tilbage. Jesper sluttede på 3.pladsen.

Sikker sejr til Gosvig. Jan og Frederik havde lige mange finale point, men 2.pladsen gik til Frederik.

4WD

B-finalen ved vundet af Kim Kristensen.

kimC

Det ligner en sejr i mesterskabet til Mike Gosvig, men der er stadig to løb tilbage.

2WD.

cars

20 kørere var til start. Standarden er høj i feltet. Måske 5-6 ”faste” pladser, men den store mellem gruppe havde 2-3 pladser at køre om i A-finalen.

Unge Mathias Douglas er i rivende udvikling. Denne lørdag var godt løbende, og kunne køre sig i sin første A-finale udendørs. Han er et ”produkt” af RCKONGENs indendørs bane. Han træner sammen med lillebror og sin far flere gange om ugen. Det giver erfaring og fart.

Der var debut for Associated B6. Jesper Rasmussen, Marcus og Jonas Kærup havde deres B6 biler klar. De var ikke til at stoppe i de 3 indledende. Frederik Hovgaard kæmpede med bilen, men kunne dog vinde en runde, og kunne dermed holde på 3. Pladsen i A-finalerne. Mike Gosvig stod over i et heat på grund af regn og det fik følger for ham. Han kom ikke med i A-finalen.

pittulrich

Christoffer Henriksen har kørt mange fine paceringer hjem, men på hjemmebane kunne han måske få et lille gennembrud på 2Wd scenen. Han kørte sig ind på 5.pladsen.

Der var flere kørere, der ikke kørte alle 3 indledende, og dermed mistede muligheden for en A-finale plads.

carsinair

Niklas Engholm er en fin touringcar kører og gæster et par gange om året offroad banerne. Han havde lånt en XRAY bil, og kunne sætte den i A-finalen.

carair

Sidste mand i A-finalen var Kim Boeslund. Han havde ingen B6, men kørte med sin B5. Bygget lidt om til en dirt version.

Mike Gosvig valgte ikke at køre og det gav plads til Christer Rasmussen, der kunne vinde B-finalerne.

christer

Mads T. Callesen vandt let C-finalerne.

mads

Finalerne blev et rigtig oprør mellem de 3 Associated kørere. Marcus fra position 2, og Jonas Kærup fra position 4.

I første finale kørte Jonas sig helt op på 1.pladsen, men en fejl på sidste omgang gav Jesper sejren. Marcus lå på 3.pladsen det meste af løbet.

I 2.finale fik Marcus en skidt start og kom langt ned i feltet, og kunne ikke køre sig op. Jonas skiftede hurtigt sin 4.plads ud med en 2.plads og blev det.

fakærup

Frederik havde heller ikke den bedste start, men kørte sig op på 3.pladsen.

Mathias Douglas havde fine tider, og kunne godt matche de andre i finalerne.

grillchef

Jesper kunne står over i sidste finale og lod de andre kæmpe om placeringerne.

Finalen blev rigtig spændende, flot duel mellem familie Kærup og Frederik.

marcus

Det blev skiftet placeringer flere gange, tæt kørsels, personlige fejl, det bliver godt ræs.

Jonas Kærup kunne køre først over målstregen efter de 6 min., men sønnen lige efter. Frederik kom ind på 3.pladsen.

Samlet sejr til Jesper R. Jonas på 2.pladsen og Marcus på 3.pladsen.