SKY RC D200 charger.

En lader er en vigtig del af en RC racerkørers tilbehør.

Nogle starter med en billig lader, mens andre kaster sig ud i en investering på over 1000 kr. med det samme, når man starter sin RC karrirere.

Primært for begge køb er dog, at de lader ens. Du får mere funktioner ved at købe en dyr lader. Flere batterier typer, måske trykskærm får man i den dyre lader.

Jeg har ingen statistik på påstanden, men jeg er overbevist om, at alle, der kører løb havner med en dyr lader på pit bordet.

I de mere end 15 år jeg har kørt RC har jeg selvfølgelig haft en del ladere. Et par af skiftene blev gjort fordi reglerne gik fra NiMe til LiPo batterier. I de sidste par år har jeg brugt en LRP lader, Den har fungeret perfekt. LRP ladere har ikke haft strømforsyning indbygget. Så jeg kan også skulle have en strømforsyning med i “oppakningen”.

Min loddekolbe er af ældre dato, ok man bruger den ikke så meget men alligevel. Jeg var på udkig efter en ny, fordi den var godt slidt, og havde udtjent sin “værnepligt”.

Under min søgning på internettet efter en ny loddekolbe faldt jeg over denne lader fra sky RC.

d200skærm

Den var værd at kigge nærmere på. Den har indbygget strømforsyning, den kunne lade eller aflede to batteripakker og så var der loddekolbe funktion.

Prisen prisen er på ca. 1500 kr. på nettet. Danske forhandlere og udenlandske webshops havde laderen på deres hjemmesider. Dog var det ikke alle, der havde dem på lager.

Sky laver også en D100, den er uden lodde delen.

Beslutningen blev hurtigt taget, Jeg skulle have ny lader.

Sky  D200 er en stor lader den måler 197 mmx182x71 mm.2

På midten i toppen på laderen er der en skæm, under denne sidder 5 knapper.

Det er betjeningsknapperne. På fronten af dig stik til dit to kanaler, Plus USB stik, varme føler, og NPC link.

Denne funktion følger ikke med, men kan tilkøbes. Med denne kan du styre laderen over din smartphone eller pc. Trådløst selvfølgelig. Du kan dog betjene D200 på din pc ved hjælp af et USB kabel. Du kan update og installere ny software på laderen ved hjælp af USB kabel.

Men lad os se på hvad der egentlig er i kassen.

stik

Der er to gange “boards til balance stik”. Plus strømkabel, plus loddekolbe, der er to typer lodde spidser med.

Endelig en god manual, der beskriver hvilken typebatterier, der kan lades eller aflades. Eller cycle funktion.

loddekobel

Blandt de tekniske data kan nævnes:

Den vejer 1260 g, kanal A kan lade op til 20. Kanal B kan lade op til 10 Amp. 5 A ler max. afladning på begge kanaler. NiMe der kan forklare en til 15 celler.

Total er 300 W fordelt på de to kanaler A og B, I to kanaler kan lade to forskellige typer batterier ved to forskellige ampere sætninger.

Laderen er forberedt til at kunne lade en helt ny type batteri, der hedder LIHV det kan lades helt op til 4,35 V celle.

tætlader

Loddekolben er på 60 W  – temperaturen kan indstilles fra 200 til 450 grader.

Som beskrevet er der fem klapper ede under den store skærm første knap der vælger du mellem kanal af canal B.

Kender hvad laver du stopper dit arbejde på eller går tilbage programmer der er tilbage indtil da dig og så er der den sidste knap det er start knap. Du skal trykke to gange på den knap for at lære går igang der nemlig en komforten skær hvor der også lige skal trykkes enter ny linje har du ikke fået polerne vendt rigtigt eller sidder dit annoncer stik forkert i laderen så skal D200 nok brokke sig.

Her er en en gennemgang af 1 arbejdsproces.

front

Først vælges batteri type, Jeg vælger LiPo. Så skal arbejds processen vælges, jeg vælger charge.

Derefter skal vælges antal Amp du vil lade med, Plus hvor mange S. Det er en “standard” LiPo pakke på 7,4 Volt., der kan ladesLiPo Derfor vælges 2S.

Jeg har kun ladet LiPo celler på laderen, og afladet dem. Den funktion virker perfekt. Som alle andre ladere, kører lade effekten ned, når lade volten er noget 8,4 Volt. Jeg har indstiller laderen til at slutte på 8,4 Volt. Det virker OK, idet ved de to løb jeg har deltaget i, så har deres voltmeter vist 8,39 Volt ved teknisk kontrol.

Du kan ikke stille slut lade volten på selve laderen. Du skal tilslutte D200 til en PC for at kunne gøre dette. Eller købe WiFi model, så kan du bruge din smart telefon til at indstille forskellige  på D200.

Jeg har brugt loddedelen  flere gange  til lodning af ledninger på motor, ingen problemer. Jeg loddede ved 450 grader. Opstartstiden er dejlig hurtig. Den bliver også hurtig kold igen. Perfekt.

Den eneste minus, jeg synes laderen har, er at blæserne går hurtigt igang efter ganske få min. De larmer lidt efter min smag, måske man skulle “droppe” garantien og sætte andre blæsere i, der ikke larmer så meget, eller sætte en anden termostat i D200. Eller en of/en knap.

Det er dejligt at kunne spare lidt plads i pit tasken ved at bruge Sky D200. Prisen på de 1500 kr. synes jeg ok for hele 4 ting.

En strømforsyning, to ladere og en loddekolbe.

4

D200 bliver helt sikkert min følgesvend de næste år i pittasken.

KILDE: http://www.skyrc.com

Du kan finde manual på siden her.

%d bloggers like this: