Danskerbiler.dk

Du har sikkert hørt udtrykket i en motorsport udsendelse. Danskerbilen med Tom Kristensen ligger på 2.pladsen. 

Faktisk er den mange danskerbiler. Men vidste du, at du kan få et overblik over danske racerkørere og deres biler. Dog vel at mærke i mini størrelse. Nogle danskerbiler kan købes som samlesæt, andre som rilleracer, eller som modelbil i 1/43.

Der er nok af modeller. Henning Smed Madsen har opbygget en hjemmeside med mange af de modeller, som danske racerkørere har stillet til start i “rigtig” racerløb. Siden hedder: danskerbiler.dk

Henning er sikkert kendt af nogle af Jer, idet han har kørt rille race. Men han har også taget billeder af de rigtige biler gennem mange år. Blandt andet ved DTC.

Han fik sin interesse for modelbiler på en tur til Le Mans i 2000.

Han fortæller til scalecars.dk:

Jeg var på LeMans til en test i 2000 og var så heldig at komme på besøg i pitten hos Team Den Blå Avis og fik fremvist Panoz’en. Den var jeg jo nødt til at købe som model og så kørte det ellers af sporet.

Kik forbi hans side, og find til favorit kører. Der er masser af billeder og morsomme historie omkring bilerne. 

Prøv at kikke ind på Tom Kristensen side og se hans første bekendskab til lang langdistance løb

Eller se denne bil kørt af John Nielsen med dansk sponsorer.

Der er mange forskellige bilmodeller på siden, god fornøjelse og pas på, der kan hurtigt gå flere timer, med at kikke rundt på kørere og deres biler.

En udfordring, der er kommet til indenfor de sidste år er at tobaks reklamer er forbudt, og det betyder at flere modeller kommer uden disse reklamer.

%d bloggers like this: